Sterilizarea biberoanelor - da sau ba?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Cind bebele avea 9 luni, in concediu fiind la mare (ocean), n-am mai fiert nici biberoane, nici linguritze, tetine, etc, le-am spalat cu detergent antibacterial si atit. Nu s-a imbolnavit, totul a fost super. La intoarcere insa, puterea obisnuintzei, am inceput sa le fierb din nou...:)).
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

eu zic ca DA macar primele 4-5 luni, poate chiar pana la 6. Daca esti in criza de timp (cum sunt toate mamicile la inceput) tine-le putin numai in apa fiarta, 2 - 3 minute sau asa ceva. Laptele e pacatos tare, la fel si carnea. Alea de ceai sau supa de legume sau suc de fructe, poate merg si nesterilizate.

Noi am sterilizat ceva mai multa vreme. Miruna nu a avut NICIODATA nici o problema cu stomacelul.

Sanatate si putere sa cresti beblul!
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

Noi sterilizam chiar si acum la 1 an si 3 luni.
Dar, avem sterilizator cu abur si nu e nici o complicatie.

mama L

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns renisor spune:

Vreau o completare pt iubibubi.Aici in germania in toate cartile si pediatra mea mi-a zis sa nu spal biberoanele cu detergent de vase ca nu este bine.Indiferent daca biberonul e din cauciuc sau silicon.Concret sa-ti zic nu stiu de ce dar am urmat sfatul ei.Fiecare face cum crede ca e mai bine.

renata & vanessa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

intr-adevar e bine sa nu dai cu detergent de vase
eu le fac cu sapun lichid ( fara prostii - balsam si alte adaosuri) si le clatesc pina nu mai pastreaza nici un pic de miros de sapun si le fierb 10 minute in clocot.

SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Eu ii dau numai ceai si suc de fructe cu biberonul....Si nu fierb si nu sterilizez...Doar in prima luna le-am fiert...Acum Emma are 7 luni si e sanatoasa tun...Lapte ii dau doar de la san...Poate ca totusi daca i-as fi dat si lapte cu biberonul, le-as fi fiert...Laptele poate face bacterii periculoase, am inteles...

Auziti? Dar de ce nu e bine sa le spalam cu detergent de vase? Ca eu asa i le spal...si le clatesc fff bine...

_Ella & Emma

http://www.emmaandreea.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns renisor spune:

Pisi Ella am cartea linga mine si traduc.Biberoanele trebuiesc neaparat spalate dupa fiecare folosire.Nu se utilizeaza sampoane . inainte de fierbere se curata bine cu sare se limpezesc si apoi se lasa timp de 3 minute .In cazul in care nu ai aparat de dezinfectat.
Motivele nu sunt specificate dar multa lume m-a sfatuit sa fac asa.Sticlutele le spalam si eu cu sampon inainte de dezinfectare dar biberoanele cu sare.
Poate ca nemtii au o pereche de coarne in plus si recomanda asa.

renata & vanessa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Eu le-am spalat cu detergent special pt biberoane,
era facut din plante.
Ceilalti detergenti sunt prea puternici pt micuti,
oricum le limpezeam bine.

Sterilizarea fie chimic, cu solutii sau cu apa fiarta
9mai smecher se foloseste tancul de microunde) se face dupa spalare.
Eu am folosit sterilizatorul la microunde, zilnic.

este exagerat sa sterilizezi pana la o varsta inaintata a Bbului,
mai ales daca ai inceput Diversificarea sau el isi baga maini picioare in gura, si deci nu mai este intr-un mediu steril

Mie sterilizarea nu mi s-a parut ceva complicat,
spalarea biberoanelor imi lua cel mai mult timp.

Succes,
c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Eu nu am sterilizat biberoanele la Julian deloc. Pediatrul meu a zis ca nu trebuie sterilizate decat prima data inainte sa le folosesti (cand sunt noi) dupa aceea sa le spal bine cu detergent de vase si sa le clatesc in multa apa. Acelasi lucru am citit si intr-o carte de bb foarte buna aici la noi. Este pur si simplu o pirdere de timp sterilizarea biberoanelor la bb.
Gabbriela & Julian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Nici eu nu-i mai sterilizez lui Luca biberoanele de la 2 luni (acum face 6). Hranindu-l mixt la inceput sterilizam cite 6-7 biberoane/zi, apoi la o luna jumate asistenta mea de ocrotire mi-a zis sa nu le mai sterilizez decit la citeva zile sa-si faca copilul anticorpi, si asa am facut, apoi am redus la o saptamina, iar de pe la 3 luni nu le-am mai sterilizat deloc. Acum cind ii cumpar cite o tetina noua o sterilizez in apa fiarta, ca sterilizatorul l-am pus bine ptr data viitoare
pup u,
Andra

Mergi la inceput