laptele produce carii !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Vai de mine, fetelor, Lia, ajutati-ma cu un sfat: Clara bea in fiecare seara lapticul inainte de culcare, dupa care adoarme instantaneu. Si de fapt numai asa adoarme, daca bea lapticul chiar inainte de culcare. Ea are 4 dintisori la 15 luni, doi sus si doi jos. Eu stiam ca nu se spala bebeii pe dinti inainte de 3 ani. Cum sa o spal pe dinti, pai nu mai adoarme si oricum cred ca n-as putea-o trezi. Cum sa procedez?

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Midori,asha cum spunea shi Tinatache,"spalat" poate este prea mult spus caci noi nu facem altceva decit sa periem bine dintzii(la masele inca nu am acces).Nu ma pot lauda ca-i face o deosebita placere lui tero-chan sa o tzin cu gura cascata shi sa ma plimb cu periutza pe dintzishorii ei dar reushesc.Ii dau shi ei o alta periutza de dintzi in mina shi in timp ce ea se kinuie sa-i scoata capacul,io imi fac treaba repejor.Dupa ce termin eu,o ajut sa scoata capacul periutzei ei shi o las sa se "spele" ea in legea ei dar nu foarte mult,pentru ca am observat ca a-nceput sa smulga cu dintzii perii periutzei.Am inceput cu periajul inca de la primii patru dintzi,tot la sfatul cuiva shi tot de atunci i-am dat shi ei periutze de dintzi ca sa se obijnuiasca cu ustensila.
Sanatate shi spor la frecat dintzishori,

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

ufff si noi dormim in front cu biberonul de lapte in gura....nu zic ca umblu cu ea ca si cu ouale sa nu cumva sa o scol..daramite sa o mai spal si pe dinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2mami spune:

Dragele mele,
Stiu ca raspunsul meu risca sa va bage si mai mult in ceata dar mie mi s-a intamplat urmatorul lucru: Primul copil- Eva (5 ani) adormea seara numai cu biberonul cu lapte. Inainte de 2 ani au inceput sa-i apara carii la incisivii de sus. Am intrerupt adormitul cu biberonul, in sensul ca bea in continuare lapte cu biberonul dar dupa aceea o spalam pe dinti. Era un chin, intrucat uneori atipea si o trezeam ca sa o spalam pe dinti (taica-su era un adevarat zbir la capitolul asta). Am inceput tot din aceeasi perioada administrarea de pastilute Zymafluor. Urmarea: are 5 ani si toti dintii de sus cariati, precum si primii molari - si de sus si de jos.
Al doilea copil- are 3 ani si 4 luni si adoarme in fiecare noapte cu biberonul cu lapte (ca am avut mereu probleme cu el cu mancatul si ma bucuram prea tare pentru fiecare imbucatura inghitita..), nu il spal seara decat uneori, in schimb nu are nici o cariuta.
Eu sunt convinsa ca e important spalatul pe dinti inainte de culcare dar in acelasi timp cred ca uneori nu e suficient.
Stiu f. multi copilasi care adorm cu biberonul, dintre toti numai fetita mea a patit-o in halul asta si va asigur ca e spalata mult mai des pe dinti decat o gramada de alti copilasi.
Pupici si spor la spalatul dintisorilor
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Eu stiu ca dantura in cele mai multe cazuri se mosteneste si mai depinde si de cat calciu a avut mamica cand a fost insarcinata.
Am vazut in parc o gramada de copii de 2 ani cu carii, dar tot acei copii aveau in fiecare zi portia de bomboane.
Fetitei mele i-am scos masa de noapte incepand cu un an.Am inceput sa o spal pe dinti in jurul varstei de 2 ani, cand avea iesita aproape toata dantura.Nu spun ca este bine asa, dar acum are aproape 3 ani si nu are nici o carie.Ar fi bine s-o mostenesca pe mamica ei care a facut o singura carie dupa ce-a nascut-o pe micuta si credeti-ma ca am vazut periuta de dinti mult prea tarziu in nici un caz pe la 2 ani(in schimb am baut lapte mult de cand ma stiu).
Multa sanatate.
Margot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Multumesc pentru raspunsuri.
O sa cumpar si eu 2 periute de dinti,
pentru cei doi dinti
Alt chin, alta distractie.
Sa vedeti ce fericita o sa fie Mi cu noua jucarie!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Midori,permite-mi te rog un sfat.
Nu o lasa nesupravegheata cu periuta de dinti in special daca merge in picioare.
Eu nu am stiut,noroc cu cineva care mi-a atras atentia.
Te rog nu te supara pe mine,nu am vrut sa ma dau a tot stiutoare.
Pupici si dintei sanatosi va doresc.
Nicole&Amira

Mergi la inceput