Cum va impacati dupa o cearta ?
Raspunsuri - Pagina 2
Soleil spune:
Ni s-a intamplat sa ne certam, si nu o data, uneori mai putin, alteori cu usi trantite si cuvinte aruncate numai de dragul de a rani... Certurile noastre, atunci cand depasesc un anumit prag, au tendinta de a scoate ce e mai rau in noi... E drept, nu s-a mai intamplat de ceva vreme, dar probabil se va intampla din nou - e ceva ce face parte din noi.
Asa credeam si eu, ca nu fac decat sa creeze o fisura intre noi si apoi sa o adanceasca, dar timpul ne-a dovedit ca nu a fost asa...
Nervii si furia erau mari atunci, chiar devastatoare, dar dupa ce se linisteau apele stiam amandoi ca vorbele aruncate aiurea erau doar vorbe in vant... nici unul nu credeam in ele...
Cel mai tare ma durea faptul ca realizam cat de mult cautam sa ne ranim unul pe celalalt, cat de mult dorim sa vedem ca il doare, ca sufera...
Apoi treceau toate.
Si probabil asa se va intampla multa vreme de acum incolo... asa suntem noi, nu foarte aprigi in general, dar se pare ca uneori ni se mai apleaca de pelteaua asta siropoasa care ne cuprinde si avem nevoie de un pahar cu apa rece...
Eu zic sa incerci sa asimilezi aceste certuri vietii voastre - acuma sigur, sa nu fie prea dese, ca atunci e de rau! - si sa le iei ca atare, fara sa iti mai faci atata sange rau dup-aia din cauza lor.
Flaviana si "pisicuta" din burtica de 28 sapt
Manuc spune:
Cand m-am casatorit, cineva mi-a spus ca cel mai greu este sa adresezi sotului (sotiei) prima jignire, primul cuvant urat. Dupa aceea totul vine de la sine, intr-o progresie pe care destul de repede nu o mai poti controla. Asa ca am instituit de la inceput regula: oricat de suparati am fi, spunem ce avem de spus fara sa ne jignim. Sunt suparata pentru ca a facut asta sau n-a facut asta, nu pentru ca e prost, sau bou sau ... orice altceva. El mai incalca regula cateodata, dar ma fac ca nu aud.
Manuela si bb Costin
Laura _Oprescu spune:
ne certam ne impacam...asta e regula firii...dupa parerea mea , e imposibil sa nu te certi deloc cu partenerul sau daca nu imposibil ,e curios...si lipsa de pareri contrarii poate ascunde ceva mai adanc...mi-amintesc cand eram studenta,ca noi nu prea ne certam...eu eram pusa pe scandal,dar Adi ma impaca si daca era vina mea...intr-o zi citeam intr-o revista cum ca cuplurile care nu se cearta nu sunt viabile...no si de atunci m-am apucat sa imi sustin puncul de vedere in orice conditii fara sa ma mai gandesc decat ca asa e normal!...no pe 14 ianuarie facem 10 ani de cand ne-am vazut prima oara si intaiasi data!a te certa nu inseamna nimic rau...e un schimb de pareri bine argumentate de ambele parti...
lena spune:
la noi mai mult eu ma cert ca sunt "vulcanica" rau, ori ca mine ori nu, dar atunci nu-i de-a buna ...domnul sotul meu a invatat lectia si procedeaza in felul urmator,cand ma apuca pandaliile asteapta cu o mutrisoara de inger sa-mi treaca, dar nici asa nu e bine ca eu ma ambalez si mai tare daca nu riposteaza ...dupa tot el ma impaca cu lugu-lugu cu flori, cu dulciuri cu ceva care stie ca-mi place de parca el ar fi vinovatul...dar daca cu "capricoarna" din mine nu se poa altfel ce sa faca!
remy spune:
Si noi ne certam uneori in ultimul timp mai rar e drept,dar asta ca eu incerc sa ma abtin.Sotul e o fire foarte calma si cind greseste cu ceva isi cere scuze si ma lasa pe mine sa-mi fac pandaliile
craluca spune:
din pacate, la noi certurile sunt ceva la ordinea zilei asa ca nici unul dintre noi nu se mai oboseste cu ... impacarea
insa pe vremea cand ne ceratm rar si fara motive serioase impacarea venea de la sine ... nu merita sa stam suparati unul pe celalalt!
Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100
Crystinne spune:
Asa este, este greu de crezut ca exista cupluri care nu se cearta.Mai mult sau mai putin, fiecare are modul lui de a se certa.
Noi am stabilit de la inceput sa nu ne jignim (ca si tine Manuc :-)) si daca vedem ca nu ne putem controla, sa luam putina distanta pana ne calmam si putem sta de vorba rational despre ce s-a intamplat.
Amandoi luam foc repede si de aceea cautam, fiecare, sa facem ceva sa ne distraga atentia sau ne retragem intr-o alta camera.Asta daca a fost ceva mai aprinsa cearta.
Dar unul dintre noi (inca nu contabilizam care mai mult si sper sa nu o facem) vine si isi cere scuze, amandoi ne gasim vinaovati :-) si amandoi radem de deviza: fara rau nu simti intensitatea binelui !!
Si sunt intr-adevar si de parerea , asa cum a mai spus cineva, ca certurile sunt si constructive, mai afli cate ceva, mai inveti ...
Si ceva important ce am tot auzit si am pus in practica si eu si.. merge: nu pleca noaptea din pat de langa el daca te certi. Atingerile si caldura corpului celuilalt te imoaie!
ruxij spune:
Asa este, nici eu nu cred in armonia vesnica si perfecta intr-un cuplu, e anormal, ar insemna ca cel putin unul este complet pasiv si nu participa, nu are opinii si personalitate, altfel tot mai apar mici divergente.
Noi dupa certurile mai mari sau mici, ne impacam in aceeasi seara sau a doua zi dimineata, in pat. Nu neaparat cu , uneori da, alteori nu, dar acolo suntem doar noi doi si ne dam seama imediat ca nu putem fi suparati, ne impacam fara cuvinte. Nu tinem suparare mai mult de cateva ore, oricat s-ar fi tipat inainte. Nu ne aruncam cuvinte grele, jigniri, dar se mai ridica tonul, asta e... Daca divergentele sunt majore, tot in 24 de ore ne impacam dupa cearta, dar mai revine problema, pana se ajunge la o rezolvare si ne tot certam si ne impacam de cate ori e nevoie.
ruxij
aresina spune:
Problema e atunci cand esti profund jignita si nu reusesti sa te aduni de uimire dupa o ceata in care el tipa si te jigneste fara sa ii pese deloc de sentimentele tale.Apoi te aduni si ramai cu o rana pe suflet chiar pe una aproape vindecata.Dar copilul merita inca o sansa.
cristina si Robi mic
aba spune:
quote:
Originally posted by mirelam
Eu sunt sigura ca nu exista cuplu pe lumea asta in care sa nu existe certuri mai mult sau mai putin dure.
Si cu riscul de a supara pe careva de aici (daca da imi cer scuze)...parerea mea este ca cine spune ca nu se cearta cu partenerul de viata nu este sincer.
Motive sunt infinit de multe, nu numai lipsa banilor, grijile zilnice, probleme cu parintii, gelozia sau mai stiu eu ce. Clar e ca de discutii si certuri in familie nu scapa nimeni. Si nici nu ar putea pentru ca fiecare dintre noi avem si defecte, avem propriile noastre ciudatenii care, la un moment dat ar putea supara pe celalalt de langa noi.
Eu zic ca uneori certurile sunt chiar binevenite intr-o familie. Mai bine te certi si spui ce ai pe suflet decat sa tii in tine si sa te macine in interior. Important este ca aceste certuri sa nu se adanceasca si sa nu degenereze in lucruri mai urate.
Si ar fi bine ca supararea sa nu tina foarte mult
Mirela, mamica lui Andreiutu
just!
Camelia.