Frica nefireasca fata de anumite lucruri...
Raspunsuri - Pagina 2
alicebeatu spune:
Fiind foarte noua pe acest forum, dealtfel in tot ceea ce priveste acest concept, am fost placut suprinsa sa constat ca problema isi gaseste ecou in rindurile altor mamici.
Sa fiu sincera, desi ma asteptam sa nu fie o problema grava, ma simt mai linistita stiind ca si unele dintre voi ati trecut prin aceleasi intamplari cu micutele voastre minuni.
Decizia mea in ceea ce priveste aceasta temere de 'necunoscut', se pare, este in acord cu majoritatea celor care mi-au raspuns cu atata bunavointa - voi incerca sa am rabdare urmand sa-i explic, pana ce va reusi sa inteleaga, ca totul are un sens si ca trebuie sa aiba incredere in ea.
Sper ca acest forum sa ramana ceea ce-mi pare la prima vedere - UN PRIETEN.
Sarbatori fericite iar comorile voastre sa va sadeasca in suflet, in fiecare zi un zambet cald aducandu-va aminte cat de fericite sunteti sa le fiti mamici.
qsar spune:
Am citit mai demult ca fricile copiilor nu sunt nejustificate... dar ca noua, adultilor ne scapa adesea motivele lor... puerile. Pierdem pe "drum" o parte din fantezia care ii face pe copii sa vada in aspirator un balaur infricosator, in umbrele de pe pereti vrajitoare care zboara pe maturi... Nu-i nimic "nefiresc"... Teama lor este doar dovada ca exista o lume pe care parintii nu o vad... Asa ca, nu te ingrijora daca fetita ta are "frici". Incearca sa le intelegi, dar nu cu mintea ta ci cu mintea ei... si spune-i mici povesti.
Q (Gabriela)
PS. Eu, cand eram copil, aveam un monstru sub pat... ![]()
ymellda spune:
Daraga Alice, fetita mea a implinit de curand 2 ani si am exact aceleasi "problemute" ca si tine in ceea ce priveste frica: se teme de aspirator, de vecini cand fac zgomot sau de anumite jucarii. Se teme de lupul din povestea cu purcelusii, plange la desene animate, chiar si la faze care mie mi se par fara substrat deloc, plange la reclama cu copilasul caruia ii cade biberonul (am impresia ca e reclama la apa minerala) etc.
Eu le consider normale si cred ca vor trece. Ei sunt mici, abia descopera lumea si o interpreteaza in functie de experienta lor, care e oricum redusa, in functie de imaginatie sau... mai stiu eu ce. Hai sa iti mai spun o chestie: daca acum doua luni nici nu puteam scoate aspiratorul, acum sta pe pat, eu dau cu aspiratorul, iar ea imi explica ca aspiratorul este cuminte, face curat. La inceput tipa ca din gura de sarpe "nu teaba, mama, nu teaba". Acum a inteles ca nu-i face nimic, face doar zgomot.
Lasa sa mai creasca, nu are nici un rost sa o duci la psiholog, ca nu este nimic anormal.
Pupici.
Alina si
Andra - 2 ani !!
SARBATORI FERICITE pentru toti membrii DC !
karol spune:
Ma alatur fetelor si-ti spun:Fii linistita si explica-i de 1000 de ori menirea fiecarui lucrusor care o inconjoara.Fetita mea face 2 ani tot in ianuarie , pe 10 si acum nu mai are cine stie ce temeri dar pana acum cateva luni tremura si plangea daca un vecin batea un cui in perete.Cum auzea putin zgomot urla si statea numai in brate.Acum s-a terminat cu teama pt ca noi i-am explicat ca vecinul vrea sa-si agate un tablou in perete si de-aia face zgomot.Gandeste-te, sunt doar niste puiuti de oameni si nu inteleg cum stau lucrurile uneori.Rabdare!
Craciun Fericit!