Cezariana programata sau ...?

Cezariana programata sau ...? | Autor: Andruska

Link direct la acest mesaj

Noi suntem in asteptarea celei de a doua comori in familia noastra si cum prima a venit pe lume prin cezariana, avem mari temeri ca si al doilea tot asa va veni.

Ce ne puteti spune despre nasterea programata - ma programez pe 2.02.2004 de ex- sau asteptam declansarea nasterii dupa care se face interventia chirurgicala ?

Multumim f mult ptr sfaturi si sarbatori fericite

Andra cu burtica de 32 saptamani si Andrei (4,3 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Eu sunt la prima nastere si e cezariana(prezentatie pelviana). Am fost programata vineri, 12 dec cand o sa am aproape 39 de saptamani.

,Dana.

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

Depinde de medicul la care esti inscrisa. prima nastere am avut naturala, iar la a doua nastere mi-a recomandat dr. cezariana, dar dupa ce am depasit termenul. daca esti decisa sa nasti tot prin cezariana, deobicei medicii stabilesc un termen anterior implinirii.
Dar sa stii ca au fost si nasteri parentala dupa cezariana.
Tine legatura cu medicul si cum recomanda.

Sa ai sarcina usoara si copilasii sanatosi.

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Eu ma gandeam daca este bine ca nasterea sa fie programata, adica organismul sa fie "fortat" sau sa astept pana se declanseaza? Oare organismul nu reactioneaza diferit de la o situatie la alta ?

Multumim si copilasi sanatosi,

Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Andra, din cate am inteles eu, se face programare la cezariana un pic mai repede decat DPN-ul pentru ca nu cumva copilul sa se angajeze. Atunci ar insemna ca e coborat in bazin si ma gandesc ca e putin mai dificil sa-l scoata. Nu sunt medic si, din pacate, pot doar sa banuiesc ca asta e motivul. Fetelor care stiti mai bine, help! Sunt curioasa de ce se face programare inainte de DPN(in general).

,Dana.

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Medicul meu a fost de parere sa asteptam sa se declanseze nasterea si apoi sa intervenim chirurgical, pentru ca astfel organismul nu este fortat in nici un fel, si totul decurge aproape firesc, comntractiile uterine ulterioare, deschiderea colului etc.
Eu m-am gefacut foarte repede si foarte bine dupa cezariana, am nascut acum 9 saptamini si n-am nici cea mai mica urma de disconfort.

Multa bafta!

Theiuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Multumesc f mult ptr raspunsuri - si da, sper sa am bafta....

Pupici,

Album Andrei:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

eu cred ca cel mai bine e sa-l lasi pe micut sa hotarasca cand crede ca e gata sa vina pe lume(binenteles daca nu sunt probleme)si apoi faci cezariana .Nu te grabi ca poti ajunge la situatii fara intoarcere.Nu vreau sa sperii pe nimeni ,dar daca va cunosteam acum 3 ani nu treceam prin cosmarul prin care am trecut la nasterea lui Cristi al meu.Din cauza ca era tot in prezentatie pelviana ,s-a hotarat de catre doctor cezariana cu 2 (!)saptamani mai repede decat data probabila a nasterii.Dar nu putem stii niciodata care e data asta ,daca copilul s-ar naste la termen sau mai statea inca una-doua saptamani peste termen .Asa ca la mine s-a ajuns in situatia disperata ,de a-mi spune cand m-am trezit din anestezie ca ...l-au scos prea repede si depinde doar de cel de sus(MULTUMESC TOATA VIATA)daca va trai sau nu.Ca a fost scos prea repede ,din masuratorile lor reiesea ca a fost scos nu cu 2 saptamani cum a spus medicul ci cu aproape o luna(deci ar mai fi stat cam 2 saptamani peste termen)si micutul nu era pregati pentru nastere si avea plamanii nematurizati ,asa ca deabia putea respira la aparate.A fost un cosmar dar a trecut cu ajutorul lui Dumnezeu .De aceea nu te grabi ,gandestete la micut nu la nerabdarea ta de al vedea mai repede ,ca sa nu existe regrete tardive.Multumesc ca m-ati last sa ma mai descarc ca altfel ma strange de gat remuscarea si vina pe care o voi avea toata viata pentru cat a chinuit micutul meu cand a pasit pe aceasta lume

Roxy si Cristi cel vorbaret

huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Eu am nascut prin cezariana dar aceasta nu a fos programata, au aparut complicatii in ultimul moment si medicul a decis: cezariana. Medicul cu care am nascut eu de obicei programeaza nasterile prin cezariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Dr meu mi-a zis sa astept primele contractii regulate si apoi sa-mi faca cezariana...cica asa e mai bine...Eu le-am asteptat ce le-am asteptat...nu mai veneau...insa mi-a venit termenul probabil - 12 mai, l-am sunat pe dr. si i-am zis ca inca nu am contractii...A zis sa vin sa ma opereze oricum...Pe 13 mai am nascut cu cezariana, iar dr. mi-a spus ca aveam deja contractii...Era ca o durere continua, nu foarte intensa...nu erau asa cum ma asteptam...In sfarsit. Cert e ca e bine sa astepti ca organismul sa fie pregatit pentru nastere...

In cazul tau insa...cred ca o sa-ti faca programare, fiind a doua cezariana...Asa am inteles ca se procedeaza...
Nastere usoara!

_Ella & Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

EU stiu ca in general a doua cezariana se programeaza obligatoriu deoarece exista riscul rupturii de uter in cazul in care incep contractiile si copilul se angajeaza. Acu, depinde si de diferenta dintre operatii, de cat de bine s-a prins, etc. Am auzit de nasteri naturale dupa cezariana (cu toate ca e cam riscant cica) deci probabil ca nu e mare risc pana la urma.
A doua operatie a mea a fost programata pe 14 martie, insa in dimineata zilei de 11 martie mi s-au rupt membranele si m-au operat mai repede. Eu cred ca doctorul meu mirosea ceva, pentru ca fusesem la control pe 9 martie si m-a chemat si pe 11 si urma sa ma cheme din nou pe 13. De fiecare data zicea ca e aproape, dar hai sa mai asteptam sa mai creasca... deoarece la masuratorile de la echo iesea ca are doar 2.6 kg (sa nu va incredeti in ele) si voiam sa mai ia in greutate. Pana la urma Emi a avut 3.2 kg, insa din cauza ca era deja angajata pentru nastere a trebuit sa foloseasca forcepsul ca sa o aduca inapoi, lucru care nu prea mi-a placut, dar asta e!!!
Acum, cu atatea aparate, un doctor experimentat miroase cand e sa vina bb si eu zic ca cel mai bine e sa te operezi inainte de a avea contractii. E adevarat ca e foarte trista povestea lui roxy, dar inclin sa cred ca ai avut un doctor fara prea multa experienta in cazul tau.
Oricare ar fi decizia ta, iti urez o operatie si o refacere usoare si un bb sanatos, voinic, frumos si destept.
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput