lapte de vaca de la cate luni?
fetita mea de 7 luni are un cui impotriva laptelui de cand era mica mica.se satura pe rand de lapte si acum si de laptele cu cereale.
ma gandeam sau sa-i schim din nou formula sau sa-i dau lapte de vaca(Cedra de Napolact sau altceva pasteurizat).dr a zis ca pot incerca, mai ales grisul cu lapte, dar vreau sa va cer si voua parerea.
la ora asta papa maxim 300 ml de lapte pe zi si ala fortat in timp ce mancarea solida o papa bine.
multumim
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
Raspunsuri
acs spune:
Mariei i-am dat de la un an. Asa ne-a recomandat doctorita. Initial i l-am amestecat cu lapte praf, adica trecerea am facut-o treptat.
Manuela
anna maria spune:
E bine si 300ml,a mea la 1 an si 2 luni daca bea 100ml.Incearca laptele superpasteurizat de la Ladorna.Multi dr.,si cartile spun ca pina la un an e interzis pt.ca poate dezvolta alergii in viitor,asa ca tu hotarasti!
anamaria
carrie spune:
am sa incerc sa mai lupt putin pentru cauza laptelui praf atunci.
am luat Humana, sa vad daca nu merge mai bine...bea intr-o sila!dar papa iaurt si branzica de vaci deci mai compenseaza...
va pupam
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
mihnuta spune:
Bb al meu bea lapte de vaca de la 10 luni. Norocul nostru e ca avem de unde procura lapte de vaca proaspat si sigur. La inceput il amestecam cu putina faina de orez de la Nestle dar dupa 2 saptamani a inceput sa-l bea simplu. Si bea. In 24 de ore imi bea peste 1 litru de lapte. Nepotelul meu a trebuit sa fie intarcat cand avea 3 luni jumate. A refuzat categoric orice tip de lapte praf. Dupa 3 zile de foame si disperare din partea tuturor i s-a dat lapte de vaca (la inceput diluat cu ceai) si rupea biberoanele, manca intr-o disperare. 
Multa sanatate!
parpalak spune:
Mie mi-a dat mama lapte de vaca din comert de la pe 3 luni si n-am dezvoltat nici o alergie, deci nu-i musai aia cu alergiile. (Asta ca adaugire la ce s-a spus mai sus, nu ca o contrazicere)
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com
lexi spune:
quote:
Originally posted by parpalak
Mie mi-a dat mama lapte de vaca din comert de la pe 3 luni si n-am dezvoltat nici o alergie
Si mie, si mie! :-)
Tot de pe la varsta aia, pentru ca era musai sa se inturneze la serviciu si n-avea doica pe aproape. Asa ca am papat lapte de vaca la punga, de la alimentara, pentru ca, citez din pediatra de pe atunci, laptele de vaca taranesc e intr-o zi mai slab, intr-o zi mai gras, dar macar la fabrica scoate aceeasi cantitate de grasime din el.
Acum, stiu ca se amana cat mai mult introducerea laptelui de vaca in alimentatia bebeilor, cateodata si dupa 2 ani.
Juniorul meu a inceput sa bea pe la un an si 3 luni, trecand de la san direct la lapte de vaca, pentru ca a marait la orice incercare de lapte praf.
mar_gia spune:
Si eu ajunsesem la disperare din cauza laptelui.Dupa ce n-am mai avut lapte am incercat 3 formule de lapte praf, doar doar o bea si Alex cu placere-Milupa 1, Nan, Milupa 2.Jumatate bea Alex, jumatate dadeam cu el la chiuveta-eu insistatam sa-i fac intotdeauna cantitatatea care ar fi trebuit s-o bea.
Problema era ca dupa 5 luni a inceput sa ia f.putin in greutate si asta ma stresa cel mai tare.Mama+soacra au inceput: sa-l trecem pe lapte de vaca...e mai hranitor...aveau o groaza de exemple.Eu..nu si nu - pina la un an exclus-doar citisem atitea.Pe la 7 luni, cu mare stringere de inima am acceptat sa-i dam si putin lapte de vaca-soacra garanta ca e f.bun de unde il ia, ma gindeam ca Alex oricum nu o sa-l bea pentru ca nu e dulce,fac analiza la lapte...si revin la lapte praf.Dar surpriza...Alex bea cu atita placere de m-a lasat fara replica in fata bunicilor.
