Pt fetele din SUA

Pt fetele din SUA | Autor: bucluc

Link direct la acest mesaj

Dragele mele, stiti cumva cat timp dureaza de la interviul pt Green Card pana la obtinerea lui? Stiu ca Dreptul de munca se da pe loc... Vorbesc de o persoana care este casatorita cu un cetatean american si urmeaza sa aiba cele cateva interviuri (nu stie cate) la INS...
Multumesc pt ajutor!
Sa va aduca Mosii ce va doriti!

"Cauta la cine te pretuieste, cat de curata e inima, nu cat de inalt e gandul."(N.Iorga)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

iti dau mai jos site-ul oficial al ins-ului. o sa gasesti acolo si info despre timpii de procesare.

http://uscis.gov/graphics/index.htm

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bucluc spune:

iubibubi, iti multumesc pt raspuns. Am incercat acum sa caut pe site-ul respectiv insa tot ce gasesc este despre reinnoirea green card-ului...

"Cauta la cine te pretuieste, cat de curata e inima, nu cat de inalt e gandul."(N.Iorga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Bucluc draga,

Eu am niste prietenicare au aplicat pentru Green Card, fiind veniti aici cu un contract ferm de lucru. Au optat pentru consulatul din Romania, au fost chemati la interviu, parca acum 2 ani inainte de PAste, au mers in Ro. si cat au mai stat eu pe acolo cu sarbatorile, cand s-au intors acasa aveau Green-cardurile in posta sosite, deci a mers rapid de tot, mai putin de 10 zile.
Acum am inteles ca s-au mai lenevit un pic cei de la INS, dar in orice caz, interviul este ultimul pas, si Green- cardul trebuie sa vina in cel mult 90 zile. DAca nu apare dupa aceasta perioada trebuie luata legatura cu INS-ul. In cazul nostru sotul meu l-a primit in 3 saptamani, pentru fetita a venit in 2 luni si al meu exact la 90 de zile. Noi am venit cu loteria vizelor, acesti timpi fiind calculati dupa data intrarii in state! Si asta este cu 3 ani in urma. Acum nu mai stiu cun s-o fii miscand.
Iti doresc sa primesti Green-cardul cat mai repede posibil.

Mergi la inceput

Iti multumesc, petra! Esti draguta! Dar nu e vb de mine... Desi mi-as dori sa primesc si eu un Green Card cat de curand... Am aplicat deja pt Loteria Vizelor si sper sa am noroc ca si voi.
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

Bucluc,
Eu sunt casatorita cu cetatean american si tocmai am primit green cardul anul asta. De la interviu a durat aproape 1 an pana mi-au trimis green cardul acasa. Poate dura mai mult sau mai putin, depinde de unde esti in US.

Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani siElena Maria 9 luni.

Mergi la inceput

Crism,
stii cumva cate interviuri sunt? Persoana de care vb a avut "interviul" pt dreptul de lucru in primele zile ale lui septembrie. L-a primit, asa cum am mai spus, pe loc, fara sa fie nevoie de prezenta amandurora. Ei, si de-atunci nici o noutate. Tot ce i-a spus avocata e ca vor fi mai multe interviuri. Eu am vazut foaia aia pe care a primit-o cu datele limita pana la care trebuie sa fie chemat la fiecare interviu si ultima era pe aprilie anul viitor. In actul asta scria deasemenea ca daca nu primesti convocatie pana la data mentionata actele ti se acorda din oficiu... Actele pt rezidenta au fost depuse in iunie 2003 si din cate am inteles eu incepand cu data respectiva se calculeaza termenele limita pt interviuri. Ma poti lamuri cumva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena2001 spune:

Bucluc, nu scapa nimeni fara interviu....
Din ceea ce stiu eu, e ca daca esti chemat la interviu dupa o perioada de doi ani de la depunerea actelor, atunci daca treci interviul ti se va da automat un green card pe zece ani. In schimb daca te cheama la interviu mai repede de doi ani atunci ti se va da un green card temporar, pe doi ani....
Irina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FLORYNA spune:

..la mine a durat 2 ani...interviuri?cite vor ei...primesti acasa invitatia la interviu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

Iertare pentru intarziere...
Eu am avut doar un interviu. Nu am aplicat pentru drept de munca pentru ca nu m-a interesat(stau acasa cu bebeii), asa ca poate de aia am fost doar la unul singur. Din cate stiu eu, daca nu te prezinti, toate actele ti se anuleaza si o iei de la capat, alti bani, alta distractie! Totul depinde de la caz la caz...
Asteptarea este teribila, dar ea daca are numarul pe care l-a primit de la INS poate sa ii sune si sa intrebe ce se intampla.
Mult noroc...

Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani siElena Maria 9 luni.

Mergi la inceput

Floryna, tu vb de green card-ul provizoriu (cel pe 2 ani) sau de cel pe 10 ani? Mi se pare enorm de mult timp!
"Actiunea" se petrece in NJ daca asta va ajuta cu ceva in a-mi raspunde...

Mergi la inceput