BURSA PRENUMELOR !!!
Raspunsuri - Pagina 12
mihaelabebe spune:
Eu mi-am dorit tare mult o fetita, iar sotul baietel.Asa ca am hotarat inainte de a sti ce va fi,fetita daca este ii voi da eu numele si ma gandisem la Mara sau Daria, iar daca este baietel sa ii de-a el numele. Fetelor sa nu lasati sotul sa aleaga numele copilului!! a venti cu niste nume de m-am speriat. Cred ca saracutul copil cand ar fi realizat ce nume i-am dat s-ar fi cerut singur la casa de copii numai sa scape de parintii nebuni de care are parte. Astfel ca dupa un NU hotarat la fiecare nume care clocea in mintea sotului, gravinda fiind si deja stiam ca va fi baietel(vazusem "chestia" la eco) am vizionat filmul"the ring" in care baietelul se numea Aidan. Mi-a placut numele inntotdeauna, mai ales ca imi place si actorul Aidan Quin. I-a placut si sotului meu astfel ca Aidan(nume de origine irlandeza si inseamna foc sau ceva in genul acesta,corectati-ma va rog daca gresesc)a ramas,iar al doilea nume este Stepp,care este si al doilea nume al sotului si care a fost si numele bunicului.
mihaelaH
dana d spune:
Eu am rezolvat-o cu numele. Si eu m-am framantat tot timpul sarcinii, pe la 5 luni am aflat ca e fetita asa ca s-au restrans cautarile. Am vrut un nume vechi romanesc, cum e moda acum. Mie imi placea Irina, sotului Ilinca, si am vrut inca un nume mai de sfant, sa aiba si o onomastica. Pana la urma ne-am hotarat tot pe patul de la reanimare in ultima clipa, a ramas Ana Ilinca si mai tarziu am aflat ca si Ilinca e nume de sfant, vine de la Ilie.
Acum 9 ani, cand s-a nascut primul nostru copil eu am avut ultimul cuvant in alegerea numelui ( nu spun ca acum nu mi-a placut Ilinca) asa ca i-am dat sotului intaietate de data asta.
Mie mi-ar mai fi placut: Xenia (ma gandeam serios la asta, asa o cheama pe bunica mea), Sonia (e cam rusesc si eu am oroare de tot ce e rusesc, dar imi placea numele), iar la numele de sfant oscilam intre Elena, Ioana si Ana. Ana ma impresioneaza mai mult, suna cumva pur, sensibil... Nu stiu ce inseamna in alte limbi mai vechi sau mai noi si nici nu as fi ales numele in functie de asta.
Asa ca pe fetele mele l-e cheama: Alexandra Maria si Ana Ilinca. Poate va inspira.
Pupici si multa sanatate!
http://wwwbabiesonline.com/babies/i/ilinca/
http://community.webshots.com/user/danaf123
Rayuela spune:
Si eu am aceeasi problema!in Suedia nu se spune la ecografie sexul bebelusului,asa ca trebuie sa fiu pregatita cu nume si de baieti si de fetite.
pentru fetita m-am hotarit la Amelie,dupa ce am vazut filmul "Amelie din Montmartre".M-a impresionat teribil acea fetita Amelie,care isi pune toata imaginatia la contributie pentru a face viata celor din jurul ei mai frumoasa!Exact asa as vrea sa fie fetita mea:buna la suflet si plina de fantezie.
In cazul unui baietel,oscilez intre doua nume,unul romanesc si unul frantuzesc(desi stau in Suedia,vreau sa-mi botez copii cu nume sofisticate,sa le fac in ciuda suedezilor).Taticul lui ar vrea Traian sau Tudor.Eu vreau sa-l cheme Edmond,imi suna atit de romantic si..barbatesc,in urechi.asta pentru ca sint o romanitica irecuperabila.Dar vorba taticului lui bebe..." il facem cumva Contele de Monte Cristo cind creste mare?".hehehehehe!
Ajutati-ma sa ma decid!!!!
Rayuela cu bebe 29 de saptamini
ohaulica spune:
Eu voi avea fetita , astazi am aflatde fericire. Sotul meu vrea sa o cheme Veronica, soacra-mea zice ca suna a nume unguresc, sincer as fi vret sa o lamuresc ca nu e asa dar n-am putut.Se intalneste acest nume prin strainatatu-ri si se poate pronunta?
OANA & PRINTESA DIN BURTICA IN 21 SAPTAMANI
mobriq spune:
am cautat pe www.behindthename.com si este o poveste interesanta in spatele numelui Veronica : este forma latina a lui Berenice, scrierea actuala fiind influentzata de expresia din latina eclesiastica vera icon - "imagine adevarata". Cat despre Berenice, care este folosit in engleza si italiana, este forma macedoneana a grecescului Pherenike, insemnand "aducand victorie".
raspandire : Veronica : italiana, romana , engleza
cu accentul pe o : spaniola si portugheza
Veronika : rusa, ceha, limbile scandinave,
germana,maghiara
Veronique : franceza
eu personal cunosc o tanara flamanda (adica din Flandra ) cu numele Veronique.
Monica
mobriq spune:
si daca tot am scris aici, va spun si eu numele de baieti care mi se invart prin cap, cu mentiunea ca mai am aprox 10 saptamani pana cand e musai sa ne decidem .
Filip - dar nu l-am auzit ca nume mic in Ro. E in calendar, si as putea sa-l scriu si Philip, de fapt . Dar cum as putea sa-l alint ? Fil ? :-)
Eduard - suna prea pretentios ? ... pot sa-l scurtez la Edy ... cum taicasu este Adi, ori l-as tine minte usor , ori le-as incurca
Monica
ohaulica spune:
Mersi Monica - acum ca m-ai documentat ma simt mai stapina pe situatie.
OANA & PRINTESA DIN BURTICA IN 21 SAPTAMANI
she_wolf spune:
quote:
Originally posted by mobriq
Filip - dar nu l-am auzit ca nume mic in Ro. E in calendar, si as putea sa-l scriu si Philip, de fapt . Dar cum as putea sa-l alint ? Fil ? :-)
Stiu un tip din Bucuresti pe care-l cheama asa si i se spune Fil, dar habar nu am cum il are scris in buletin. Am mai intalnit numele asta si in ardeal si erau romani (nu unguri, de ex.).
Claudia si Cristi
Andra M spune:
Filip e un nume care se intalneste in Ro, dar rar. Eu cunosc doua persoane( tineri ) in Timisoara cu numele asta. Mie imi place f.f. mult. O buna prietena si-a botezat copilul asa. E ce mai frumos bebelus pe care l-am vazut.
Andra
Irinusha spune:
Oana, Veronica e chiar f. frumos ... era si pe listuta mea :) Si fetele ti-au explicat bine ce si cum ... nu te lasa "intimidata" de soacra! Cum mai spuneam, important e sa va placa voua!
Pe finutul meu il cheama Filip ... dar scris ca pe germana: Phillip ... Cand e mic poti sa-i spui Fily ... suna nostim, cand e mai mare oricum isi alege el ce-i place mai mult!
Ne-am hotarat si noi la nume si cum bb-lul nostru e o "surpriza" ;) avem pregatite nume si ptr. baiat si ptr. fetita:
Cristian Mihai
Amélie Gabriela ( Amélie tot de la filmul amintit de Rayuela si ptr. ca mi-a placut caracterul micii Amélie ... iar Gabriela ramane ca numele romanesc, sau international, cum vreti)
Irinusha - cu minunea "surpriza" de 24 saptamani din burtica