Canal lacrimal blocat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Va multumesc la toate pt indicatii si sugestii, sunt de mare ajutor. Mi-ati spus mai multe decat dr-ul, mai ales Simona cu tehnica de masaj. O s-o aplic si ma rog sa-i treaca si sa nu ajung la operatie cu el. Am renuntat si la musetel, si o fac cu apa fiarta racita.

Serul fiziologic unde se gaseste? E cumva acelasi lucru cu cel care se foloseste la lentilele de contact?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rgutiu spune:

Ser fiziologic se gaseste la orice farmacie (e ieftin), in cutii cu 5 fiole de 10 ml fiecare. Eu rupeam fiola si trag cu o seringa cu ac din fiola sa nu cumva sa fie vreo aschie de sticla cazuta in fiola. Eu tineam serul cam 2 zile in seringa si-l spalam picind chiar din seringa sau din seringa udam o compresa sterila. Succes si sanatate la bb.
PS. Solutia pentru lentilele de contact este complet altceva si contine substante toxice pentru bb asa mici.

Mergi la inceput

Va aduc la zi cu starea lui Alex. Am observat ca de doua zile- dupa masaj si curatare cu apa calduta, nu mai are secretie si nici nu-i mai lacrimeaza ochisorul. Poate ca i-a trecut, asa ca acuma sunt in dilema daca sa mai continui masajul. Aveti vreo idee?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Este posibil sa-i fi trecut, mie pediatra piticei (una din ele, ca avem doua ) mi-a spus ca exista doua motive pentru care canalul poate fi blocat: fie este infundat cu celule moarte si atunci se desfunda prin masaj, fie nu s-a format complet si atunci se poate forma singurel pana inspre un an, sau poate fi ajutat cu o interventie chirurgicala.

Daca tu zici ca Alex e mai bine, atunci inseamna ca a fost numai o obstructie, si mai poti insista cu masajul o zi, doua, sa se curete de tot.
Bravo, ma bucur ca ati scapat usor!

http://community.webshots.com/user/r0isin
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Da, Roisin, uite ca au trecut ceva zile de cand nu mai are nimic, da rin fiecare zi ma uit cu teama sa nu fii reaparut. Poate ca am fost norocosi si am scapat usor. Doamne ce de griji mi-am facut, ma si vedeam la operatie cu el.

In orice caz, va multumesc pentru cele scrise, si ma bucur ca mi-ati sarit in ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

fetita mea a avut aceeasi problema, i-am dat cu "n" picaturi si unguente, dar nu ii trecea decat temporar. pana la urma am renuntat, si nu faceam decat sa ii sterg ochii cu comprese sterile inmuiate in ser fiziologic. nu i-am facut masaj, ca nu statea si nici nu ma prea pricepeam. i-a trecut de la sine, nici nu stiu cand. abia acum ca am vazut mesajul, mi-am adus aminte ce am tras, cum se trezea micuta cu ochii lipiti. fii fara grija, trece:)

Mergi la inceput