ce si cat ar trebui sa pape al 6-7luni?pareri...

ce si cat ar trebui sa pape al 6-7luni?pareri... | Autor: carrie

Link direct la acest mesaj

intrucat sunt obsedata de faptul ca fetita mea are la 6 luni doar 6,8 kg si eu cred ca e putin...va rog sa-mi spuneti voi cam ce si cat le dati sa pape pe zi.
la noi structura meselor e urmatoarea:

la 6- 150 ml lapte formula
la 10 -100 gr pireu fructe cu putina faina de cereale(lapte nu mai vrea dupa), sau mar cu biscuit, sau br de vaca cu banana
la 14 -140 gr pireu de legume cu carnitza de pui mixata(si eventual 30-50 ml supica)
la 18-125-150 ml lapte formula
la 21-180-200 ml lapte cu faina de cereale(lichid ingrosat)

fructele si legumele le tot schimb

ce parere aveti, ar trebui sa schimb ceva?cantitativ nu pot sa-i dau mai mult ca nu vrea.vreau sa-i intoduc oul dar altceva ?ordinea meselor?...

astept opiniile voastre ptr care va multumesc

pupici

cristiana si bb Theodora Alexia

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

Eu zic ca mananca super bine.Nu cred ca ai putea sa-i mai dai nimic in plus.Da..sa-i bagi galbenusul de ou in piure ,iaurt..de care vrei..eu ii dau lui Rares Danone-stiu ca sunt multe pareri si multi copii au avut pb dar la noi merge bine...
De exemplu Rares acum la 8 luni ..dar si la 6 cam tot asa papa:
230 ml lapte dimineata la 7-8
piure de fructe cu biscuiti sau simplu (2 mere sau o banana)la 10-11
250 ml 300 de supa crema(pt ca mananca greu piureul simplu de legume
cu carnita il dau inca la biberon-destul de gros)-la 2-3
Iaurt cu biscuiti sau o juma de banana sau mere sau depinde--dar in genere fructe sau iaurt la 17-18
si seara la 20-21 un bibe de 230 ml de lapte simplu sau cu cereale sau cu faina de orez
Eu zic ca-i super suficient.El are acum vreo 8.300 maxim.Si cred ca-i bine din moment ce greutatea a la carte la un an de zile este de mazim 10 kg(9 kg si ceva nu mai stiu exact).
Deci la 6 luni draga Carrie e numai bine papusica ta!!!Si oricum ei incep sa ia mai putin pe masura ce cresc.
Te pup!
Si stai linistita.Ca mananca destul de bine!!!!
Pupici!
Adina si bb Rares

quote:
Initial creeata de carrie

intrucat sunt obsedata de faptul ca fetita mea are la 6 luni doar 6,8 kg si eu cred ca e putin...va rog sa-mi spuneti voi cam ce si cat le dati sa pape pe zi.
la noi structura meselor e urmatoarea:

la 6- 150 ml lapte formula
la 10 -100 gr pireu fructe cu putina faina de cereale(lapte nu mai vrea dupa), sau mar cu biscuit, sau br de vaca cu banana
la 14 -140 gr pireu de legume cu carnitza de pui mixata(si eventual 30-50 ml supica)
la 18-125-150 ml lapte formula
la 21-180-200 ml lapte cu faina de cereale(lichid ingrosat)

fructele si legumele le tot schimb

ce parere aveti, ar trebui sa schimb ceva?cantitativ nu pot sa-i dau mai mult ca nu vrea.vreau sa-i intoduc oul dar altceva ?ordinea meselor?...

astept opiniile voastre ptr care va multumesc

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Carrie noi papam asa
6 - 100 - 150 ml formula
10 - 100 - 150 fructe (combinatii: mar, banana, branzica, biscuite, suc de morcovel , suc de portocala)
14 - 100 ml lapte facut cu zeama de la legume si 250 g piureut de legume ( cu carne de pui sau ou)
18 - 200ml formula
22 - 250 ml cerale cu lapte
Cantitatile sunt plus minus 50 ml in functie de chef iar orele plus minus 30 de minute in functie de semnalul somor al bebelului.

Astazi am primit unda verde sa introducem treptat iaurtelul, ficatelul de pui si pestele. Chiar si orez pilaf mi-a spus ca pot sa ii dau dar cum bb de la branzica are tendinta de constipare nu o sa o fac. Mi-a mai recomandat sos de rosii, sos de mere.

http://community.webshots.com/user/aalinador

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

si la mine cam la fel ca la Aalina.
dar noi papam dupa piureul de la ora 14 si un iaurt danonino.
Din apa in care au fiert legumele si noi facem un bibe cu lapte.
De luni o sa incercam treptat si ou si peste si ficatel ,care e f important pt ca el contine fier.
Pohta buna!
dar stii..noi acu ne stresam cam pe aceeasi tema..numai ca stefu are 9,500kg si sunt nascuti la interval de cateva ore.....

