cum au reactionat ai vostri la bolile copilariei
cum au reactionat ai vostri la bolile copilariei?
daca nu o fi vreo reactie alergica la ospamox cred ca
a facut una din bolile copilariei
dupa ce am citit seamana cu rujeola dar in vaccinurile care li se fac pina la 1an nu e inclus si antirujeolicul?
dupa 3 zile de febra mare fetita mea 1n si 7 luni este foarte agitata
foarte morocanoasa nu-i mai intru in voie cu nimic,plinge des(ea care de obicei se culca si se trezeste cu zimbetul pe buze.
dupa urechi pe git si pe trunchi,un pic si pe fata are mici puncte rosii.
e duminica si nu am cum sa chem nici un medic sa o vada
cici
Raspunsuri
Rosey spune:
antirujeolicul se face pe la un an, un an si o luna. eu zic ca e vorba de rubeola, dupa cum o descrii tu. si fiica-mea a facut anul trecut. i-a trecut ff usor, a avut bubite cateva zile, un pic de febra, dar nu parea sa o deranjeze prea tare. mai nasol a fost aspectul psihologic, pana sa ma obisnuiesc sa o vad asa plina de bubite. e ff bine sa faca rubeola acum, o suporta mult mai usor si da imunitate pe viata. la fetite e absolut necesar sa o faca, ca sa nu cumva sa o contacteze in timpul sarcinii.
gandeste-te daca a avut contact cu copii bolnavi de vreo boala a copilariei. sa stii ca perioada de incubatie poate fi si de 2-3 saptamani, uneori chiar mai mult, asa ca e greu uneori sa iti dai seama de unde a luat-o.
vezi daca are ganglionii de dupa urechi inflamati. asta e un semn de rubeola.
si e musai sa o vada un medic cat mai repede, ca sa decida ce are, ca sa stii si tu la ce a devenit imuna:) mai ales ca uneori bubitele pot disparea f repede si nu se mai poate lamuri.
mai face febra?si cat?
cici spune:
singurul copil care mai vine pe la noi este o fetita de 4 anisori cu care m-am intilnit azi si era sanatoasa tun .merge la gradi. dar ma gindesc ca nu poate fi doar purtatoare ca in cazuri de scarlatina.
febra nu a mai facut de vineri noaptea dar este asa de agitata si e nervoasa ca pina sa vad punctele rosii imi puneam problema serios daca nu cumva i-a afectat creierul febra
daca atita m-a dus mintea, pesemne ca oi fi avut eu febra cu repercursiuni ale creierului
cici
desprecopii spune:
cici - si Andrei a avuy aceasta viroza. Doctorul a numit-o ceva care tradus inseamna :A saptea boala (sau a noua).
Nimic de facut. Se pare ca este o forma usoara de rubeola.
succes, rabdare si numai bine.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
cici spune:
Mirela ,mersi pentru incurajari ,imi trebuie atita rabdare
ca inca o zi de asta si vom fi nevoiti si eu si Vio sa apelam la calmante
cici
cici spune:
stau si astept sa vina medicul de familie sa o vada pe Gianiana.
sunt fiarta pentru ca se comporta anormal ,este a 3-a zi in care
este deosebit de nervoasa ,aproape de isterie as putea spune,nu-i intru in voie cu nimic ,abia a baut un pic de laptic azi si un pic de ceai.
astea sunt somptome de boli ale copilariei?dar daca a facut alergie la ospamox e normala starea ei?
la jumatate de ora tot m-apuca plinsul pentru ca ma gindesc la ce e mai rau.
cici
Rosey spune:
spune-ne ce ti-a zis medicul. oricum, daca e boala de copilarie, nu e grav, la varsta asta le suporta usor si o sa ii treaca. iar daca e alergie de la antibiotic- putin probabil in cazul lui, totusi, tot nu ai ce sa ii faci, ca ii trece si asta.
rabdare multa;)
s-ar putea sa fie a noua boala, dar e oricum diferita de rubeola si e putin cunoscuta la noi. am citit si eu despre ea pe internet. site-ul pe care am gasit o multime de informatii despre boli la copii, de toate felurile este www.americanbaby.com sau www.healthykids.com (sunt legate intre ele)
ciufulici spune:
Daca a debutat o boala contagioasa pacientul este somnolet un semn important si de remarcat.
