Ce SPAGI trebuie sa dam la nastere?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

CorinaD, ai mare dreptate cu privire la dr. Ion. Si mie mi-a refuzat intotdeauna banii pe care incercam sa ii strecor la consultatii. Are zilnic operatii, nasteri, zeci de consultatii (gratuite, in spital la internari sau la centrul de contraceptie de la Giulesti cu 100.000). La consultatiile de la cabinetul particular unde are si el 2 ore pe saptamana nu vine aproape nimeni. Si poti sa te bazezi ca va veni sa te nasca la orice ora. Si este cunoscut ca un medic deosebit de bun. Iar din cate am auzit, umbla cu Dacia SuperNova si sta intr-un apartament in Drumul Taberei. Pentru asta probabil ca e dispretuit de cei cu vile peste vile. Care de multe ori nu sunt la fel de competenti si la fel de daruiti.

Eu cred ca nu trebuie sa dam cu piatra in toti medicii. Exista si cei care uneori sunt nevoiti sa mai accepte cate ceva desi urasc chestia asta pentru ca sa aiba o locuinta, o masina si sa aiba cu ce-si creste copiii. Dar cei din categoria de care zic eu sunt exceptii, asta e trist.

Mai e inca ceva: unii pacienti (cu bani) prefera sa se duca la doctori care iau mult pentru ca au impresia ca sunt mai competenti. Si prefera sa pluseze, masura lor pentru cat e de bun medicul este cat de mult au dat. Si asa cei care iau mult si cer ajung sa-si faca un nume, ajung la functii importante si ajung sa decida ce se intampla. Si uite ce se intampla!

Am incheiat pesimist desi sigur nu am intentionat asta! Of!
Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Catalina, daca si tu esti de acord cu ce am zis eu cu atat mai bine. Inseamna ca eu sunt si nu te-am inteles.

Ceea ce vreau eu sa spun este ca da: sistemul sanitar romanesc este la pamant, salariile medicilor sunt de mizerie in comparatie cu eforturile de a invata (timp, bani, efort intelectual), conditiile din spitale sunt mizerabile etc. insa rezolvarea acestor probleme care ne afecteaza pe toti foarte tare nu este SPAGA; nu sunt apendicitele pe banda la pret de 100usd/buc x 4 buc/zi; nu este comporatmentul rautacios al asistentelor si al infirmierelor si chiar si al medicilor, de ce sa nu recunoastem. Conditiile grele nu justifica lacomia si nepasarea. Nu le "justifica" in sensul de nu le "indreptateste".

In ce priveste greva, nu stiu ce sa spun. Nu cred ca ar trebui ca medicii sa fie lipsiti de o forma de protest insa nici cu greva nu sunt de acord. Pentru ca nu trebuie "pedepsiti" bolnavii care nu au nici o vina. Dupa parerea mea o forma de protest pe cat de interesanta pe atat de eficienta ar fi sa nu mai fie acceptate pilele "diversilor" nici macar pentru o banala recoltare de sange! Personal cunosc cazuri in care cele mai bune rezerve din spitalul universitar erau puse la dispozitia "pilelor" care nu dadeau nici spaga ci erau dintre aceia care doar spun cum ii cheama!

Nu cred ca din atatea minti luminate cate suntem pe acest forum (observati ca ma numar printre ele ) nu putem sa ne gandim la cateva masuri care sa schimbe ceva. Stiti, conform constitutiei, initiative legislative pot avea si oamenii de rand si daca se aduna semnaturi suficiente parlamentul este obligat sa ia in considerare propunerea.

Un presedinte american, nu stiu exact care, a avut o vorba care le-a placut si inca le place foarte mult americanilor: "Sa nu ne intrebam ce poate face tara pentru noi, ci ce putem face noi pentru tara!"
Poate suna patetic dar chiar cred ca asa este.

Andreea

PS in ce priveste unificarea subiectelor eu raman totusi la parerea ca ar trebui sa ne mutam noi cu discutia in celalalt subiect pentru ca poate chiar exista oameni care vor informatii despre nivelul spagilor in vederea punerii la punct a unu sistem de economisire inteligent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alison7 spune:

quote:
Originally posted by nelly lipton

AM FOST SI EU CURIOASA CAM CE SPAGA SE DA LA MEDICI IN SPITAL SI PRIN LUNA A 8 A MI-AM LUAT INIMA IN DINTI SI AM INTREBAT PE DOCTORITA GINECOLOGA CIT SE DA EA FIIND MEDIC IN SPITALUL PANTELIMON UNDE AM SI NASCUT.STIAM DINAINTE CA VOI NASTE PRIN CEZARIANA SI STIAM CA OPERATIILE COSTA MULT:200 EURO DOCTORUL CE OPEREAZA,1000000 LEI ANESTEZISTUL,500000LEI ASISTENTELE DIN SALA DE OPERATIE SI 200000 LEI CINE SE MAI INVIRTE PRIN SALA.AM AJUNS LA SPITAL,AM NASCUT PRIN CEZARIANA ADICA AM LASAT DOCTORII SA-SI FACA TREABA SI ATITA TOT.ADICA NU LE-AM DAT NICI UN BAN.SE POATE CRED SI ASA CEVA

Nelly, tu vorbesti serios ????!!!!! Si mai indraznesti sa te duci la aceeasi doctorita si alta data?

Mergi la inceput