Ce SPAGI trebuie sa dam la nastere?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lix spune:

salutare.
cine esti tu acest n/a????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Daca nu dai nu ai, nu? Asa suna zicerea...?
Pai daca nu dai spaga e naspa... Chiar cand dai poate fi naspa, dar daca nu dai...

Eu am nascut prin cezariana in august la Spitalul Cuza Voda din Iasi.
- 200 $ dr.
- 50 $ mana a doua
-1.000.000 anestezistul (lei)
si din plin cate 100.000 lei la cate 8h la ATI si apoi cand m-au mutat cu copilul cate 100.000 lei la 12 h...
Aaaa. Si 300.000 lei/zi rezerva.

Am avut conditii f. bune - rezerva de o persoana cu toaleta separata si in primul rand f. multa grija din partea personalului, uimitor nu? - si chiar la ATI a fost aproape umana sederea acolo... Macar era curat...

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Spaga, spaga, spaga....eu cred ca se face abuz de acest termen care chiar nu defineste deloc ce se intampla de fapt. Ceea ce se da la doctori e mai degaraba "atentie" sau eventual "plata neoficiala". Spaga presupune plata pt un serviciu ilegal. Nu incerc sa scuz in vreun fel acest obicei si mai ales medicii care conditioneaza actul medical de acest proces. Dar chiar nu mi se pare deplasat(in conditiile unui sistem foarte prost medical ca cel din RO) daca un pacient ofera o suma de bani medicului in semn de multumire insa ceea ce mi se pare neacceptabil e atitudinea personalului medical vis-a-vis de cei care nu dau. Atat.
Si nu ar trebui sa existe comparatie intre sistemul din Ro si cel dintr-o tara dezvoltata.
Nici eu nu am dat nimic in afara unui buchet de flori doctoritei, insa stiti cat face doctorita mea pt o nastre si cat face un medic in Ro? E vorba de cateva mii de dolari diferenta. Credeti ca medicii din Ro ar mai lua ceva de la un prapadit de pacient daca ar castiga si ei la fel de mult ca astia de pe aici? Ma indoiesc.
Insa ce e pacat, mare pacat, e ca lipsa banului aduce dupa sine lipsa de compasiune pt semeni.

Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaP spune:

Eu am nascut la maternitatea POLIZU. Initial aveam pregatit ptr. doctora 100 euro,dar m-am razgandit si am considerat ca este suficient si 2.500.000 lei dupa ce am mai vorbit cu mamicile din spital. Apoi la moase am dat 100.000lei si la o infirmiera care m-a ajutat sa nasc 100.000lei.
Ptr. ca eu am nascut mai devreme cu 1 luna, bebelusa a avut ceva probleme minore si a stat cateva zile la terapie intensiva, iar la medicul care s-a ocupat de ea am dat 700.000lei. Plus la asistente de doua ori pe zi cate 20.000lei(ptr.ca au avut grija de mine)si de doua ori pe zi cate 20.000lei(ptr. ca au avut grija de bebelina). In total am stat 8 zile in maternitate.
Nimeni nu mi-a cerut nimic. Erau mamici care nu aveau posibilitati materiale si erau tratate totusi bine.Cu toate acestea nu stiu daca a doua oara m-as mai duce sa nasc la Polizu.Am uitat sa precizez ca eu am nascut acum 4luni de zile(in iulie).
Multa bafta ptr viitoarele mamici si sa aiba noroc de mecici si asistente intelegatoare.
Diana si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nico-dani spune:

EU AM NASCUT ANUL TRECUT IN OCTOMBRIE PE 25 LA PLOIESTI SI AM DAT SPAGA MAI MICA DECAT VORBITI VOI : 1.000.000 LEI LA DOCTOR SI A STAT DE M-A SI CUSUT ( ALTFEL MA COSEA MOASA) , 300.000 LEI MOASA , 100.000 INFIRMIERA SI CATE 30.000 LEI LA FIECARE SPALAT . ASTA POATE FIINDCA AM NASCUT NORMAL SI NU AU FOST PROBLEME.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rici35 spune:

Da, ar lua, cind citesti de ce sume este vorba, cred ca nu mai putem vorbi de luat din necesitate. Luatul acesta a ajuns sa se faca cu o nesimtire greu de imaginat. Eu pentru asa ceva le-as lua diploma de medici, i-as inchide pe 15 ani, si le-as confisca averea lasind-ui familia in strada.

Si poate nu ai observat despre ce e vorba. Lumea spune spaga, nu "Multumire" si te rog ca sa vezi chestia asta ca spaga ilegala si nu ca multumire.

