De ce se da ceai la bb?
Raspunsuri - Pagina 2
gio spune:
Noi am baut ceai de la 2 sapt, cand a venit asistenta si mi-a zis ca io nu am lapte, iar bb moare de sete. As impusca-o acum pe tanti respectiva, dar nu mai are sens, pt ca bb bea la 5 luni doar lapte praf, sanul s-a dus, iar la ceai am renuntat pt ca nu-i place....In schimb ii dau apa cand si cat vrea, si in mod special dupa masa, pt a-si spala gurita, mai ales ca "ne-am diversificat" si fructele au zahar...Pt colici e suficient Gripe Water, care pe noi ne-a ajutat f mult si n-am suferit prea tare niciodata. Ceaiul de chimen si de anason pt bb e un mister...de ce oare ii dadeam, ca nu-i placea deloc?
Va pupacim,
Gio si bb Taisia
carmenutza spune:
eu inca alaptez si bb papa san exclusiv, are aproape 6 luni si i-am dat ceai prima data acum cateva zile, ptr. ca trebuia sa ii dau vit.C sa previn raceala si dr. mi-a recomandat sa-i pun in ceai....cu ocazia asta am descoperit si noi biberonul.
Altfel cred ca nici acum nu i-as fi dat ceai..personal sint convinsa ca nu ajuta la nimic, doar ii umfla stomacelul gratuit.
carmen
dodo spune:
Cu toatele stim ca, pe unde am fi, caram cu noi multe din obiceiurile din RO si unul este cel de a da musai la copii ceai. BB al meu nu a suferit niciodata ceaiul, de orice fel, asa ca nu l-am chinuit si i-am dat Infacol pt. colici si ocazional cind l-a mai durut burtica. In rest, apa, lapte, suc natural. O alta moda este sa le indopam stomacelul cu ciorba cu piine inmuiata, "sa le tina de foame"- alta bazaconie! Daca nu vrea ciorba, fa-i o supa-crema (ciorba data prin blender) cu crutoane deasupra si sa vezi ce mai maninca! Eu personal am urit ciorbele, in schimb mi-au placut supele-crema. De ce? Pt. ca mama, fiind de moda veche, gatea ciorba de la ciorba iar supa-crema doar cind veneau musafiri mai simandicosi
. De aceea am zis sa nu-mi fortez copii sa manince ce vreau eu, doar pt. ca asa se practica in RO, ci sa manince ce le place(bineinteles fara abuzuri de dulciuri sau alte chestii nesanatoase). Si acuma poate spuneti ca sint ciudata, dar puiul meu la aproape 3 ani nu stie ce este McDonald's, am fost o singura data la McDonalds in RO, cind a trebuit sa asteptam pe cineva acolo si am fost nevoiti sa consumam ceva. Asa ca nici ceaiul nu e ceva esential sa bea, daca bea suficiente lichide. Fa-te ca nu auzi sfaturile "insistente" ale rudelor!
nico-dani spune:
DANUT AL MEU ARE 1 AN SI 2 LUNI SI BEA CEAI DE LA 2 LUNI DOAR BABY-DRINK SAU MILUTEE. PAREREA MEA E CA SI CEAIUL ESTE BUN DE CEVA CACI DE MULTE ORI II ESTE SETE DE CEAI. AM AVUT O DISCUTIE SI CU O DOCTORITA CARE MI-A DESCHIS MULTE CARTI IN CARE MI-A ARATAT CA CEAIUL NU ESTE NECESAR DEOARECE LAPTELE CU FORMULA SE PREPARA CU APA SI DECI NU ARE NEVOIE SA BEA NICI APA. EU INSA NU AM ASCULTAT DE NICI UN SFAT CI DOAR AM OBSERVAT DORINTELE SI PLACERILE COPILULUI MEU. DESI SUNT MICI TREBUIE SA INTELEGEM CA AU SI EI POFTE PE CARE NU SI LE POT EXPRIMA. INCA DE LA NASTERE MI-AM TRATAT COPILUL CA PE UN OMULET NU CA PE UN BEBELUS SI AM AVUT INCREDERE I MESAJELE PE CARE MI LE-A TRANSMIS SI POT SA SPUN CA AM UN COPIL DESTUL DE ROBUST ATAT FIZIC CAT SI PSIHIC.