doamne,cat de superficiali....

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ava spune:

Ma bag si eu ca musa-n lapte dar dati-mi si mie un sfat oameni buni!!! Cum e cu comunicarea? Sunt casatorita de 13 ani(sper sa nu fie cu ginion), el taur (mai incapatanat decat berbecii... cred) eu balanta (destul de dezechilibrata acum). Cu comunicarea stam ffff prost. Fiecare cu.... problemele lui. Eu simt nevoia sa dicutam, el nu simte nevoia niciodata, in schimb se simte coplesit de problemele care il apasa zilnic. F. rar cand reusesc sa-l provoc la o dicutie mai recunoastae una alta si culmea ii dau solutii si le si aplica (dar se intapla f rar sa discutam - nu exagerez o data de doua ori pe an). Oricum daca vreodata relatia noastra se va duce de rapa, motivul principal va fi lipsa de comunicare. Avem doi copii superbi sper sa nu se intample.

Deci in clz. cum reusiti voi sa comunicati? Eu nici sa ma cert cu el nu reusesc. Invatati-ma si pe mine, ca de 13 ani ma tot chinui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

ava si al meu e taur...doamne ceam patit cu el la capitolul comunicare...am avut o perioada groaznica acum ceva timp...am postat aici pe forum, un subiect "imi scapa printre degete"...intre timp am discutat si l-am adus pe drumul cel bun...imagineaza-ti ca atunci avea o posibila problema mare, ma rog nu intru in detalii..si nu mi-a spus nik, doars-a departat de mine kit ca tinea enorm , sau poate din cauza asta..
sunt ciudati rau taurii astia...norok ca sunt eu scorpion iscoditor...dar sa sti ca in mom in care reusesti printr-o minune sa il scoti din cochilie, al tau e pe veci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Subscriu, eu sint superficiala . Mi-a placut sa judec la gramada barbatii, dupa ce am vazut ca nu ii interesez la modul la care as fi vrut . Dar mi-am dat seama ca nici ei nu au stat cu miinile in sin, zicindu-mi ca nu ma interesa de ei, ci de mine, vroiam sa imi impun parerea si ei sa mi-o respecte ca niste gentlmeni perfecti. Dar ce am vrut de fapt ? Sa fie in inferioritate pentru ca eu sint o lady? Sa fie ei supusi si preaplecati pt ca eu nu cedez si ma vad intr-un fel, iar ei altfel? Si am renuntat sa astept scuze si le-am cerut eu , si mi s-a raspuns "ce atitea scuze " Sa fim egali mai bine

quote:
Originally posted by arian

quote:
Originally posted by carola

HA!HA!HA!

te-ai simtit?

Irelevant. Chiar daca da, chiar daca nu, paralela de mai sus tot functioneaza.

Cu o mentiune: mi-am permis sa schimb enuntul ultra-general ("cat de superficiali sunt barbatii astia") cu unul mult mai restrictiv ("cat de superficiale sunt unele femei"). Mult mai mult decat o diferenta de nuanta.

Nu stiu, e posibil sa fiu incapatanat, se poate sa neglijez uneori fara a-mi da seama femeia de langa mine, probabil ca astept scuze mai multe decat ar trebui... Nu pot spune nici da, nici nu, atata vreme cat nu fac toate acestea (daca le fac intr-adevar) constient.

Dar sa fiu etichetat la gramada drept "superficial" - sa-mi fie cu iertare, nu pot accepta! Evident, as putea replica aici ca dovada indiscutabila de superficialitate este insasi extrapolarea total nediscriminativa mentionata mai sus, dar nu o fac pt ca prefer sa cred ca vorbele respective au fost asternute pe hartie (ecran?) intr-un moment de furie sau macar nemultumire extrema.

Facand abstractie de cele de mai sus, e haioasa problema si sunt extraordinare unele dintre raspunsuri (cu o mentiune cu totul si cu totul speciala pt loredana_groza: "ia-ti altul macar de proba..." )

"Daca dragoste nu e, nimic nu e"

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by hannen

Claudia draga mea,te rog da-mi voie sa ma
si eu.
Loredana draga ne dai niste sfaturi
Sa nu-ti fie cu suparare da eu nu prea inteleg ce vrei sa zici
Nicole&Amira

No, draga Hannen, daca-mi permiti, iti explic ce am inteles eu. Am reflectat adanc, forte, foarte adanc! Si, in sfarsit, am inteles! De cate ori ma cert cu barbata-miu, imi spun: "De ce nu am unul de rezerva, la care sa plec acu'? Las si copil si tot si gata! Da-o-ncolo de casnicie!". Recunosc ca la capitolul practica stau cam prost, dar cu putin antrenament...
Pentru cine n-a inteles, am glumit.
Ava, noi avem 7 ani de casnicie si 8 de cand suntem impreuna. Mie cifra 13 imi aduce noroc . Discutii avem cu totii, totul este sa stim cand sa cedam si cand sa facem compromisuri. Si, evident, comunicarea este cheia succesului. Ca nu reusim intotdeauna, asta e alta treaba.
Claudia