Poate sa ma injure medicii cit or vrea, dar la dimensiunea la care s-a ajuns, nu mai exista nici o scuza. Daca nu vreti sa fiti crimilalizati ca medici faceti ceva. In orice caz imaginea meseriei de medici se pare ca nu mai este una favorabila. S-a transferat in ceva ce urit.. Dar au facut ei totul ca sa se ajunga aici!

Cu stima

Rici

quote:
Originally posted by Adela P

Spaga, spaga, spaga....eu cred ca se face abuz de acest termen care chiar nu defineste deloc ce se intampla de fapt. Ceea ce se da la doctori e mai degaraba "atentie" sau eventual "plata neoficiala". Spaga presupune plata pt un serviciu ilegal. Nu incerc sa scuz in vreun fel acest obicei si mai ales medicii care conditioneaza actul medical de acest proces. Dar chiar nu mi se pare deplasat(in conditiile unui sistem foarte prost medical ca cel din RO) daca un pacient ofera o suma de bani medicului in semn de multumire insa ceea ce mi se pare neacceptabil e atitudinea personalului medical vis-a-vis de cei care nu dau. Atat.
Si nu ar trebui sa existe comparatie intre sistemul din Ro si cel dintr-o tara dezvoltata.
Nici eu nu am dat nimic in afara unui buchet de flori doctoritei, insa stiti cat face doctorita mea pt o nastre si cat face un medic in Ro? E vorba de cateva mii de dolari diferenta. Credeti ca medicii din Ro ar mai lua ceva de la un prapadit de pacient daca ar castiga si ei la fel de mult ca astia de pe aici? Ma indoiesc.
Insa ce e pacat, mare pacat, e ca lipsa banului aduce dupa sine lipsa de compasiune pt semeni.

Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Sunt oameni care castiga 70, 80 de euro pe luna. Sunt foarte curioasa de unde pot acesti oameni sa scoata 200 euro pt o nastere, sau de ce nu, orice operatie?

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Sunt oameni care castiga 70, 80 de euro pe luna. Sunt foarte curioasa de unde pot acesti oameni sa scoata 200 euro pt o nastere, sau de ce nu, orice operatie?

Crinuta

Luati-o ca pe o gluma: "lantul slabiciunilor ?!?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Un doctor solicitat are vreo 20 de nasteri pe luna. Sa zicem. Si primeste, in medie 100$ pe nastere, sa zicem.

Dar programul unui medic de spital este de la 8 la 13 plus garzile si eventual program de consultatii. Nimic nu il obliga pe medic sa vina din timpul lui liber sa ne asiste la nastere. Legal, asta e treaba medicilor de garda. Ce motivatie poate avea un om sa se scoale in miez de noapte, sa plece de la o intalnire cu prietenii, de la un spectacol sau de la o seara linistita cu familia ca sa vina in spital sa ne asiste pe noi? Motivatia principala a muncii este de regula banul. Voi, cat timp ati putea face asta fara bani? Iar un medic solicitat are 20 nasteri pe luna. Intr-adevar, 2000$. Dar nu chiar gratuit.

Bineinteles ca sunt o gramada de doctori si asistente fara constiinta, care nu-si fac nici datoria fara bani. Nu ii scuz pe toti dar nici nu pot sa-i acuz pe toti.

Spaga, recompensa, cadou, fiecare vede in felul ei. Depinde si de atitudinea medicului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Inca nu am nascut, ca sa pot vorbi din proprie experienta.
Din punctul meu de vedere, putem vorbi de "atentie", "cadou", sau oricum altfel vreti sa-l numiti atunci cand medicul respectiv vine special pentru tine la spital sa te asiste la nastere, atunci cand esti tratata bine, atunci cand simti tu singura nevoia sa-l "rasplatesti" pe doctor si pe cei de langa el pentru tot ce au facut pentru tine.
Dar atentia se transforma automat in spaga atunci cand dai de niste oameni care nu vor sa-si faca treaba altfel decat "stimulati" financiar, de niste oameni care te lasa sa zaci in sala de nasteri ore in sir fara sa-i intereseza soarta ta, care te trateaza inuman pe tine si pe bebelusul tau, de oameni care nu se sfiesc sa-tzi ceara banul direct, chiar daca nu au nici un drept legal sa faca asta, si lista ar putea continua.
Asa ca inclin sa-i dau dreptate lui lavi cand spune ca "spaga, recompensa, cadou...totul depinde de atitudinea medicului"

Mickyyy 24 saptamani

Mergi la inceput