ce si cat ar trebui sa pape al 6-7luni?pareri...
Raspunsuri - Pagina 2
carrie spune:
Ina , daca vezi ca nu ii place ce ii dai tu ca mancare solida schimba ceva.incearca si borcanele, cred ca le va accepta mai bine, desi sunt mai costisitoare.si daca le accepta treptat le mai amesteci cu papa gatita de tine.
asa fac si eu, de ex:la pranz pireul de morcovi+ carofi+ conopida il fac eu si il ameste cu putin pireu de orez si mazare sau broccoli la borcanel.e un exemplu poti face diverse combinatii.eu folosesc borcanele Hipp, Nestle si Bebelac.
nasol ca lucrezi...de la cate luni ai inceput?
succes
va pupam
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
Ina si Radu spune:
A trebuit sa incep serviciul cand acum o luna, cand bb avea 5 luni si 3 saptamani. Mult prea repede dupa parerea mea, dar mi se pusese in vedere de la inceput ca pot sta acasa doar 6 luni, (pre si postnatal).
Am incercat eu sa o mai lungesc, dar n-a fost chip.
Am incercat zilele trecute cu niste mancarica la borcanele: Hipp si Bebelac. N-a respins-o, dar nici nu a mancat mai mult decat de obicei.
Problema lui nu cred ca este gustul mancarii ci faptul ca nu prea vrea sa accepte altceva decat tzitzi a lui.
Ina si
Radu
Marianar spune:
quote:
Initial creeata de carrie
intrucat sunt obsedata de faptul ca fetita mea are la 6 luni doar 6,8 kg si eu cred ca e putin...va rog sa-mi spuneti voi cam ce si cat le dati sa pape pe zi.
la noi structura meselor e urmatoarea:
la 6- 150 ml lapte formula
la 10 -100 gr pireu fructe cu putina faina de cereale(lapte nu mai vrea dupa), sau mar cu biscuit, sau br de vaca cu banana
la 14 -140 gr pireu de legume cu carnitza de pui mixata(si eventual 30-50 ml supica)
la 18-125-150 ml lapte formula
la 21-180-200 ml lapte cu faina de cereale(lichid ingrosat)
fructele si legumele le tot schimb
ce parere aveti, ar trebui sa schimb ceva?cantitativ nu pot sa-i dau mai mult ca nu vrea.vreau sa-i intoduc oul dar altceva ?ordinea meselor?...
astept opiniile voastre ptr care va multumesc
pupici
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
Si Vladut cam tot asa papa. Eu la ora 18 ii dadeam iaurt simplu sau cu biscuiti sau banana.
ange spune:
carrie, noi papam asa:
6,00- formula 230ml.
10,00- cereale cu lingurita( simple,combinate,cu fructe)
14,00-piure de legume cu carnita(borcanel sau facut in casa). supa nu vrea...
18,00-iaurt+biscuiti sau mar+biscuiti sau borcanel cu fructe sau cereale cu lingurita
22,00-formula 230ml
Are 5 mese,dintre care 2 cu lapte!
Mananca la fix 4 ore.Cateodata papa mult,cateodata cateva lingurite!Depinde de la o zi la alta...
ange,mamica de 2 ori
http://community.webshots.com/user/maiaioana
mar_gia spune:
Pentru Ina,
Si eu aveam probleme mari cu Alex.La nastere a avut 2.600 kg, dar in primele 3 luni a luat super bine in greutate.E adevarat, îi dadeam lapte de la sin (ma mulgeam pentru ca n-a vrut deloc sa suga la sin) si minca max 150 ml.
Acum, la 6 luni si jumatate are cam 7 kg si jumate.Din luna a 5 a nu voia sa pape decit lapte si piure la borcanase, iar cind incercam sa-l pacalesc amestecind cu piure de casa, nu voia sa mai manince.
Eram super stresata, era tot timpul agitat, nu lua mai nimic in greutate, i-am schimbat laptele.... Milupa 2, îi punem cereale - Hero sunt forte bune si diversificate- dar mai mult aruncam decit minca el.
Doctorita (pediatra de familie si alt medic care-l consulta pe Alex)mi-au recomandat peritol.N-am prea fost de acord, parerile sunt mai mult contra pentru peritol, dar am zis sa incerc.I-am dat 10 zile doar juma de lingutita de Peritol seara si nu numai ca nu s-a mai agitat toata noptea dar a inceput sa manince.Si victorie...a inceput chiar sa bea si sucul de fructe pe care pina atunci nici nu voia sa-l vada.Asa ca discuta cel mai bine cu medicul, poate iti recomanda ceva.
Oricum eu cred ca un copil f.gras, nu e neaparat si f.sanatos, ideea e sa minance nu f.mult ci mai ales ff bun... iar laptele tau e cel mai bun pentru el
Noroc si POFTA DE MINCARE
Gia
Ina si Radu spune:
Multumesc mult pentru sfaturi Gia. Voi discuta cat de curand cu pediatrul si il voi intreba si despre Peritol. Am intrebat-o pe doctorita de familie (nu este pediatra) si mi-a spus sa nu-i dau sub nici o forma.
Dar cred ca merita discutat cu cineva de specialitate si incercata si varianta asta.
Nici eu nu vreau un copil gras ci unul sanatos si vioi, dar m-am ingrijorat cand am vazut ca luna trecuta (intre 5 si 6 luni)a luat in greutate doar 100g.
Ina si Radu
mar_gia spune:
Ina,
Stiu cum e sa fii ingrijorata pentru greutatea lui bb si de aceea vreau sa-ti spun ca ieri cind am fost la vaccin cu Alex am deschis iar discutia cu pofta de mincare.
Alex e un mare mofturos (mama zice ca seamana cu mine, nici eu nu mincam mai nimic), dar cred ca este si foarte rasfatat, s-a obisnuit sa alergam cu mincarea dupa el.Pediatra a zis sa-i dau linistita Peritol (aveam retineri chiar daca mi-a fost recomandat si de medica din Timisoara unde mai merg cu Alex la control), iar de luna viitoare a zis ca o sa-mi prescrie Decanofort - inca n-am apucat sa citesc in agenda medicala ce este - asa ca nu stiu daca e tot pt pofta de mincare.
Poate e totusi ceva trecator si bb tau va incepe sa månince.
Va pup si sa fiti sanatosi