Daca era dupa mine, nu i-as fi dat in nici un caz pina la un an, acum chiar m-a speriat chestia cu alergiile ce se dezvolta mai tirziu.Desi, de curind, o prietena care citeste multe reviste nemtesti mi-a spus ca laptele formula nu e chiar atit de grozav cum se spune si mai ales se exagereaza cu alergiile.
Asa ca...hotaraste tu ce e mai bine pentru bb
Te pup
Marina
franqois spune:
Si eu am insistat mult pana a acceptat laptele praf dar pana la urma l-am obisnuit si bea foarte bine. Laptele de vaca l-am introdus dupa un an si treptat. Pentru inceput trebuie sa-i faci preparate din laptele respctiv sa vezi daca-i prieste, daca nu e nici o problema i-l dai cate putin. Ce lapte e esta Cedra ca n-am auzit si nici n-am vazut prin Bucuresti. Defapt de la Napolact n-am vazut decat iaurturi.
Numai bine, F.
lavi02 spune:
Parerea mea este sa amani laptele de vaca in stare pura pana la 1 an. Destul ca mananca iaurt si branzica. Intr-adevar noua ne dadeau dar acum exista pe piata o gramada de variante de lapte praf si de ce sa introduci riscuri pe care poti sa le eviti.
Incearca milumil 2. Incearca sa schimbi cerealele. Noi puneam 2-3 masuri de cereale fara lapte in biberon. Cerealele Nesle nu i-au placut. In schimb Hero cu miere sau cu cacao (dar cacao peste 1 an) i-au placut. Hero cu fructe nu i-au placut dar Teodorei poate o sa-i placa. Cerealele ii schimba gustul laptelui.
Cedra mai este si prin Bucuresti, la cutie, cu o vacuta albastra cu rosu, dar se gaseste rar. Noi ii dam UHT LaDorna rosu. Laptele pt. copii trebuie sa fie integral (cel putin 3% grasime) si nu degresat, pentru ca au nevoie de grasimea respectiva.
Multa bafta (ca de multe ori ai nevoie cu copiii)
Lavi
danais spune:
Si noi am trecut prin faza asta, si inca urat de tot. Pana la doua luni, totul a fost OK,
Denisa a papat bine lapte de la mine + lapte praf Nan de la biberon. Nu a vrut sub nici un motiv sa suga, poate pentru ca eu nu am avut deloc lapte in primele 4 zile dupa nastere si i-au dat in maternitate lapte praf cu seringa. Drept urmare, m-am muls pana n-am mai avut lapte, apoi a baut numai Nan.
Dupa vaccinul de 2 luni, dezastru, de la o zi la alta manca mai prost si cu mai mare scandal. Nu stiu daca a avut vreo relatie directa cu vaccinul sau nu, dar situatia se inrautatea pe zi ce trecea (si la varsta respectiva nici nu ii puteam da iaurt sau branza sau alte mancarici). Intre 2 si 5 luni nu a mancat biberonul decat adormita

. Eram absolut disperata, am schimbat laptele, nimic. Pe la 5 luni a inceput sa manance deodata cu ochii deschisi si chiar cu pofta, de ne-am crucit toti.
De atunci a mai avut vreo doua episoade in care a refuzat laptele cate vreo 2-3 saptamani (noi le-am legat de eruptiile dentare, poate e si cazul tau), dar intotdeauna s-a intors la el. Eu spun ca 300 ml e bine, in conditiile in care mananca si iaurt si branzica (in perioadele proaste moata mea nu lua nici 100 ml).
Sfatul meu e sa ii mai acorzi o sansa laptelui praf, nu de alta, dar poate e mai bine verificat decat cel de vaca de la Alimentara.
Daniela si
Denisa