nu se dau antibiotice bebelusilor ???
Am citit in ultima vreme de mamici ce cauta remedii naturiste pentru tratarea racelilor, virozelor, etc... Sunt nedumerita! Nu inteleg. Ce au antibioticele? In cazul nostru.... bb al meu are 7luni si jumatate. Pentru prima data mi-a racit. Acum 3 zile am observat ca-i curge un ochisor. Tusea putin si ce era in nasucul lui....!!!! Medicul lui i-a dat tratament cu Ospamox (5ml. la 8 ore), ambroxol pentru tuse si Genticol pentru ochisori si nasuc. In dupa amiaza aceasta deja s-a observat o ameliorare. Adica, vreau sa spun ca sunt multumita de evolutia lui. Am uitat sa spun ca nu a avut febra nici un moment. Acum, intrebarea mea este: nu trebuia sa-i dau antibiotic? Voi nu ati folosit antibiotice la bebelusi ??
Care este de fapt problema folosirii lor ???
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Pupici de la Laura si bb Dimitrakis
Raspunsuri
Podeanu spune:
Draga Laura,acum 4 ani as fi gindit ca tine,acum insa din Canada vad altfel lucrurile.Eu am doi copii,gemeni,fata si baiat de 8 ani.Cind erau mici,doctorul lor,f bun de altfel le-a dat antibiotic de la 3 saptamini.(Denisei i-a administrat in capusor cu o siringa)
Si de fiecare data cind erau raciti,indiferent daca faceau febra sau nu,hop la doctor si hop antibiotic.
In Canada insa antibioticul nu e la liber ,iti trebuie prescriptie medicala ptr a-ti fi preparat la farmacie.Si doctorii nu-ti dau antib.decit daca copilul are febra (absolut necesar) si stare generala proasta.Daca doar tuseste "sanatos" poate tusi si 2 saptamini,ii dai doar sirop.Fara antibiotic anticorpii lupta si doboara boala.Antibioticele scad rezistenta organismului,astfel ca la f multe luate s-ar putea in timp sa nu mai reactioneze absolut deloc organismul.Medicii aici explica,ca in ani de zile s-ar putea sa se si moara dintr-o simpla raceala,fiindca medicamentele nu vor mai avea efect.
Sora mea a fost intotdeauna bolnavicioasa,si a luat f multe antibiotice.Inainte sa moara ajunsese in stadiul in care nici un antibiotic nu-si mai facea efectul la ea.
Acum iti pot spune cu mina pe inima ca ,copiii mei nu au luat absolut deloc antibiotice de vreo 2 ani.Le dau sirop daca tusesc si in max 2 zile sunt pe picioare.
Numai bine la bb.
Dana si gemenii
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Podeanu
Rosey spune:
in infectiile virale antibioticele sunt inutile. problema ca ca nici doctorii nu disting foarte bine infectiile virale de cele bacteriene, care necesita antibiotice. ideea e ca daca "raceala" nu trece in 7-10 zile, nu e viroza, ci microb. dar ce sa faci? nu poti astepta o saptamana cu copilul bolnav!!! majoritatea medicilor prescriu antibiotice si pentru un simplu nas infundat. nu isi permit sa te lase sa ii dai ceai si vitamina C. daca boala copilului se agraveaza, ei sunt direct raspunzatori.
problema cea mai mare cu antibioticele este ca, administrate cand nu e cazul, determina distrugerea florei intestinale si creste rezistenta microbilor periculosi. astfel, daca ai dat un antibiotic - si mai ales unul puternic, asa cum recomanda unii medici, ca "sa ii treaca repede"- pentru o gripa, atunci cand copilul iti va face o raceala urata, cu bacterii care necesita tratament antibiotic, medicamentele s-ar putea sa nu isi mai faca efectul.
eu am citit multe pe tema asta, m-am certat cu doctorita de familie, dar chiar si asa, de multe ori cand raceste fiica-mea, nu prea stiu incotro sa o apuc.
in concluzie, tratamentele naturiste, in special cele pentru imbunatatirea sistemului imunitar, sunt extrem de folositoare. si nu au efecte secundare.
tlaura spune:
Eu am folosit antibiotic, cand al meu bb, 11 luni la acea vreme, a facut infectie urinara. De dorit este sa se evite folosirea antibioticelor, care dupa cum se stie, folosite prea de sau in cantitati necorespunzatoare, pot crea o anumita imunitate pentru agentii pe care ar trebui de fapt sa-i distruga. Nu stiu sa explic prea bine, intreaba pe cineva in domeniu (medic) si te va lamuri , cu siguranta.
Dar, cred ca majoritatea folosim, cand 

nostrii sunt bolnaviori.