In rubeola eruptia incepe de la fata si se intinde pe tot corpul. Durata este de trei zile si de cele mai multe ori ganglionii sunt palpabili. Febra este moderata 38 - 38,5. Starea generala a copilului poate fi usor alterata.
Eruptia din bolile contagioase este diferita de eruptia cutanata data de o alergie medicamentoasa. Un medic poate sa observe acest lucru relativ usor.
Sanatate maxiam va doresc
Ciufulici
cici spune:
din pacate, desi a venit medicul nu stiu nici azi ce e cu Gianina.
simptomele ei nu se incadreaza la nici o boala.
va trebui sa-i fac un examenal exsudatului faringian pentru a se stabili un diagnostic.
medicul nu a venit ieri dar a venit astazi si asa cum spuneai tu,Rosey, eruptia de pe corp a inceput deja sa paleasca deci mare lucru nu si-a dat seama din asta.
cu toate astea medicul spune ca ganglionii sunt prea mari pentru a fi rubeola si nici starea ei de nervozitate nu o intelege.
rosey eu nu stiu engleza asa bine deci ca sa intru pe paginile indicate de tine ar trebui sa stau ore intregi cu dictionarul in fata.
tu spuneai de a 9-a boala ceva mai putin cunoscuta la noi.
ce simptome sunt prezente?
cici
Rosey spune:
in privinta ganglionilor: denisa ii avea cat carul cand a facut rubeola. deci pot sa fie ff mari. dar ma refer la aia de dupa urechi. ce ganglioni are inflamati fetita ta?
e imposibil ca un doctor sa nu poata diagnostica rubeola. sunt unii care isi dau seama numai daca se uita la tine, inainte de a te consulta. aici la noi in oras a fost epidemie anul trecut, o gramada de copii au facut-o. poate ar fi bine sa iti iei copilul si sa mergi la un pediatru bun?? chiar daca au disparut bubitele, ceva simptome tot trebuie sa mai fie. daca tot o duci la exudat, au as zice sa o mai vada si un alt medic.
caut acum pe net despre a noua boala, daca gasesc ceva in romaneste iti dau paste. daca nu, iti fac o sinteza
Rosey spune:
hai ca am gasit!
se cheama hand-foot-and-mouth-disease (boala mana-picior-gura......da' nu ma intreba de ce!!!!!). este cauzata de un virus- mai precis de o familie de enterovirusi. simptome: dureri si leziuni in zona gurii, febra, eruptie.da imunitate, dar numai la o anumita tulpina de virus (ceva cam ca la gripa, numai ca imunitatea e permanenta pt acea tulpina). apare mai des la copii decat la adulti si mai ales in perioada vara-toamna. perioada de incubatie 3-7 zile. refuza mancarurile solide, febra. dureri de gat, ulceratii in gura. eruptia apare sub form ade puncte rosii, mai ales pe palme si pe talpi si pe fund.(acuma ca am ajuns aici, ma gandesc ca poate nu e cazul tau....dar e bine sa se stie si de asta, ca a doua oara nu mai traduc!)nu apar mancarimi. poate fi confundata cu amigdalita streptococica sau cu varicela. antibioticele sunt inutile, se dau doar simptomatice( pt febra, durerii). se transmite ca si raceala- prin secretii nazale, saliva etc dar virusul apare si in scaun( pt prevenire se recomanda spalarea mainilor ff bine dupa schimbarea scutecului).voi mai reveni cu alte informatii daca mai gasesc ceva interesant