De ce se da ceai la bb?

De ce se da ceai la bb? | Autor: Gabbriela

Link direct la acest mesaj

Julian are un an si o luna si eu nu i-am dat ceai nici o data, a mancat numai lapte, formula si apa... si mancare normala. Mama tot imi zice sa ii dau sa bea ceai... cand o intreb de care nu stie sa imi zica. Aici nu stiu de unde sa cumpar ceai pt bb... in Ro stiu ca era pe la plafar si la farmaci.
Si defapt de ce le dam ceai la bb? Cu ce ii ajuta ceaiul? Nu este mai bine oare sa le dam numai lapte si apa? Daca stie cineva aceste raspunsuri va rog spuneti-mi si mie.
Gabbriela & Julian

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

nici eu nu i-am dat ceai niciodata (avem aproape 1 an). nici macar atunci cand avea colici. n-as putea sa-ti spun cu ce-l ajuta pe bb - daca, de exemplu, e constipat, eu prefer sa-i dau fructe sau mancare bogata in fibre; daca e pe invers, niste orez, morcov, banana etc.

pediatrii de aici spun ca nu se stie exact ce efecte pot avea plantele asupra unui organism asa de micut si nu recomanda ceaiul. ei, nu stiu daca-i chiar asa, dar totusi nu cred ca e absolut necesar sa le dam.

Sarbatori fericite!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nici eu nu i-am dat ceai Agatei pina e la doi ani si ceva, a baut numai lapte si apa si cind in cind putin suc de fructe facut proaspat de mine. Nu se stie inca ce efecte au plantele asupra organismului lor plapind, sint atitea argumente pro si contra, asa ca mi-am zis ca mai bine nu-i dau si gata. Acum bea din cind in cind, atunci cind cere ea si i-l fac foarte slab si cu lamiie. Stiu ca plantele au o gramada de proprietati si sint bune, dar trebuie sa stii foarte bine ce sa dai, cind si pentru ce si cum trebuie sa prepari acele plante, ca sa obtii rezultatul scontat. Altfel poti face chiar rau...

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikita spune:

In Romania nu poti fi sigur intotdeauna ca ceea ce scrie pe eticheta este adevar. Deci din nesiguranta si poate in unele cazuri pentru ca este mai ieftin.Ceaiul din plante de padure bun, ieftin si plin de vitamine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Eu sunt pro-ceai! I-am dat Emmei ceai inca din prima saptamana de viata, caci avea colici urate! Ii dadeam ceai de chimen, de anason...Am descoperit apoi ceaiul instant Baby Drink sau Milutee de la Milupa...Sunt ceaiuri speciale pentru bb si nu au cum sa faca rau...Acum Emma are aproape 7 luni jumate si inca ii dau ceai seara, la culcare, la vreo jumatate de ora dupa masa...Ii dau ceai de la Hipp, amestecul acela de menta, musetel, chimen, fenicul...si ce-o mai avea p'acolo...Doarme asa linistita!
Mie mi-au recomandat doi pediatri sa-i dau ceai...De ce sa-i faca rau? Doar nu faci ceai din cine stie ce plante otravitoare sau in cantitati industriale?! Ufffffffffff!! Daca ati sti cum se potolea, saracutza, cand avea colici....dupa ce bea cateva lingurite de ceai!! Ca mi-am amintit!...Cum sa nu-i dai ceai in asemenea situatii?? Hm! Am o vecina cu un bb, iar cand era bb mic si avea colici. dr.ei i-a spus sa nu-i dea absolut NIMIC inafara de lapte de la san!!!!!!!!!!! Ei, cu asta nu sunt de acord si pace! De ce sa nu-i usurezi suferinta??? Stim cu totii ce dureri au, mititeii!!!!!!!!!!!!!!

Bine, asta e altceva...Insa ti-am pomenit despre colici ca sa vezi efectul benefic al ceaiului...
Tu, la varsta copilului tau, ii poti da ceai daca are vreo problema cu stomacelul....Daca e racit...in situatii de-astea...Insa nu cred ca ar fi vreo problema daca i-ai da mai des...

