Filme

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Ati vazut AMADEUS? E un film de exceptie despre viata lui Mozart. Pe mine m-a impresionat mult, mai ales ca imi place enorm muzica lui Mozart, iar in film ai parte din plin de asa ceva! Daca il gasiti (e un film vechi), e pacat sa nu-l vedeti!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Eu am urmarit recent pe HBO "Serendipity" (tradus la noi "Noroc in dragoste"), o comedie romantica clasica, insa cu un scenariu f. original. Mi-a placut foarte tare.
Aaaa, si sa nu uit de "Message in a Bottle", relativ vechi filmul, dar un film de 10 puncte.
Mi-a mai placut foarte mult un film in care Demi Moore juca rolul unei femei casatorite, care se indragosteste de preotul din sat si este la un pas de a fi arsa pe rug ca vrajitoare, super filmul, dar nu mai stiu cum se numea. Stie cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Ah, mi-am mai adus aminte de 2 filme excelente, "Frumoasa venetiana" si "The Lottery".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Am revazut de curand Amelie si m-a incantat la fel de mult ca si prima data. In general nu sunt o mare admiratoare a filmelor frantuzesti, mai ales nu prea agreez comediile frantuzesti, dar acest Amelie mi s-a parut a fi realizat cu o sensibilitate deosebita iar actrita este exclenta (stie cineva cum se numeste, ca iar nu am vazut genericul). Va recomand filmul cu toata caldura, este lucrat ca o bijuterie iar mesajul sau este simplu si frumos.

Candy, filmul la care te referi tu (cel cu femeia casatorita si preotul din sat) este, cred, The Scarlet Letter (Litera Stacojie), o ecranizare (nu foarte fidela) dupa romanul cu acelasi titlu al lui Nathaniel Hawthorne. Si mie mi-a placut filmul, si mai mult cartea.

Stie cineva cum se numeste filmul ecranizat dupa The Crucible al lui Arthur Miller? (subiect: vanatoarea de vrajitoare in America sec XIX - un grup de tinere fete acuza cateva femei respectabile ale comunitatii de vrajitorie si de aici totul degenereaza). As vrea sa il revad si nu imi pot aminti ce titlu i-au dat.

Daniela si Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Audrey Tautou este numele actritei care a jucat rolul lui Amelie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata_lu_julia spune:

Eu unul sunt rupt dupa filme, am vizionat peste 300 in ultimii 2 ani jumate. Recomandari personale (pur si simplu filme care mi-au placut, indiferent de vechime sau data aparitiei) - doar titluri originale, habar n-am daca si cum au fost traduse in romaneste:
- genul "animatie" (ca doar suntem la "Despre copii", nu?): Ice Age, Shrek, Monsters Inc, Chicken Run, Toy Story I si II, A Bug's Life
- genul "comedie": Taxi 2 si 3, La verité si je mens I si II, Wasabi (frantuzesti, umor latin, eu unul il apreciez mult), My Big Fat Greek Wedding, My Cousin Vinny
- filme cu si despre femei (frumoase, de succes, etc): Erin Brokovich, Coyote Ugly, Bridget Jones's Diary, Le fabuleux destin d'Amèlie Poulain, Chocolat
- filme pentru soti si prieteni (actiune, thriller, razboi): Memento, Vertical Limit, The Shawshank Redemption, Insomnia, The Thomas Crown Affair, The Usual Suspects, Das Boot, The Thin Red Line
- filme "psihologice": Scent Of A Woman, Devil's Advocate, As Good As It Gets, The Remains Of The Day
- documentare: Bowling for Columbine
Pentru cei care inca nu stiu, la
http://www.imdb.com
se gaseste probabil cea mai mare baza de date online pentru cinefili, inclusiv topuri, forum, etc etc.

Salutari,
tata lu (sic!) Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anilad spune:

eu am vazut de curind un film exceptional "Jhon Q" care ma impresionat si la care

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Amelie din Montmartre,un film extraordinar!!!daca o sa am fetita,o sa o botez Amelie,si as vrea sa fie la fel de buna la suflet si plina de imaginatie ca si eroina filmului.
Alte filme de referintza:Bitter moon,regia lui Polanski (EXCELENT),Dammage (cu Juliette Binoche si Jeremy Irons),seria extraordinara ROSU ALB ALBASTRU,in regia lui Kieslowski(nu stiu daca am scris bine numele,poate am mincat vreun w sau j:).
A vazut cineva filmul Gadjo dilo?Filmat in Romania..despre un francez in cautarea unei cintaretze tiganci?nemaipomenit,un film de nota 10!
rayuela cu bebe 30 de sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Aseara am vazut la tv "Good Will Hunting" si mi-a placut tare mult, scenariul scris de Matt Damon si Ben Affleck a luat Oscarul in '98 parca si Robin Williams a luat Oscarul pentru rol secundar. Dialogul este foarte bun si e un film care te pune pe ginduri.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Salut, am vazut de curand si mi-a placut Coyote Ugly, frumos, bine facut, muzica lui LeAnn Rimes.

Mergi la inceput