Mi-am facut-o cu mana mea

Mi-am facut-o cu mana mea | Autor: GabrielaG

Link direct la acest mesaj

Dragele mele si dragii mei,

Azi nu stiu cine m-a impins si am fost cu baiatul cel ,are de 5 ani si 8 luni la spital la un medic ortoped si totodata l-am rugat sa se uite si la cuculetul lui pe care nu am reusit sa-l decalotez cand era mic si acum nici atat. Si l-a decalotat fortat, manual si a urlat mititelul si s-a zbatut si mi s-a rupt sufletul. Am incercat acasa sa-l spal cu musetel, am reusit sa-i trag din nou pielicica dar cu mari urlete si eforturi, adica tinut de cineva. Si nu stiu ce va fi urmatoarele zile, ca sunt singura si e destul de fortos si nu reusesc sa-i tin si mainile si picioarele si sa fac si operatiunea si sa-l aud si urland.
El e un copil sensibil si am un stres sa nu ramana traumatizat pe chestia asta.
Incurajati-ma si dati-mi nister sfaturi cele care au mai trecut cu baieteii prin asa ceva. Offff!
Pupici si sarbatori fericite,
Gabriela si baietii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Draga mea, asculta-ti inima si lasa copilul in pace. Mama natura va rezolva singura lucrurile. Pt unii copii e pe la 2-3 ani pt alti poate fi chiar la pubertate.
Uite ca o chestie, in America de nord, decalotarea nu se practica. E contraindicata chiar. Speli bine cu apa locul respectiv si atat.

Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Draga mea,nu pot decit sa-mi imaginez prin ce trece saracutul si cum te simti si tu! Va doresc sa treceti repede peste acest moment neplacut si sa-l intimpinati sanatosi pe Mos Craciun!
LA MULTI ANI!

Theodora, Alexandros, Yannis
LOVE U ALL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Eu dupa decalotare (facuta de doctorita in doua etape (LA DOUA SI LA TREI LUNI) i-am dat cu Neopreol si totul a fost OK. I l-am aplicat pe putlica dupa ce i-am dat tras pielicica. La noi nu a fost rau si acum e foarte bine ca pot sa-l spal calumea.

Bafta multa

Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

La aproape sase ani, cred ca baietelul tau este destul de mare, si poti sa-i explici despre igiena intima, ca la baietei este bine sa se spele si sub pielicica la cuculet, cu timpul ii trece prima usturime si se obisnuieste sa se spele singur, asa dupa cum banuiesc face singur pipi. BB al meu este mic (6 luni) si ne-a invatat tati la recomandarea medicului cum sa facem la baita, ii retrag sa se vada "capsorul" atat cat permite, si medicul deocamdata a spus OK.

Incearca cu foarte mare blandete, pentru ca este o zona foarte sensibila.

Pupice,
Mari si Kitti & bb Ionel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

Draga mea, nu fii suparata, n-ai tu nici o vina.
Noi am facut decalotarea la 7 luni si a fost o MARE trauma pt. mine si pt. tati. BB a resimtit-o mai putin, dar noi n-am fost oameni ceva vreme.
Daca totusi, decalotarea a fost bine facuta, chiar si asa brutal (dar NU neaparat traumatizant) poate era totusi necesara si totul va fi bine.
Baietelul tau, chiar daca e sensibil, NU e sigur ca se va resimti. Nu da amploare, lasa sa treaca de la sine.
Zi-mi, itit aduci aminte ceva despre tine la varsta de 5 ani ? Chiar si o durere (nu se poate sa nu te fi lovit in perioada cand aveai 5 ani).

Totl va fi bine !
sarbatori fericite

Lili mama de baiat decalotat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Tocmai voiam sa ma plang ca uite nu reusesc sa ma descurc si daca se lipeste la loc ce ma fac, ca la puiul cel mic de un an si ceva am facut-o singura la cateva luni si acu e ok si se pare ca totusi a inceput sa inteleaga. A tras singurel , nu s-a decalotat ca la dr., dar dupa cateva incercari s-a vazut putin din gland. De fapt el urla pt ca-i este frica nu ca-l doare. E un progres si m-am bucurat mult cand mi-a spus ca nu l-a mai usturat la pipi. Sper sa treaca si urmatoarele zile cu bine.
Va multumesc de incurajari. Va iubesc si va doresc sanatate multa la puiuti,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Offf,mititelul de el!
Darian are 4 anisori dar pediatrul nostru,mi-a zis
sa nu-i fac nimic,ca va avea natura grija de asta!
Nu inteleg de ce aici se spune asa si in Ro,invers,
eu una nu mai inteleg nimic
Si mie o mila de puiutzi de mi se rupe sufletul :-(((

Gabriela,multa sanatate puiutzului tau!

Un Craciun feeric tuturor membrilor DC !!!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

mai lasa-l citeva zile pt ca daca spui ca doctorul a tras ca neamul prost, sa-r putea sa-i fi produs mici fisuri si din cauza asta sa-l doara acum tare.

SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celine spune:

Citesc si ma minunez! Citesc si ma minunez!
Cum sa faci decalotare fara anestezie locala?

Intr-un stagiu de chirurgie pediatrica, ni s-a atras atentia ca niciodata nu se face decalotare fara anestezie locala, pentru ca poate da impotenta psihica viitorului adult. Cereti anestezia locala mamicilor, pentru ca vad ca se face economie la o fiola de xilina care nu e o avere.

Trebuie sa reeditez mesajul, pentru ca am recitit si am vazut ca decalotarea a facut-o un ortoped!!?? Acest medic si-a depasit competenta draga mamica, defimozarea o face chirurgul pediatru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Mi se pare brutal ce povestiti voi aici. Tragi putin, atit cit se poate, cind il speli si cind se face mai mare incearca el si singur, ca doar nu s-au nascut toti barbatii cu fimoza. Cred ca asta era mai mult o obsesie de pe vremea bunicii.

Mergi la inceput