cat Nurofen nu e nociv?

cat Nurofen nu e nociv? | Autor: carrie

Link direct la acest mesaj

stim f bine ca ce-i prea mult nu-i sanatos in toate domeniile mai ales legat de medicamente.
fetita mea ,Theodora, are 7 luni si nici un dintisor.doar gingii umflate de vreo 2 luni.
in timpul zilei roade tot , baleste dar e vesela si nu pare ca sufera de pe urma lor decat cateodata.
noaptea insa, cam o noapte din doua, are cate o ora -doua program.plange, geme, se foieste, toate aprope adormita, deci se vede ca ii e f somn dar o supara ceva.
ii mai dau si Debridat sau Bonissan pentru ca mai are colici dar eu suspectez dintii...Calgelul nu ajuta dar Nurofenul da.
dupa ce ii dau doarme pina dimineata.
azi noapte am vrut sa o las fara dar doua ore s-a chinuit:adormea si se trezea plangand.
mi-e frica de excesul de Nurofen.nu-i dau decat noaptea si nu in fiecare noapte dar oare nu ataca stomacul?mai sunt si alte calmante mai blande?
voi ce stiti?

multumim

cristiana si bb Theodora Alexia

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Draga Cristiana,

Noi stam in Canada si nu prea folosim nurofen si altele asemanatoare. Dar de curand am fost in RO si Yasmine a racit...unul din doctori i-a prescris Nurofen pt. copii.....eu am citit prospectul si am vazut ca s-ar putea sa afecteze stomacul acest Nurofen si eram deja sceptica, dar, din moment ce il prescrisese un doctor am zis sa-i dau. Bineinteles ca in secunda urmatoare l-a vomitat, fapt pt. care am renuntat imediat la el. Acum nu pot spune ca ar fi periculos pt. toti copiii, ti-am povestit doar ce am patit eu.

Cristina

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Carrie,

Poti da si siropul cu paracetamol . O doza (linguritza mica , adica 2.5 ml) se da . La fel si nurofenul. Daca ii dai doar odata pe zi si alternezi, nu ar trebui sa fie probleme. Nurofenul se da dupa ce a mancat, creste aciditatea stomacelului de bebe.

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamarchezi spune:

I-am dat si eu lui Cristi dar la el nu a avut efect,in schimb vad ca supozitoarele cu novocalmin ii iau efectiv toate durerile pana dimineata insa am si eu aceeasi dilema oare e bine sa-i bag supozitoare in fiecare zi(chiar daca e unul singur)?
De la Nurofen nu a avut nici o reactie asa ca nu stiu ce sa zic...depinde si de copil.

OANA si CRISTI

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

m-am mai gandit si eu la supozitoare dar mi-e groaza s-o dezbrac si sa-i bag supozitor in toiul noptii cu ea pe jumate adormita.
plus ca ma gandesc ca tot dandu-i Nurofen la un moment dat nu va mai reactiona la el...
si suntem abia la incepul erutiei dintisorilor dar se pare ca poseda o gingie tare deci ne vom distra de acu incolo.

mai astept sfaturi,multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanaa spune:

Eferalgan ai incercat sa ii dai? E pe baza de paracetamol si e mai bine tolerat decat nurofenul. Supozitoarele le poti taia in lung si sa le mai tii in mana sa le rotunjesti, sa nu aiba colturi. Nici nu o sa simta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

noi ii dam micutei sara - 2 ani si 3 luni- ibuprofen, cunoscut si ca nurofen , ca find singurul antiinflamator si medicament impotriva durerii pentru boala ei; cum ni s-a recomandat tratament de 8 sapatamini, zilnic 15 ml, am intrebat de nu mai stiu cite ori de ce atit si care ar fi reactiile secundare posibile; in spital m-au linistit zicind ca nu au vazut reactii adverse la nurofen, pe internet, din cit am apucat sa citesc sint putine reactii mentionate,( si erau la adulti..) asa ca ii dam in continuare; nu a avut nici o problema pina acum,, dar stau si eu cu inima indoita si abia astept sa scapam de el - intre timp am intrat si pe mina unuui medic homeopat sa fim pregatiti pt ce ar putea urma ;
impotriva durerilor la cresterea dintilor exista si remedii homeopate, in germania se numeste osanit, si probabil vei gasi si in romania; sint intr-adevar diferite reactiile bebicilor la durerile "de dinti", unii sufera tare rau si poate e bine sa cauti o solutie , alta decit nurofenul,in cazul in care vei avea nevoie la toti dintii si mai ales la nesuferitii aia de canini; (problema cu remediile homeopate la bebei e cu administrarea lor la jumatate de ora dupa masa , mie asta mi se pare greu de facut, seara, noaptea...dar macar sint dulcege si le papa bine si noaptea daca se obisnuiesc cu ideea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

eu i-am dat eferalgan si cred ca e mai putin agresiv decat nurofenul. cred ca o data pe zi nu e asa de mult, gandeste-te ca daca BB e racit, poate sa ia si o saptamana paracetamol, de 3-4 ori pe zi, si nu are efecte asa de rele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Fiecare isi cunoaste copilul si stie ce poate manca un copil si ce nu. Eu va povestesc ce i-am dat Ruxandrei in perioada dintilor ( care a fost cu febra, dureri, diaree, nopti nedormite.. etc.. tot tabloul ).

Ziua ii dadeam sa roada un morcov suficient de mare cat sa nu rupa din el dar sa-l poate tine in mana. Sau coaja de paine, pesmet sau biscuit mai tare si mai aspru. Chestiile astea zdrelesc un pic gingiile si dintii au drum liber si durerile se scurteaza ( cel putin ca timp ). Am aflat si eu de asta dupa primii 2 dintisori... asa ca a fost iures mare cu primii. Dar apoi a fost mai usor.

Evident ca Ruxandra primea morciv sau altceva numai cat eram cu ea, sau era altcineva cu ea, niciodata nesupravegheata.

Si a functionat. Seara ne "carpeam" cu Nurofen, Panadol etc.. sa doarma si ea si sa pot si eu dormi noaptea!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

m-ar interesa remedii homeopate, stie cineva la Romanika daca exista?

i-am dat Oscillococcinum ptr prevenirea racelii si pina acum a tinut.

iris, ce probleme are bb tau de sanatate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Cristiana, in Marsti exista farmacie homeopata , Remedium 2, langa napolact, la parterul uni bloc. Poti cere sfatul farmacistelor, eu am luat ceva granule homeopate pentru Ilinca in perioada eruptiei dentare dar nu mai stiu cum le zice...Cel mai bine ar fi insa, sa intrebi inaite un dr. homeopat.

Raluca mama Ilincai

Mergi la inceput