laptele produce carii !
Nu mai stiu in ce carte am citit
ca daca BB are dinti sa nu i se mai dea sa
bea lapte inainte de culcare
fiindca fluxul de lapte ar produce carii
la dintii din fata!!!
Mi-a mai spus si un prieten din USA acelasi lucru.
Ba mai mult ca are el un amic al carui BB are probleme serioase
cu cariile la 2 ani!!!
Eu ii dau lapte sa bea, chiar inainte de culcare,
fiind ultima masa, chiar dupa baie.
Altfel ce sa-i dau daca nu lapte.
Voi ce stiti cu privire la acest subiect?
Raspunsuri
EDDY spune:
Cu privire la acest subiect nu shtiu kiar nimik dar shtiu sigur ca Naomi are 1 an shi 2 luni,are 8 dintzi shi 2 masele fara nici un fel de probleme,iar ultima sa masa seara,este un biberon cu 250ml de lapte formula.Poate mai vin mamici cu alte pareri shi sfaturi. 
Eddy & Antonia Naomi
Lia spune:

Ultima masa poate fi lapticu',da' dupa ce-l bea,trebuie sa urmeze spalatul pe dintisori,nu-i asa?![]()
Somnul cu biberonul plin cu lapte formula(mai adoarme,mai tzoshcaie si tot asa) nu e varianta cea mai fericita,pentru ca intr-adevar poate aparea caria de biberon.
,
Lia&Andrew
tinatache spune:
Indiferent ce bea inainte de culcare, fara sa se spele apoi pe dintisori, poate cauza carii. Noi ii dam doar laptic la pranz ca sa adoarma, seara doar apa curata.
Cristina, mamica cu burtoaie
mamica dulce spune:
fetele ..mi.ati dat tema de ingrijorare
eu care ma bucuram ca bea copilul lapte ....ca numai noaptea in somn il accepta,mama lui de lapte..ce sa fac acum?Marc(1 an pe 1 dec) bea lapte de vaca..ce vorbesc ,toata noaptea tocaie la sticla (lapte,suc-cam jumatate de litru lichide/noapte!!!)) si n.am cum deocamdata sa.l dezvat de obicei ca urla de parca il taie careva
si are 4 amarati de dintisori ca nici n.am ce spala la ei.Am sa incerc sa.i dau apa chioara noaptea dar nu.i place deloc,arunca sticla pana in celalalt colt de camera.
mamici ,pliiiizzzz!! help me ca nu.s ce sa ma fac!!
si pe de alta parte..noi nu tot asa am crescut????![]()
joxy spune:
Lia, poate sa bagam pasta de dinti in biberonul de lapte ? (gluma, nu faceti asa ceva acasa !
)
Mai nou, avem si noi 2 dintzisori.. deodata.. asa ca sunt interesat de subiect.
Cu respect,
Florin
parpalak spune:
Daca-i bagam pasta de dinti in biberon, io zic sa-i dam si periuta in pat, sa se spele dupa ce ia o tzoshkaiala din bibe... :))
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
EDDY spune:
Noi sarim din skema spalatul dintzishorilor seara dar nu din cauza lipsei de bunavointza sau din motive de lene,ci pentru simplul fapt ca Naomi,la ultimii ml de lapte din biberon,adoarme
Lia,ai ceva sugestii
Dimineatza spalam dintzii foarte bine,la fel shi dupa masa de prinz,gustarea de dupa-amiaza shi eu sper ca in acest mod sa prevenim cit de cit producerea cariilor.
Eddy & Antonia Naomi
Midori spune:
Cum ii spalati pe dinti?
Sunt tare curioasa.
Fetita mea are 8 luni.
la mine e la fel, adoarme la sfarsitul biberonului,
Asa ca nu pot sa trezesc copilul ca sa-l spal pe dinti!
Astept raspuns,
C&Mi
tinatache spune:
Cati dinti are? Noi am vazut primii dinti dupa 1 an si de aia am putut sa inlocuim laptele de seara cu apa si lapticul sa-l dam la pranz. Poate sa-i dai o gurita de apa la sfarsit, prin somn, din alt biberon curat...? Ce sa zic, noi nu ne-am agitat asa de tare cu dintii astia, abia dupa ce i-au iesit 4 dinti am incercat sa gasim o rezolvare. Sa-ti mai spun ca uitam in mod regulat sa ne spalam pe dinti? Da, parinti denaturati, stiu... asta e, sper sa devina un obicei pana la urma si pt ea...
PS: poate ar trebui sa spun ca "spalat" e cam pretentios spus, pt ca nu suporta sa simta gustul pastei de dinti, asa ca dam doar cu periuta curata pe dintisori.
Cristina, mamica cu burtoaie
narcisa spune:
Noi spalam dintisorii in fiecare seara inainte de culcare, indiferent de ce mincamn si bem la masa de seara, desi avem numai 4 doi sus si jos, e atributia lui tati in fiecare seara. Exista pasta de dinti pentru copii cu diferite gusturi etc.
narcisa 29 saptamani & bb Patrick 1 an si patru luni