Canal lacrimal blocat

Canal lacrimal blocat | Autor: Laura Takacs

Link direct la acest mesaj

Puiutzul meu are 4 saptamani si de cateva zile a fost diagnosticat cu canal lacrimal blocat. Are o secretie galbuie, ii lacrimeaza ochisorul, si cred ca il supara, cel putin pe mine poate mai tare ca pe el. Dr mi-a spus ca se rezolva de la sine pana la 1 an, si mi-a indicat sa-l curat cu apa calduta si sa-i fac masaj de 2-3 ori pe zi in zona ochiului. Eu folosesc musetel si ii fac si masaj. Vreau doar sa stiu daca mai e cineva in situatia asta si daca medicul vostru v-a spus ceva diferit sau in plus fata de al nostru, sau daca v-a dat picaturi pt ochi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Dap, ar trebui sa se desfunde singur pana la 1 an. Daca nu....o sa ii faca o mika operatie, nu e cine shtie ce. Tu continua cu masajul.

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Multumesc, Luiza, sper sa treaca, cu cel mare n-am avut problema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Laura...si noi am avut aceeasi problema...Si eu i-am facut masaj si i-a trecut...adica i s-a desfundat canalu'...Cam dupa vreo luna de masaj...Eu zic insa sa nu-i mai dai cu musetel...Nu mai e ca pe vremea noastra...Adica ca pe vremea mamelor noastre...Chiar daca nu e cazu' la tine, sa stii ca musetelul raspandeste infectia...daca e cazu'...E suficient sa-l speli numai cu apa...Eu o spalam numai cu apa, nu fiarta...de la robinet...Din cand in cand, ii mai stergeam ochiul si cu ser fiziologic...Acum e ok...Nu i-a mai curs e vreo 3 saptamani...
Multa sanatate!

_Ella & Emma

http://www.emmaandreea.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Si noi avem problema asta si sper sa treaca de la sine. Nu prea imi iese figura cu masajul, ca nu ma lasa pitica decat daca o prind in toane bune.
Oricum, spalaturile se fac cu ser fiziologic sau apa fiarta si racita, de musetel am citit si eu ca mai rau face...

Bafta, Laura, sper sa scapam cu bine de asta!

http://community.webshots.com/user/r0isin
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacsa spune:

Si fetele mele au avut aceasta problema, dar a trecut cu masaj . am spalat ochiul cu apa fiarta si racita. si eu zic tot nu musetel.

Cristina si gemenutele

--

http://cristinacsa.bei.t-online.de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Andreea a avut canalele lacrimare blocate la ambii ochisori si se trezea mereu cu ochisorii lipiti. O deranja foarte tare. Din spital ne-au dat o alifie si niste picaturi si la fel ne-au recomandat sa ii facem masaj. Am tot facut asta timp de o luna si incepusem sa ii punem si comprese caldute cu musetel pe ochi, cind sotul meu s-a decis sa ii puna cite o picatura de ceai de musetel in fiecare ochisor. Culme a fost ca a ajutat si in doua zile nu mai avea nimic. Vad ca multe mamici nu recomanda remediul acesta si probabil ca au dreptata. Noi la momentul acela nu aveam informatii cum ca ar fi daunator si ne-a si ajutat.

aNCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karol spune:

Eu am avut mari probleme cu canalul asta lacrimal.Asa mi-au zis si mie medicii, ca o sa se desfunde de la sine, bla, bla,bla.Si am inebunit copilul cu masaje si cu nu stiu cate feluri de creme si solutii.Mult timp fetita mea a avut diferenta de culoare de la un ochi la celalalt.Anyway...nu am scapat fara desfundarea canalului lacrimal la spital.Am crezut ca mor cand mi-au luat-o din brate si au plecat cu ea in sala de operatii.Mi-au adus-o dupa vreo 15 min si avea micuta canalul ala atat de largit de ziceai ca bagasera un cui pe acolo.Dupa aceea a fost totul ok.M-am mai dus de vreo 2 ori la control si iar mi-au luat-o si mi-au dus-o in sala aia de operatii unde eu nu aveam voie sa intru si mi-au zis ca totul e bine.Nu e vorba de o operatiune asa grea dar ca mama ai impresia ca traiesti un cosmar.Sper sa se rezolve la tine macar cu masaj.Continua masajul.Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

eu il curat cu ser fiziologic.
pun ser pe o compresa sterila de tifon si il sterg pe ochi in sens invers decit ne stergem noi - adica de la timpla spre nas.
cind ajungi in coltul ochisorului dinspre nas il apesi usor de citeva ori desenind un mic cerculet.
e imposibil sa nu i se desfunde canalul.

SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonab spune:

Si noi imediat dupa nastere am constatat ca are canalul infundat, a facut chiar si o conjunctivita. Dar masata la ochi cu o solutie nemaipomenita , zic eu !, Ocal se numeste (o foloesc si eu cand imi simt ochii plini de praf) si cu un unguent am scapat si la nici o luna fata era ok. Mama mea a zis sa-i dam cu musetel dar doctorul ne-a interzis asta, si dupa ce s-a facut bine am spalat-o cu ser si din cand in cand cu Ocal, asa preventiv...
Sanatate !!!

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Micuta mea a avut de la nastere probleme cu ochiul drept. In maternitate ii curatau ochisorul cu ceva picaturi. La iesirea din spital, cand am cerut sa-mi dea din picaturile acelea sa-i continui tratamentul acasa, mi s-a spus de catre una din asistentele de copii sa-i pun lapte de mama, daca nu-i trece.
Acasa, pediatra mi-a recomandat sa-i sterg ochisorul cu ceai de musetel. Ceea ce am facut si astfel i s-a agravat ochisorul.
Am primit un tratament cu un antibiotic("Maxitrol"), cateva picaturi de 3 ori/zi. Tot nu i-a trecut si atunci, la 6 saptamani, am ajuns la oftamologie pt. desfundarea canalului nazolacrimal drept. I s-a facut o mica spalatura cu ser fiziologic, cu un ac de seringa introdus in orificiul canalului lacrimal. Din nou tratament cu "Maxitrol", stergerea ochiului de 3 ori/zi si masarea canalului lacrimal. Dar, tot nu i-a trecut ! La 8 saptamani, Cristinei i se repeta acea operatie la ochiul drept. De data asta, a fost cu succes. A fost foarte greu atunci, insa, a trecut.
In orice caz, sa nu folosesti ceai de musetel ! Mai bine apa fiarta si racita. Sper sa scapati cat usor si cat mai curand de aceasta problema.

Nina & Nina-Cristina (1 an si 11 luni)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput