In cat timp adorm copiii vostri?
Din curiozitate, in cat timp adorm copiii vostri si ce metoda folositi pentru a-i adormi? Ca al meu, la o luna, il legan cam o ora, cateodata si mai mult, pana adoarme. Iar alta data suge 10 minute si adoarme profund cate 4-5 ore. Dar in majoritatea cazurilor adoarme foarte greu, de foarte multe ori ne prinde urmatoarea masa fara sa fi dormit. Ceva sugestii? Ce as putea face?
Raspunsuri
carrie spune:
carmen, fetitza mea are aproape 6 luni si la o luna doua dormea f putin in timpul zilei, si acum e la fel doar ca doarme ceva mai linistit.
asta e bioritmul ei si eu disperam chinuindu-ma sa o adorm cand ea de fapt nu vroia sa doarma.daca vezi ca nu adoarme lasa copilul treaz, daca nu plinge rau, sa studieze peisajul.poate fi un bb curios care sa nu piarda vremea cu nani:)eu am senzatia ca asa e si e mea, abia asteapta sa se scoale.
seara in schimb adoarme la 9,30 punct si dormea toata noaptea dar de doua saptamani e treaza intre 12 si 2 noaptea
.asta e o etapa sper.
daca vrei sa mai povestim, trimite-mi un PM
va pupam
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
carmen77 spune:
Carrie, eu l-as lasa sa stea treaz, dar mai mult de 20 de minute nu sta cuminte, incepe sa caraie, si daca nu il bagi in seama (a se citi iei in brate) in urmatoarele 5 minute, incepe circul
!Nu stiu, eu ma gandeam ca ar trebui sa adoarma mai usor ... sunt momente cand se vede clar ca vrea luat in brate, nu-l doare nimic, plange de fite ... incepe sa maraie si dupa urmeaza plansul. Tu ai lasat-o sa planga? Ca pediatra mea imi tot spune sa-l mai las sa urle ... dar nu prea pot. Nu stiu, poate gresesc si creez un mic terorist.
Luizax spune:
pai...cand ii ie somn...adoarme imediat :o))). Adica il pun in pat mananca si se culca..........asha a facut mereu. Se culca cand vrea el.
Luizax - karkotash shef!
voinea spune:
In general are un program zilnic. Dar se intampla ca sa doarma mai mult sau foarte putin ziua. Noaptea nu avem probleme. Can ii e somn incepe sa fie bazair si sa se frece cu dosul palmei la ochisori si atunci il pun in patut, ii dau un scutec pe care si-l pune pe fata, are o jucarie de plus pe care o mai smotoceste putin, il leagan putin cu patutul si adoarme. Bb al meu are 8 luni, dar si cand era mai mic la fel procedam. Am avut o perioada cand il puneam pe picioare dar acum numai.
Daca nu e plangacios lasa-l sa contemple natura, punel intr-un loc de unde sa vada si el ce se intampla prin casa si asta o sa-l oboseasca si sa vezi cum adoarme.
Daca poti sa-l adormi si altfel decat sa-l pui pe picioare, ar fi bine, ca atunci cand s-o face mai mare o sa simuleze ca-i e somn doar ca sa-l pui pe picioare, ca sunt mai smecheri ca noi.
Cand era mai mic bb, cand venea ora de masa a noastra a celor mari se punea pe plans ca sa-l luam in brate si mi-am dat seama ca voia doar sa vada ce e pe masa, si avea doar 2 luni!!!!!
Adina si dragalasii ei
MarikaStefan spune:
Nu este un standard in cat timp adorm, si cat dorm copiii, fiecare este unic in felul sau. Eu nu am leganat copiii deloc, seara deobicei adormeau la san (fetita sugea uneori aproape o ora seara si dormae pana la 6 dimineata). Bb Ionel este mai rasfatel, pe el il plimbam mult cu carutul pe afara toata vara, toamna prin casa cu carutul. Acum (are 5 luni) si doarme ziua cand vrea el, doua-trei reprize de jumate de ora si la pranz vreo 4 ore, seara de la 9 la 7 dimineata, uneori se scoala pe la 2:30, dar in cinci minute adoarme la loc, il iau in brate si cand simte tzatzicul in gura adoarme la loc. I-am lasat sa planga, doar atunci cand eram convinsa ca nu are alte motive: foame, colici, "surprize" in pampers. fetita se calma de colici in pozitia "burtica pe burtica", apoi asezat usor in patut.
carrie spune:
si eu pateam la fel, incepea sa maraie so sa scartaie dar nu adormea.folosesti suzeta?pe mine m-a ajutat f mult!stateam si o ora langa cosuletul ei si i-o tot bagam in guritza, o scuipa de 100 de ori, maraia dar pina la urma obosea si mai adormea.ca sa evit s-o tin numai in brate mai ales ca am mari pb cu spatele.
si sa stii ca si acum adoarme cu ea si apoi o scuipa deci nu creeaza dependenta.
te pupam
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
trisha spune:
Cand era mica, fata mea adormea in brate (pana pe la vreo 3 luni)si o purtam asa si mai bine de o ora, apoi leganata in carut si cate un ceas jumate (pana pe la vreo 9 luni); gaselnita lui taica-sau, cand nu mai voia cu nici un chip s-adoarma nici macar leganata in carut a fost s-o aseze in fundulet in carut si adormea fata noastra cu capul sprijinit de manerul carutului, ca-n tren; apoi de pe la vreo zece luni s-a cerut sa adoarma singura. Si de-atunci doarme singura in camera; cam la zece minute dupa ce-o pun in patut fac rondul iar ea doarme tun (de cele mai multe ori.
Trisha
Rosey spune:
fiica-mea adormea spontan in primele 3 luni de viata, dupa ce sugea la san. deoarece am fost nevoita sa o intarc, a functionat alta metoda: pana la 9 luni adormea singura, in patut si chiar singura in camera, daca ii dadeam suzeta. apoi a invatat sa se ridice in picioare si nu a mai mers. am pus-o in pat mare si de atunci ma fac ca ma culc si eu cu ea. acum, la 2 ani, doarme dupa amiaza si noaptea fara intreruperi, insa obligatoriu cu suzeta- e cam dependenta- si cu mine lungita in pat langa ea. problema e ca uneori ii ia si o ora pana se plictiseste si adoarme si ea. nu rareori am adormit eu, rapusa de oboseala,inaintea ei:)). si mai are un ritual, dar nu se aplica decat la copii mai mari: merge sa spuna pa si sa dea pupic tuturor celor prezenti in casa -si de obicei sunt destui- si ii mai dau si cate un ascovit, uneori, sa il rontaie.
amelia spune:
Puiul meu adormea de cele mai multe ori la san.
Rar, cand nu reusea metoda asta, era nevoie de plimbat cu ea prin casa si usor leganat (ca barca pe valuri) pusa cu capsorul pe umar, apoi coborata mai jos, in brate. Obligatoriu lumina sa fie cat mai redusa in camera sau chiar stinsa, de cand se insereaza, pentru ca bebelusul sa se obisnuiasca cu ritmul zi (activitate) - noapte (odihna). Iti spun din experienta, pentru ca in primele 2 luni umblam ca nebuna cu ea de gat prin casa pana ma rupea de spate
si ea tot nu adormea decat pe la 3-4 noaptea (noroc ca dormea apoi pana la 11 dimineata!) dar apoi m-a "luminat" doctorita si s-a dat fata mea pe brazda. Acum tine metoda cu plimbatul si leganatul usor, dar numai in masura in care are ea chef de somnic, ca altfel nu sta in brate, vrea tot pe jos la joaca.
In ultimul timp, de vreo 3 saptamani adica de cand am intarcat-o, s-a smecherit fata mea, nu mai adoarme decat daca ne prefacem si noi ca ne culcam, adica trebuie sa facem patul si sa ne intindem si noi cu ea in pat si abia dupa ce atipeste o punem inapoi la ea in patut. Dar nu intotdeauna, ca de draga ce ne e, uneori mai ramane cu noi peste noapte.![]()
Cand e foarte obosita (ca azi, de exemplu) sau cand nu si-a facut somnul de pranz suficietn, atunci adoarme singura pusa in patut.
Se culca in general pe la vreo 10-10,30 seara, dar intr-o vreme era si mai cumintica, se culca pe la 8,30. Doarme bine toata noaptea si se trezeste abia pe la vreo 9. Deci suntem fericiti si din punctul asta de vedere, n-am avut niciodata nopti albe.
Tu voiai sa stii in cat timp adorm copii nostri. Pai depinde de la zi la zi, uneori imediat, alteori pot sa ma chinui si o ora-doua pana sa vrea sa adoarma, dar in general sa zicem 30 de minute pana la 1 ora. Oricum, difera de la zi la zi, d-apoi de la bebelus la bebelus, ca fiecare e unic.
Te pupam cu drag
si sa-ti traiasca bebelusul, sa creasca mare si voinic!
Amelia si Ana Maria (1 an si 2 luni).
www.par.univie.ac.at/~aj/AnaMaria
Dincolo de nori este intotdeauna soare!
Dana_ spune:
Ehhh pana l-am intarcat la 6 luni era foarte simplu, adormea intotdeauna la san. Acum are 9 luni jumate si de la 6 luni pana acuma e destul de greu,adoarme rareori cu sticla de lapte , mai mult trebuie leganat ca sa adoarma.
Dana&bb Andy