_Ella & Emma

http://www.emmaandreea.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Si eu cat am avut bb mic mi-a spus pediatrul sa nu-i dau altceva inafara de san. Si mi se pare foarte corect, nimic nu are o compozitie mai buna pt. un bb mic decat laptele mamei lui. Nici acum la 2 ani nu stie ce-i ala ceai. In general la noi in casa nici nu se bea prea mult ceai. Oricum, si pentru noi astia mari, prefer sa iau ceai de plante adevarate, daca se poate sa fie chiar frunze, nu dinacela la pliculet gata macinat ca nu stii ce coloranti si arome suplimentare mai au.

Un Craciun fericit si un an nou plin de bucurii!

Sobo si BB Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

Depinde de obisnuita fiecarei familii.
Eu nu stiu daca beau pe an 2 pahare de apa!
Insa ceai, atat vara, cat si iarna cam in fiecare zi. organismul are nevoie si de lichide, chiar si la bb, mai transpira, au colici, sunt predispusi la contipatie etc.
Dupa cum stiu este bine ca fiecare om sa bea ceai din plantele care cresc in locul unde traieste, de aceea ocoloesc ceaiurile de plafar, si cat este vara de lunga la fiecare iesire la iarba verde (stam in zona de munte) venim acasa cu bratul de plante medicinale. Sunt o sumedenie de cataloage si atlase cum se recolteaza si cum se pastreaza.
Prefer ceaiul aromat, din mai multe compozitii.
Cu copiii insa nu exagerez, la varsta de 6 luni cel mult 200 ml ceai pe zi.

Pupice,

Mari si Kitti & bb Ionel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Nici eu nu i-am dat deloc. Urmarind discutiile pe forum si stiind din Ro ca se da ceai la bebei am intrebat-o si eu pe doctorita, dupa ce am nascut, ce fel de ceai sa-i dau lui bebe. Doctorita se uita la mine intrebatoare: "Tea, why?". Asa ca...nu i-am dat. Consultanta in lactatie mi-a spus ca pot bea eu eventual daca vreau sa-mi sporesc lactatia sau daca bebe are colici. Dar nu e recomandat sa-i dau lui bebe nimic altceva in afara de san daca vreau sa-mi pastrez laptele.

Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea-ana spune:

Nici eu nu i-am dat lui Anais ceai, cat a fost mai micuta i-am dat lapte dela san, apoi formula si de pe la 5 luni am inceput sa-i dau supa si suc(ananas, piersici, caise, mango, mere....portocale), apa chiar nu a baut am incercat dar nu-i place. Doctorul mi-a recomandat lapte numai.

Andreea si bb Anais

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara26 spune:

FETELOR ,aveti dreptate doar pe jumatate si mai conteaza si in ce tara ati nascut .INTRADEVAR cat alaptezi cel mai bine e sa nu dai ceai la bebe .DAR cand introduci biberon bebe tre sa suplimenteze si cu alte lichide si atunci ii dam ceiuturi speciale pt bebei.IAR pt cei mariceide 1 anisol variezi ceai,apa ,compot,siropuri naturale,sucuri facute in casa .ORICUM incartile si revistele de specialitate din ROMANIA apa este pe ultimul loc ca lichid recomandat.BY !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Si eu am intrebat pe doctor cand am nascut ce fel de ceai sa ii dau la bb daca are colici si el a zis ca nu este nevoie de ceai... lapte de la mine si daca situatzia este foartea grava sa meg cu el la doctor si ii da ceva picurei care sa il ajute. Din fericire pentru Julian nu a avut nici o problema stomacala... nici colci... si nu are nici in zi de azi probleme nici cu kk nici cu alimentatzia (manaca tot ce ii dau). A zis ca la bb asa de mici se da formula sau san si cate o lingurita doua de apa pe zi. Cand mai cresc de la 6 luni in colo se da suc de fructe proaspat si se incepe diversificarea. Ceai pe cat posibil mai putin... . La noi apa este indicata la bb.
V-am intrebat despre ceai pentru ca mama si toti priteni mei romani de aici ma zapacesc ca nu ii dau ceai la copil. Uini chiar imi zic ca ii stric somacul... eu nu ii cred dar am vrut sa ma conving 100 % de asta. Va multumesc tuturor de raspunsuri si nu o sa ii dau ceai la Julian. Defapt nici noi nu bem ceai... eu cel putin nu am mai baut de... mai bine de 2 ani ceai... pe motivul ca nu imi place.
SARBATORI FERICITE si MULTA SANATATE LA TOALA LUMEA si LA TOTI BEBEI!
Gabbriela & Julian

Mergi la inceput