Urgent!!Analize bb 9 luni!!
Miine dimineata vreau sa merg sa-i fac analize lui Alex(9 luni) dar nu stiu ce trebuie sa fac(am uitat sa intreb medicul !!!
!!!Urina trebuie ca la adulti cea de dimineata,si pt singe cite ore inainte nu trebuie sa-i dau sa manince??Singele se ia din degetel???
Multumesc mult!!!
Gabi si Alex
.
Raspunsuri
tlaura spune:
Draga Gabi,
Depinde ce fel de analize vrei sa-i faci? din ce am inteles eu, vrei la urina si la sange. Daca vrei sa-i faci si cropocultura si nu ai inca un recipient, ia scutecul cu tine si vei primi de acolo 2 recipiente pentru cacuta. la urina, poti sa o pui intr-o sticluta sterilizata. Nu trebuie sa fie neaparat cea de dimineata, fiind bb si asa e destul de greu sa o colectezi. Incearca sa-l faci sa stea pe olita, distrage-i atentia cu ceva. Pentru sange sa nu-i dai sa manance dimineata, si nu stiu daca ii va lua din degetut. eu i-am facut lui andrei tot la 9 luni si i-a luat din vena. Asta in Ro., ca aici i-am mai repetat analizele de 2 ori si i-a luat numai din degetut. Cred ca depinde unde le faci.
sper ca ti-am fost de folos. va doresc multa sanatate si sa-i iasa toate analizele bine!.
Cu drag Laura, mama lui Andrei
amuleta spune:
Draga Acvi, un bebe sanatos de 9 luni nu are nevoie de nici un fel de analize, doar sa fie la curent cu vaccinarile.
GabrielaG spune:
Depinde de analize. Daca nu cere multe la sange, ii ia din degetut. Dar daca vrea mai multe rezultate, va trebui sa-i ia din vena si va fi cam cu urlete.Eu i-am facut lui Matei, dar la spitalul pt copii, m-a dat afara cand i-a luat sange si iti dai seama cam ce a fost in sufletul meu. pt urina i-a pus un fel de punguta speciala la cuculet si am plecat acasa, ca tot am stat atunci vreo 3 ore sa faca pipi si el nu avea chef.Si era si nemancat...
Sanatate si curaj,
Gabriela si baietii
acvi spune:
Tocmai a venit sotul cu trimiterea si vad ca trebuie si scaunul asa ca las pe miine dimineata,azi sa ma chinui sa recoltez probele.Analizele sint pt anemie si hipocalcemie!
Gabi.
July spune:
Draga acvi,
Coprocultura o poti recolta si in seara aceasta.Cutiuta pusa intr-o punga inchisa ermetic si tinuta in frigider.
Urocultura neaparat din urina de dimineata dupa ce i-ai facut toaleta.Altfel poate iesi contaminata.Sumarul de urina il poti recolta oricand.
Ptr.biochimie nu mananca in dimineata recoltarii.
Ptr calcemie ai nevoie si de fosfataza alcalina(tot proba de sange).Copilul poate avea calcemia buna,insa sa nu-l poata fixa.Fosfataza alcalina arata acest lucru,daca trebuie marita doza de Vigantol.
Acum cu recoltarea:
-daca se efectueaza intr-un laborator dotat poti alege varianta din deget.Ce inseamna lab.dotat?Asistenta isi schimba manusile la fiecare recoltare,tot ce se foloseste este deschis in fata ta.Probele de sange se fac pe analizor.
-daca se efectueaza clasic,adica ii ia cu pipeta sau cu lama te sfatuiesc din suflet sa ceri din vena.In multe laboratoare se sterge doar cu alcool lama,ceea ce nu este normal.Virusul H.I.V. moare doar la simplul contact cu alcoolul,insa cel al hepatitei C-nu,ptr.ca presupun ca ptr.hepatita B este vaccinat.Cu pipeta din deget,bagata pipeta in reactiv,apoi,iar pusa pipeta la deget este ca si cum copilul tau ar avea contact cu sangele tuturor.
