Olita-la ce virsta ?
Raspunsuri - Pagina 2
Gabbriela spune:
Eu am inceput la 8 luni sa il pun pe olita pe Julian. De prima daca cand l-am pus a facut acolo si de atunci in fiecare dimineata face pe olita pipi... dupamasa cand se scoala nu face tot timpul la olita, numai cand are el chef :). In schimb cand face kk fuge prin casa sa nu il aud ca se screme... degeaba fug eu cu olita dupa el ca el se ascunde si tot nu vrea pe olita. Cu totusi ca face dimineata el in timpul nopti tot face pe el. Nu ma stresez din cauza asta... il las in voia lui decat sa il speriu si sa faca dupaia pe el pana pe la 5- 6 ani. Olita pe care am luat-o este cu muzica :)... de cate ori face in ea ceva suna o fanfara... este asa de bucuros si incepe sa rada. Verisoara mea a pus pe bb ei de la 5 luni pe olita si la 9 luni bb ei facea si kk si pipi acolo. Eu cred ca totul tine de personalotatea copilului... si de vointa lui.
PS: Am uitat sa spun ca Julian are acuma un an si o luna.
Gabbriela & Julian 
laura-Dimitrakis spune:
Am citit toate raspunsurile primite de tine pana acum.... Prima data m-am simtit o mama rea ca as putea stresa copilul... Dar, analizand mai bine... mi-am dat seama ca, de fapt, nu este deloc stresat al meu bb... Acum are aproape 8 luni dar face kk la olitza de la 6 luni. Sunt foarte multumita ca pot sa-l curat mult mai bine si apoi... nu mai am surpriza sa-mi murdareasca un pampers abia pus... Am fost ajutata de faptul ca bb al meu este usor constipat si.... intotdeauna imi dau seama cand urmeaza sa faca... il pun repede pe olitza si lui ii place... Pe de alta parte... am auzit ca cu cat sunt mai mari cu atat accepta mai greu olitza. acum,.. cred ca si-a format un fel de reflex... precum cainele lui pavlov...![]()
asta facem noi.
pupici si sarbatori fericite tuturor de la si bb dimitrakis
Sabina spune:
Otilia, dar nu mai poarta Pampers?( am citit in mesajul tau ceva de...chilotel!)
Va felicit pe cele care ati reusit...Sofia nu vrea decat imbracata pe olita, cand o pun dezbracata nu sta!
Sabina & Sofia Galagia
Otilia spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Otilia, dar nu mai poarta Pampers?( am citit in mesajul tau ceva de...chilotel!)
Scuza-ma, Sabina, ca te-am indus in eroare... Eu vorbeam de chilotei de hirtie, adica scutece jetabile in forma de chilotei, aici noi nu spunem "Pampers", pentru ca Pampers este o marca (inregistrata), si eu pot foarte bine sa folosesc o alta, de exemplu Huggies sau UP&GO.
Asa ca nu am folosit "pampers" din cauza ca imi plac mai mult "huggies"... sau "up&go"... de aceea am folosit, neutru, chilotel, fara sa specific numele marcii producatoare. Sa fi spus "pampersi Huggies" nu cred ca ar fi fost corect!
In concluzie, da, folosim chilotei (cullotes) UP&GO, Pampers si Huggies. Am luat si Pampers, dar numai pentru faptul ca mi-au trimis niste bonuri de reducere uluitoare (3€/pachet), altfel eu ii gasesc prea scumpi. Dar cu cei 3€ de reducere se merita, ajungeau sa fie cam la acelasi pret cu Huggies, care de obicei in pachete pun 20% in plus.
Acesti chilotei sunt facuti special pentru a obisnui copilul cu olita. Asa ca, nu-i bai, avem chilotei de hirtie si cind facem la olita cu atit mai bine, pastram chiloteii mai uscati ceva mai mult timp...
Otilia&LaAdelita
oanagabriela spune:
Antonia mea a refuzat olita continuu. Am incercat de la un an si nimic...Periodic faceam incercari, fara nici un rezultat, nici nu vroia sa se apropie de olita. Si uite asa am ajuns la 3 ani (noroc ca nu s-a pus problema banilor cheltuiti pe pampersi..). In plus noi am avut o situatie f.dificila acasa, socrul meu a fost ff.bolnav cam de cind s-a nascut Antonia si nimeni nu avea rabdare sa se lupte cu micul "tauras" (nascuta in mai...). Cind s-a apropiat aniversarea de 3 ani am inceput sa panichez, copil asa mare si cu pampersi... In plus reusisem sa gasesc un loc la o gradinita din toamna, si trebuia musai sa facem la olita. Deci am inceput cautarea pe situl nostru
si am studiat diversele metode folosite de alte mamici. Am ales una dintre ele: sa mergem la magazin si sa o lasam sa-si aleaga ea singura o olita noua. Si ca prin miracol, odata ajunsi acasa cu noua olita, fetita mea s-a asezat pe ea si de atunci nu am mai avut nici o problema...In toamna am inceput gradinita fara evenimente neplacute, ba acum facem direct la WC, pe un colacel de copil. Noaptea inca ii pun pampersi, mai mult pentru confortul nostru. Ma gindesc ca la primavara voi trece la faza urmatoare si sa renuntam de tot.
Este adevarat ca aici in Occident nimeni nu se streseaza cu olita, mai ales daca nu ai probleme financiare (sint totusi scumpi). Asa ca este f.obisnuit ca la 3 ani copii sa aiba inca pampersi. Marele pas se face in general cind merg la gradinita si unde se obisnuiesc repede cu olita (invata unii de la altii).
Sarbatori fericite