KORINNA mamika x 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns renisor spune:

Draga Carrie
Pot sa zic ca bebe tau maninca foarte bine si are un program bun.Papusa mea 5luni si 3 saptamani are acum 6800g dar maninca cam prost.Inainte aveam un program si-l respecta dar de vreo 2 saptamini totul e pe dos.
6-; 130 ml lapte
9-10; 50-80 piure de fructe( mai corect fruct ca vrea numai pere altceva sa nu auda)
13; 60 piure de legume cu carne +100 ml de lapte sau 50 piure fructe
16; 100 lapte
19; 80 griz cu fructe
21:30 ; 130 lapte

dar toate astea sunt cu scandal.Nu stiu ce e cu ea de face atitea mofturi.
Iaurt nici nu vrea sa auda chiar daca il amestec cu fructe.
Pediatra mi-a zis sa stau linistita ca nu e problema dar totusi sunt cam stresata deoarece alti copii maninca mai mult.Nu reusesc sa-mi scot din cap ca nu e bine sa compari cu altii copii, deoarece fiecare are ritmul lui.dar totusi..
deci te inteleg foarte bine.Cit a avut la nastere bebe tau? Si citi cm are acum?
toate cele bune

renata & vanessa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

renisor, Thea a avut 3400 la nastere, deci nu stam spectaculos acum si are acu 69-70 cm.
ieri i-am dat 150 ml de lapte cu banana la blender la masa de la 18 si a papat bine.
poate ii dat prea des din trei in trei ore si nu i se face foame.si seara incerca laptele cu faina de cereale.
hihi, acu dau io sfaturi cand de fapt mie mi se pare ca noi nu stam stralucit la capitolu asta:)

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina si Radu spune:

Daca bebe al tau nu mananca bine atunci eu nu stiu ce sa-ti spun.Bb al meu are 6 luni si 10 zile si are 6.4kg si 68 cm si s-a nascut cu 2.950kg.
-la 7 manaca san (nu stiu cat)
-10 mananca mar cu banana si biscuite ras (aprox 1/2 mar si 1/4 banana). atat pregatim, dar de cele mai multe ori mananca doar cateva lingurite
-la 13 mananca san (eu am inceput serviciul si atunci mi-l aduce mama mea la masa)
-la 16 mananca putin piure de legume cu carnita (cred ca maxim 50 g-tot cateva lingurite)
-de la ora 19, cand ajung acasa, nu mai vrea sa mance nimic altceva dacat san. Noaptea se trezeste si de 4-5 ori.

De biberon nici nu vrea sa auda, deci nu ii pot da nimic suplimentar in acest fel.

Aveti sfaturi pt mine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Ina si Radu:

Da, rabdare multa :) Pe la 8 luni prevad ca-ti va minca si urechile... De pe la 10 sa ai tu ce sa-i bagi in guritza cit timp o va tine el deschisa :) Asa am patit si noi. Chiar si acum la 1 an, Clara continua (ca orice om normal zic eu - abia acum m-am lamurit si linistit) sa aibe zile cind maninca de zici ca n-a mincat de cind s-a nascut si zile cind ma tzin dupa ea cu cinspe feluri de mincare si ori mi le scuipa ori ma plezneste peste mina si continua sa infulece biscuiti si mere sau portocale... Asa ca ... rabdare...:)
Si eu continui sa o alaptez... dar doar dimineatza si seara.

Alssa si Clara (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

draga Ina, tot e bine ca alaptezi si poate bea destul de bine lapte inca, dar eu din nefericire nu mai alaptez de la 3 luni....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Carrie draga e foarte bine,(eu sunt bunica )fetitele nu au greutatea baietilor.fina mea la 1 an avea 8 kg,acum are 21 de ani si 1,82m ...
sanatate ,ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina si Radu spune:

Va multumesc fetelor pentru incurajari, sper sa fie asa cum spuneti voi, adica sa nu ma pot tine dupa el cu mancarea la un moment dat, dar acum este un adevarat chin. In luna care a trecut mi-a luat in greutate doar 100g in loc de 500g si mi se pare tare slabut.
Oricum si eu ma consolez cu gandul ca inca il alaptez si ca stie el sa manance suficient lapte cand sint langa el(adica noaptea) astfel incat sa-i ajunga si in restul zilei.
Daca aveti sfaturi in privinta modului de a-l determina sa manance va rog mult sa ma sfatuiti.

Ina siRadu

Mergi la inceput