Sunt sfaturi pe care presupun le vor urma toti parintii in privinta laboratoarelor.
Va doresc sanatate multa!
July si bb.Teodora Cristiana
acvi spune:
Multumesc din suflet ,draga July pt detalii imi sint foarte folositoare pt ca m-am vazut pusa in situatia sa insist eu la medicul de familie a lui Alex sa-mi dea trimitere pt analize ,in situatia in care Alex are un fel de tremur (tresarire) de vreo 3 luni si dr ma trimite direct la neuro unde mi se spune ca in afara de lipsa de Ca copilul nu are nimic!!Eu ii dau de la 3 luni vigantol cite o picatura pe zi dar Ca nu i-am dat pina in decembrie niciodata pt ca mi s-a spus ca nu are nevoie!!De la neuro mi s-a dat o reteta cu 10 zile de Ca 5ml/zi(pe 24 dec eu bintuiam prin spitalul de neuro !!!) ,iar medicul de familie s-a gindit ca ar trebui sa maresc doza la 10ml/zi,fara nici o analiza!!!Pina acum nu i-am contestat deciziile dar e a doua oara cind da rateu de diagnostic si nu vreau sa albesc inainte de vreme!!!
Asa ca iti multumesc mult pt lamuriri!!
Gabi si Alex
Emilia spune:
Draga Gabi, din ultimul tau mesaj eu trag concluzia ca nu a avut suficienta vitamina D... Eu i-am dat copilului meu cate doua picaturi de vigantol de la 1 saptamana...dupa cum vezi dublu fata de tine...
In plus niste asistente mi-au spus ca au avut cazuri de copii la care vigantolul nu a fost eficient... si s-au trezit cu rahitism.
Nu este nimic iremediabil, dar este bine ca-i faci analize... si un sfat al meu ar fi sa schimbi medicul de familie... dupa parerea mea din cauza lui ai ajuns aici.
Sanatate multa!
July spune:
Draga acvi,
Este bine de stiut:pierderile de calciu prin urina sunt reglate pe cale hormonala,dar sunt influentate de aportul de proteine.Aportul excesiv de proteine favorizeaza pierderile de calciu prin urina.Asta in cazul in care depistati o hipocalcemie.
Noi i-am dat Teodorei 2 pic.de Vigantol de la 2 saptamani.I-am marit din nou doza de Vigantol,am ajuns la 4 pic./zi,decizie luata de pediatra.Pana la 1 an si 2 luni nu ne-am putut mandri decat cu 3 incisivi,acum,dupa o luna il avem si pe al 4-lea,iar ceilalti sunt ff.aproape.Aparitia intarziata a dintilor mi-a pus mie o gramada de semne de intrebare in legatura cu fixarea calciului.
Calciul se fixeaza in prezenta vit.C.Daca i se va administra si fier este bine ca,calciul sa se dea la 3-4 ore distanta de fier.
Sanatate multa!
Sa ne spui cum i-au iesit analizele.
Va pupam,July si bb.Teodora
acvi spune:
Da Emilia, cu siguranta voi schimba medicul ,sper sa am mai mult noroc!!Vigantol i-am dat doar o picatura pt ca zicea dr ca are fontanela f mica (avea 1/1cm la nastere),acum cica mai are un 0.5/05,si cu asta m-a speriat la inceput ca zicea ca se inchide prea repede !!!
Azi dimineata am fost la laborator i-au luat singe din vena nu a plins absolut deloc pt ca era ocupat se arunce ocheade la cele doua blonde care se minunau de el cit e de cuminte!!Am cerut si analiza de care scria July,fosfataza alcalina,dupa masa voi avea rezultatele!!Sper sa fie bine!!
Gabi si Alex cel cumintel
!!