Raspunsuri - Pagina 4
Cristina_C spune:
Ati vazut AMADEUS? E un film de exceptie despre viata lui Mozart. Pe mine m-a impresionat mult, mai ales ca imi place enorm muzica lui Mozart, iar in film ai parte din plin de asa ceva! Daca il gasiti (e un film vechi), e pacat sa nu-l vedeti!
Cristina
Candy spune:
Eu am urmarit recent pe HBO "Serendipity" (tradus la noi "Noroc in dragoste"), o comedie romantica clasica, insa cu un scenariu f. original. Mi-a placut foarte tare.
Aaaa, si sa nu uit de "Message in a Bottle", relativ vechi filmul, dar un film de 10 puncte.
Mi-a mai placut foarte mult un film in care Demi Moore juca rolul unei femei casatorite, care se indragosteste de preotul din sat si este la un pas de a fi arsa pe rug ca vrajitoare, super filmul, dar nu mai stiu cum se numea. Stie cineva?
danais spune:
Am revazut de curand Amelie si m-a incantat la fel de mult ca si prima data. In general nu sunt o mare admiratoare a filmelor frantuzesti, mai ales nu prea agreez comediile frantuzesti, dar acest Amelie mi s-a parut a fi realizat cu o sensibilitate deosebita iar actrita este exclenta (stie cineva cum se numeste, ca iar nu am vazut genericul). Va recomand filmul cu toata caldura, este lucrat ca o bijuterie iar mesajul sau este simplu si frumos.
Candy, filmul la care te referi tu (cel cu femeia casatorita si preotul din sat) este, cred, The Scarlet Letter (Litera Stacojie), o ecranizare (nu foarte fidela) dupa romanul cu acelasi titlu al lui Nathaniel Hawthorne. Si mie mi-a placut filmul, si mai mult cartea.
Stie cineva cum se numeste filmul ecranizat dupa The Crucible al lui Arthur Miller? (subiect: vanatoarea de vrajitoare in America sec XIX - un grup de tinere fete acuza cateva femei respectabile ale comunitatii de vrajitorie si de aici totul degenereaza). As vrea sa il revad si nu imi pot aminti ce titlu i-au dat.
Daniela si Denisa
tata_lu_julia spune:
Eu unul sunt rupt dupa filme, am vizionat peste 300 in ultimii 2 ani jumate. Recomandari personale (pur si simplu filme care mi-au placut, indiferent de vechime sau data aparitiei) - doar titluri originale, habar n-am daca si cum au fost traduse in romaneste:
- genul "animatie" (ca doar suntem la "Despre copii", nu?): Ice Age, Shrek, Monsters Inc, Chicken Run, Toy Story I si II, A Bug's Life
- genul "comedie": Taxi 2 si 3, La verité si je mens I si II, Wasabi (frantuzesti, umor latin, eu unul il apreciez mult), My Big Fat Greek Wedding, My Cousin Vinny
- filme cu si despre femei (frumoase, de succes, etc): Erin Brokovich, Coyote Ugly, Bridget Jones's Diary, Le fabuleux destin d'Amèlie Poulain, Chocolat
- filme pentru soti si prieteni (actiune, thriller, razboi): Memento, Vertical Limit, The Shawshank Redemption, Insomnia, The Thomas Crown Affair, The Usual Suspects, Das Boot, The Thin Red Line
- filme "psihologice": Scent Of A Woman, Devil's Advocate, As Good As It Gets, The Remains Of The Day
- documentare: Bowling for Columbine
Pentru cei care inca nu stiu, la
http://www.imdb.com
se gaseste probabil cea mai mare baza de date online pentru cinefili, inclusiv topuri, forum, etc etc.
Salutari,
tata lu (sic!) Julia
Rayuela spune:
Amelie din Montmartre,un film extraordinar!!!daca o sa am fetita,o sa o botez Amelie,si as vrea sa fie la fel de buna la suflet si plina de imaginatie ca si eroina filmului.
Alte filme de referintza:Bitter moon,regia lui Polanski (EXCELENT),Dammage (cu Juliette Binoche si Jeremy Irons),seria extraordinara ROSU ALB ALBASTRU,in regia lui Kieslowski(nu stiu daca am scris bine numele,poate am mincat vreun w sau j:).
A vazut cineva filmul Gadjo dilo?Filmat in Romania..despre un francez in cautarea unei cintaretze tiganci?nemaipomenit,un film de nota 10!
rayuela cu bebe 30 de sapt
Banti spune:
Aseara am vazut la tv "Good Will Hunting" si mi-a placut tare mult, scenariul scris de Matt Damon si Ben Affleck a luat Oscarul in '98 parca si Robin Williams a luat Oscarul pentru rol secundar. Dialogul este foarte bun si e un film care te pune pe ginduri.
Ioana
Llaura spune:
Salut, am vazut de curand si mi-a placut Coyote Ugly, frumos, bine facut, muzica lui LeAnn Rimes.