Cojite pe cap

Cojite pe cap | Autor: crisotexa

Link direct la acest mesaj

fetelor,

Dati-mi si mie, va rog, o solutie ca sa-l scap pe Tudor de cojitele de pe cap. Le are in partea cu fontanela desi eu incerc sa il clatesc bine. De spalat, l-am spalat pana la patru luni si jumatate cu sapun Sanosan si de atunci (acum avem cinci luni si jumatate) cu sampon Sanosan.

Pupa Crisa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

Dupa baie se unge zona cu cojite cu ulei, a doua zi dimineata se da iar cu ulei, seara se spala normal cu sapun, iar dupa baie se periaza cu o perie de par pt. bb. Se repeta eventual 2-3 zile. Ulei s epoate folosi obisnuit de bucatarie fiert in baine-marina si racit, sau special de la farmacie.

Sanatate si sarbatori fericite!

Mari si Kitti & bb Ionel (6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Eu am folosit vaselina pura din farmacie(la recomandarea medicului).
Inainte de baita il ungeam cu vaselina si dupa jumatate de ora ii faceam baitza.Il spalam obisnuit cu sampon Johnson si apoi il pieptanam foarte bine cu pieptene obisnuit pentru bebelusi.Cam in 7 zile am scapat de cojitze!!!
Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns renisor spune:

trec cu timpul.incearca cu ulei normal daca nu are par.pediatra mi-a zis ca daca are par sa nici nu fac cu ulei.periaza bine si vor disparea.
toate cele bune

renata & vanessa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Eu am procedat astfel: la baita, in timp ce era cu samponul pe par, am luat pieptenul des si am dat de mai multe ori cu el in zona cojitelor, care se desprindeau de pe piele. Apoi am clatit bine. In felul asta am scapat de ele in cateva zile (2-3 baite).

Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 8 luni) si Ramona (1 an si 7 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

La noi problema a fost si inca mai este destul de accentuata. Dermatita seboreica. Desi pe la 3 luni, cand i-au aparut, erau destul de putine si nu ne-am facut mari probleme, in timp problema s-a agravat si iata-ne la 15 luni, cu mai multe coji ca niciodata si cu o multime de tratamente incercate fara succes. Sper ca la voi sa nu fie cazul. Deci, in cazurile cele mai usoare (cunosc copii in jurul meu care s-au vindecat astfel), se face la farmacie un preparat din vaselina si acid salicilic cu care se da bebele pe cap, inainte de baita cu 30-45 de min. Apoi se spala cu samponel ( la noi singurul sampon care nu ne-a agravat problema, a fost Nivea ) si dupa baita se piaptana usor pentru indepartarea cojitelor. Daca dupa cateva saptamani de astfel de tratament nu ati scapat de cojite, trebuie vazut bebele de un doctor, pentru dignosticare. La noi nu au trecut asa, am facut in cont. tratament cu Nizoral, cu Selsun si inca un alt sampon, nu-mi amitesc cum se chema, si nimic. Si am gasit o fata buna, care ne-a dat un tratament naturist, pe baza de ceaiuri, si in sfarsit pot spune ca am sperante ca ne vom vindeca si noi. Daca veti fi in aceasta situatie, desi nu va doresc, scrie-mi si iti voi da si tie tratamentul. Va doresc sa scapati rapid de cojite!

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

si eu la fel, tot cu ulei si apoi periat usor in toate sensurile.
De curiozitate la bb-ii vostri le-a cazut din par ?
Al meu aproape a chelit si acum a inceput sa-i creasca din nou.

SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Fetelor,

Multam mult de sfaturi. O sa incerc si eu cu ulei. Pana acum nu prea le-am bagat in seama si rau am facut. Sper sa scapam de ele repede.

Simona, lui Tudor i-a cazut ceva par in primele luni si apoi a inceput sa-i creasca la loc. Acum avem o cheliuta mai sus de ceafa de toata frumusetea (pe care o pup non-stop).

Ruxi, Doamne ajuta sa scapati de cojite.

Pupa Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Si Carina a avut cojite pana pe la 7 luni si am incercat cu orice si nu treceau. Asa ca m-am hotarat sa o rad in cap (era vara) si de atunci nici urma de cojita (are 1 an si 2 luni). Poate ca a fost coincidenta dar poti incerca si asta in ultima instanta.

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Eu i-am ignorat cojitele lui Paul, si-au trecut de la sine (ma rog, spalat, pieptanat..). Lui nu i-a cazut parul cu care s-a nascut.

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiana30 spune:

Tocmai am fost la medic si mi-a dat "T/Gel" - Neutrogena.
A spus ca o sa cada dupa prima spalare; la fel mi-a spus si farmacistul acelasi lucru. Deseara o sa il folosesc sa vad.

Numai bine!

http://community.webshots.com/user/daiana30

Daiana si bebeul Aris

Mergi la inceput