Nu ne mai intelegem!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Gabrielat, era un sub pe prima pag la "generale" despre cartea sta, este in librarii...

uite aici link-ul cu Dr Spock: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17883

Gabriella, in majoritatea cartilor despre psihologia copilului aflata la "prima varsta dificila" se accentueaza pe pe faptul ca sentimentele de vinovatie sunt normale, probabil mai devreme sau mai tarziu toti trecem prin faza "sunt un parinte rau", insa nu neaparat cauza a ceea ce se intampla. Ceea ce face fetita ta acuma fac o gramada de copii intre 2 si 3 ani. este varsta incercarii limitelor, ceva de genul "ia sa vad cat suporta mama asta a mea?" .
Andra mea are 1 an si 9 luni, insa de cand e mama mea la noi e jale, nu mai merge treaba cu trimisul in camera sa i se rupe inima bunicii si e o actrita de cls. I. Avenm deja parte de trantiri pe jos, batut din picioare, tremurat de nervi si alte chestii. Eu mai am rabdare, dar dupa ce ramanem noi doi merge automat la ea in camera la vreo scena din asta si urla pana nu mai poate. Aaaa, si scene cu invinetit la fata de la urlat am avut zilele astea, eu de chestii de genul asta numai citisem, acuma am vazut pe viu cum e sa-ti cada copilul din picioare ca lesinat, pt ca nu mai avea aer!!!

DECI: nu e cazul sa te simti vinovata, e o problema la care tb sa gasesti solutii, si chiar daca ti se rupe sufletul cand aplici o pedeapsa, fa-o pt ca altfel nu mai vezi "luminita"... parerea mea.

Acuma ca tot are febra si se simte rau, zi-i ca e de la statul pe balcon si ca daca nu-i trece o sa faca si injectii si o sa ia pastile si etc. Sa stie data viitoare cand mai sta pana raceste ca urmarile tot ea le suporta, nu? Desi numai tu stii cum ai lua-o in brate si ai pupa-o pana ii trece febra. Asta e... parerea mea, si sper sa nu fiu luata de Gigi Duru... da' daca ai sti ce copilas scumpel (nu neaparat cuminte, dar in limite normale, totusi) aveam si ce caprita am acuma....!!!

Cristina, mamica cu burtoaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Multumesc tinatache,cred ca ai perfecta dreptate!! Febra nu vrea sa cedeze deloc,ii dau antibiotic de aseara dar din pacate scade pana pe la 37,8 si dupa cateva ore creste pana la 39,7;mi se rupe inima caci toata ziua sta in pat in fata televizorului,si zace ca un om mare;e asa de cumintica,ca nu o recunosc :)))Sper sa fie bine...Multa sanatate si numai bucurii!!
Mamica lui Jill..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinabr spune:

Tot ce povestiti aici mi se pare caracteristic pentru familiile in care parintii muncesc mult si nu au timp si rabdare pentru copii. Din pacate ma incadrez in aceasta categorie de parinti.
Ne luptam de 2 ani sa ne acomodam la gradinita si acolo facea pe el ca sa ne demonstreze ca nu e de el acolo. Toata lumea spunea in engleza salutul de dimineata el spunea cat il tineau plamanii "Buna ziua" si in general era contra la orice si spunea lucruri care socau numai ca sa perturbe tot. Era mai constient de ceea ce facea decat credeam noi. Am constat dupa ceea ce spunea pe acasa. La serbare s-a dat jos dupa scena.. si ii maimutarea pe toti. SI sa nu credeti ca invata de la noi asa ceva. Acasa era ingeras daca nu ii spuneai ce sa faca. Asa ca va inteleg.
NU pot sune ca am rezolvat problema dar cel putin am mai ameliorat cate ceva si iata cum:
1 dupa sfatul unui psiholog am folosit mult muzica pt copii sau ce aveti dar ceva cat mai placut: cele de copii sunt antrenante dar si muzica instrumentala calma; muzica am pus permanent in camera in care sta , mai putin cand doarme.
2 discutati cu el si ascultati-l; veti afla ce il preocupa ce il deranjeaza si asa aflati si punctele slabe si incurajati-l ;
3 am renuntat sa mai cumparam tot ce vrea si nu am mai mers in magazinele "atractive"; sa nu ii mai oferim tot fara sa faca nici un efort; ne-am rezumat la mancare si nu a mai primit ousorul de ciocolata cel mult apreciat;la intrebarile lui legate de dulciurile care le manca in mod obisnuit am raspuns ca trebuie sa merite si ca asteptam sa vedem ca vorbeste frumos, ca invata alturi de ceilalti, ca respecta pe toata lumea;
4 sa nu treaca o zi fara o poveste o poezie citita: am apelat si la forum pentru a gasi poezii potivite dar cautati ceva ritmat si haios care sa il incante (ex: Talharul pedepsit, Greierele si furmica...); Povesti pe casete dar inregistrate cu actorii de aur pentru ca am gasit si inregistrari proaste pe piata. Cautati reviste de copii cu jocuri pe care sa le faceti cu el pana prinde gustul'

5 implicati copilul in ceea ce faceti pe acasa( ii mai dau sa stearga praful sa stearga o cana de plastic...)le face placere. Mihnea este ff suparat daca il exclud; si discut cu el cand fac cate ceva si ii explic ceea ce fac si de ce fac .. este ff curios.
Nu stiu daca am dreptate dar eu am reusit asa... sper sa va ajute ceea ce am scris.
Irina si Mihnut cel prea nazdravan.

Mergi la inceput