Mergi la inceput

Draga Claudia problema mea este ca nu prea avem discutii...
Adevarul este ca acum trecem prin mai multe probleme(inclusiv financiare si probabil ne resimtim mai rau. Necazul meu este insa ca... impreuna le-am depasii mai usor. Noi de exemplu nu am stat niciodata sa ne facem planuri de viitor.. Suna poate prea pompos , dar nici macar " Ce parere ai o dam pe fetita la pian sau nu? la ce sport sa-l inscriem pe baietel , ce parere ai? " Deci la noi nu exista comunicare de loc. Nici macr ce-ai prefera sa fac de mancare. Nimic.
pe de alta parte asa a fost mereu. Nu s-a schimbat in rau... nu s-a schibat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by Ava

Draga Claudia problema mea este ca nu prea avem discutii...
Adevarul este ca acum trecem prin mai multe probleme(inclusiv financiare si probabil ne resimtim mai rau. Necazul meu este insa ca... impreuna le-am depasii mai usor. Noi de exemplu nu am stat niciodata sa ne facem planuri de viitor.. Suna poate prea pompos , dar nici macar " Ce parere ai o dam pe fetita la pian sau nu? la ce sport sa-l inscriem pe baietel , ce parere ai? " Deci la noi nu exista comunicare de loc. Nici macr ce-ai prefera sa fac de mancare. Nimic.
pe de alta parte asa a fost mereu. Nu s-a schimbat in rau... nu s-a schibat.

Ava

Ava, daca te straduiesti putin, sigur o sa reusiti. Provoaca-l tu la discutii, intreaba-l de serviciu, de probleme. Ia-l cu "ce parere ai...", "ti-ar place sa...", "vrei sa...". Cu o sau cu cate un (copiii trimisi la bunici), sigur reusesti sa-i dezlegi limba si incet, incet, sa incepeti sa comunicati. Totul depinde de tine. Daca vrei, poti! (ca in reclama aia de la adidasi, scuze de comparatie). Si orice s-ar intampla, nu-ti pierde optimismul! Crezi ca al meu sotior e prea vorbaret? Nuuuu! Ii scot vorbele cu clestele sau cu altceva. Principalul este sa nu te dai batuta, sa nu renunti! Sincer, si eu am avut perioade in care-mi venea sa-mi iau campii si sa renunt, dar apoi ma intrebam "tu ce vrei? merita sau nu? da, merita. atunci, lupta!" Si o luam de la capat. O casnicie reusita inseamna mult compromis, parerea mea. A nu se interpreta gresit, nu inseamna numai compromis, trebuie si iubire, intelegere, comunicare, respect etc. Si nu trebuie sa-l schimbi pe cel de langa tine, ci sa-l accepti asa cum este. Ava, draga, incearca sa comunici cu el, n-o sa fie greu. O sa vezi ca vei reusi! Bafta multa!
Claudia

Mergi la inceput

Multumesc de sfaturi Claudia,ai dreptate am sa mai incerc.
Trebuie sa fac si viata mea un pic mai interesanta. Nu stiu zau cum am sa reusesc , dar am sa incerc. Trebuie sa ma abtin ca atunci cand in sfarsit spune si el ceva sa nu incep cu reprosurile.
Mersi ica o data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by arian
Dar sa fiu etichetat la gramada drept "superficial" - sa-mi fie cu iertare, nu pot accepta!

Draga Arian, nu faci decat sa confirmi ce se incrimineaza aici, si anume orgoliul masculin. Pe tine nu te-a deranjat ca ai fost inclus printre superficiali, ci faptul ca te-ai simtit la gramada. Ar fi fost mai placut sa ti se spuna ca esti unic in superficialitate? :))))
Si eu tot de amorul artei ma joc cu vorbele, vezi cate pot iesi din combinatiile astea? uof, femeile si mintea lor intortocheata :))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Voichita spune:

Dragele mele,
Aveti intr-adevar dreptate: cu Taurii este foarte dificil sa comunici. Cand se aduna problemele si rabufnesc si incerc sa "comunic" cu sotul meu, ma simt ca si cum as vorbi cu fotografia lui. Tace, asculta, nu zice nici "ai dreptate", nici "n-ai dreptate". Dar ceea ca ma supara pe mine este ca, in continuare se comporta de parca chiar nici nu ar fi auzit ceea ce i-am spus. Ca si cum m-ar lasa sa ma "descarc" dar ceea ce spun este lipsit de importanta, deci de neluat in seama.
Eu sunt Geaman si in toate horoscoapele am citit ca aceasta relatie este dificila, dar ca ar putea sa mearga daca unul dintre noi cedeaza si face compromisuri. Bineinteles ca intodeauna eu am fost aceea care a facut compromisuri, dar cateodata mai obosesc si eu.
Oricum, trebuie sa mergem mai departe, nu-i asa?
Voichita

Mergi la inceput