Marin Sorescu
![](images/user_woman.png)
Azi, in urma unei discutii cu o cunostinta, m-am trezit ca aud remarca "Sorescu e un taran necioplit"
si am ramas cu o mare mahnire. Mie mi se pare genial. Si ca poet si ca dramaturg. Va propun si voua sa (re)cititi cateva din poeziile lui:
http://www.poezie.org/ActionDispatcher-typeID=4&compID=4d52dfa5ec4379740b25737eeef0063f.htm
http://www.romanianvoice.com/poezii/poeti/sorescu.php
Postez si eu una destul de cunoscuta:
> Boala
>
> Doctore, simt ceva mortal
> Aici in regiunea fiintei mele.
> Ma dor toate organele,
> Ziua ma doare soarele,
> Iar noaptea luna si stelele.
>
> Mi s-a pus un junghi in norul de pe cer
> Pe care pana atunci nici nu-l observasem
> si ma trezesc in fiecare dimineata
> Cu o senzatie de iarna.
> Degeaba am luat tot felul de medicamente,
> Am urat si am iubit, am invatat sa citesc
> Si chiar am citit niste carti,
> Am vorbit cu oamenii si m-am gandit,
> Am fost bun si-am fost frumos...
>
> Toate astea n-au avut nici un efect, doctore,
> Si-am cheltuit pe ele o groaza de ani.
> Cred ca m-am imbolnavit de moarte
> Intr-o zi
> Cand m-am nascut.
A scris si pentru copii. Poate o sa postez cateva. In fine, nu ma intind, hai ziceti-mi si parerea voastra.
S-auzim numai de bine,
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
Raspunsuri
![](images/user_man.png)
m34 spune:
Elena, nu te mai supara degeaba
Fiecare individ are parerea lui si din atatia oameni aproape sigur ca dai de toate variantele posibile, din pacate, sau poate din fericire, cine stie ? Daca am fi toti identici, am fi ca niste robotei. Asa putem compara mai bine si alege ceea ce este mai aproape de noi, de sufletul si gandurile noastre...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
peca spune:
elena...gusturile nu se discuta. eu personal cred...ca fiecaruia ii place..acea poezie, muzica....in care se regaseste, care face ca ceva sa se "rupa" in el cand citeste/asculta/... daca ei versurile respective nu ii spun nimic...nu e de condamnat. eventual trebuia sa o rogi sa isi argumenteze ideea, sa ii aduci tu argumentele tale pro si poate ajungeati la o concluzie.
dar tu nu fi necajita....cum a spus si m34, toti suntem facuti dupa un tipar dar din stofa diferita=> calitate diferita
elena_ltd spune:
Ei, sigur, aveti dreptate. Nici vorba de condamnat pe cei care nu-l agreeaza pe Sorescu, dar remarca mi s-a parut nedreapta, motiv pentru care m-am grabit sa postez subiectul de fata.
Acuma, sincera sa fiu, eu mi-as fi dorit sa stiu si parerile voastre.
S-auzim numai de bine!
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
bagoiu spune:
De obicei, geniile nu sunt intelese la vremea lor. Si mie imi place fff mult MArin Sorescu. Era o vreme cand stiam multe poezii si pasaje intregi din piesele lui. Are o savoare deosebita si o intelepciune rara, poate chiar de taran, dar de taran autentic, "cu cap si coada", ca sa zic asa.
L-am cam uitat de-o vreme si ma bucur ca mi-ai amintit de el. O sa-mi fac timp sa mai recitesc cate ceva.
baby-boom spune:
Elena, singura explicatie e aceea ca interlocutorul poate nu la "pre"
inteles pe Sorescu, la felul in care il jigneste...... dar daca el a reusit performantze mai performante(asta ca sa accentuez), atunci jos palaria in fata dansului..........
AMINTESC VOLUMUL "APA VIE, APA MOARTA".........aviz gravidutzelor, sunt vreo 2 strofe si pentru dulcea stare de burtica cu bb!!!!!!
.....mersi ca l-ai amintit pe Sorescu....uitasem putin......
Florina