Oricum insanatosire grabnica si multe pupicuri!

Cu drag
Laura, mama lui Andrei
Camelia spune:
Teodora mea are indata 2 ani si, sa nu zic intr-un ceas rau, n-a luat niciodata antibiotic.Pentru raceli si gripa (chiar si cu febra mare, 39-40) ne-am descurcat numai cu medicamente homeopate si supozitoare de paracetamol pt febra.Nici aici nu se pot cumpara antibiotice fara prescriptie medicala iar medicii prescriu antibioticul doar atunci cand este absolut necesar.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
gabid spune:
In Romania dr imediat dau la bb-i antibiotice.Eu am oroare de antibiotice.Cica sa nu ramana urme dupa o viroza dau antibiotice...mie mi-a dat la fetita antibiotice la fiecare raceala...
Gabi.
mara26 spune:
Nici eu nu sunt de acord cu antibi decat atunci cand sunt absolut necesare.Nu ma laud dar cand Mara raceste ma bazez f. mult pe intuitia mea de mama.Nu ma duc imediat la medic pt.ca unica solutie oferita sunt antibi si stiu pe pielea ce inseamna sa nu ai imunitate la raceli.Ii dau antibi daca raceala nu evolueaza favorabil in 5 zile.In primul rand ii dau remedii naturiste pt. ca organismul ei sa poata lupta cu boala.sa-ti poestesc ceva :la 9 luni Mara a avut prima oara putin rosu in gat avea de 3 zile si un pic de febra(38).Am chemat-o pe dr. si mi-a dat AMOXICILINA si antitermice(eu ii dadusem pana atunci).Precizez ca Mara nu avea nici macar nas infundat dar dr.nu m-a crezut.Am refuzat sa-i dau antibi, i-am dat antitermice si chiar din ziua aceea bebe n-a mai avut febra .A-2-a zi avea 2 dinti.
MarikaStefan spune:
Problema este ca medicii recomanda antibiotice de spectru larga, adica . . . bun la toate.
Normal ar fi sa se faca niste testari inainte, sa determine felul infectiei, apoi sa faca un test de antibiograma sa vada la ce antibiotic cedeaza infectia. Si apoi actionat. vedeti ca acestea presupun prea multe etape... si organismul obisnuit cu antibitice nu mai reactioneaza atunci cand este imperios necesar. Eu personal m-am ferit de antibiotice, si nu sunt de acord nici pentru copiii mei sa foloseasca pentru a trata o viroza sau o raceala.
Va doresc sa aveti copii sanatosi!
Mari
Laura T spune:
Asta e si problema noastra cu Bianca. De un an si 4 luni, de cand merge a gradi, a luat mai multe antibiotice decat eu si sotul meu la un loc, in toata viata noastra. Raceste f. des si daca merg la dr. imi da mereu antibiotice, daca nu merg, risc sa se agraveze, nici nu stiu cum e mai bine. A facut pneumonie de 3 ori intr-un an, iar acum (ieri) a facut o reactie alergica la antibiotice (facea Gentamicina si lua Ceclor si Ventolin), s-a umplut de pete pe coapse si i s-au umflat labutele picioarelor, deci a intrerupt orice tratament. A luat si mai ia Ribomunyl pt. imunitate dar degeaba...
De aceea voiam sa te intreb pe tine, Laura-Dimitrakis, am vazut ca esti tot din Ploiesti, tu la dr. mergi cu bebele? Esti multumita?
Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 7 luni) si Ramona (1 an jumate)
http://community.webshots.com/user/lauratenea
Corina spune:
Anna mea a avut antibiotic la maternitate,asta pentru ca mi-au depistat la nastere un streptococ B in lichidul amniotic.Au tinut-o sub observatie vreo 3 zile ,iar apoi au decis sa îi dea antibiotic preventiv.A facut tratament timp de 5 zile.De atunci nu a mai fost racita decit de vreo doua ori,dar tratamentul este intotdeauna cu antiinflamator si antitermice.
Aici medicii au un test care se face pe loc,pentru a depista daca raceala sau viroza este de origine virala sau bacteriana ,iar asta din cauza ca Franta este pe primul loc la consumul de antibiotice
Corina si Anna nazdravana
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
laura-Dimitrakis spune:
Multumesc din suflet tuturor pentru cele povestite.Acum m-am lamurit putin in ceea ce priveste subiectul dar,.... sunt nelinistita ca nu am citit inainte si i-am dat antibiotic. Nu-mi ramane decat sa nu-i mai dau de acum incolo. Sa dea Dumnezeu sa nu mai fie cazul.
Multumesc.
Pupici si sanatate multa voua si bb-ilor vostri scumpi !!!