Mamici de ian-feb 2004 (17)
Raspunsuri - Pagina 3
Lia70 spune:
Buna, fetelor dragi!
Am aparut si eu, intr-un tarziu, fiindca am avut ceva probleme cu priza de la telefon (cablu Internet). Adica m-am impiedicat de firul de la telefon, iar priza a tinut la cele 99 de impiedicari anterioare, dar a 100-a oara a cedat nervos.
Ma simt binisor, dar, ca si Helen, nu pot sa stau prea mult in picioare. De mers singura pe afara n-am mai fost de vreo saptamana. Bebita e bine, tot asa ca si Dulcinelul lui Layla, abia asteapta sa ma simta treza ca incepe zbenguiala. Am citit si m-am odihnit f.mult. Andra, te rog frumos sa ne scrii si noua daca ai ceva noutati in legatura cu prenatalul (de ex., pot sa il solicit din saptamana 31?). Eu as vrea sa ma mai duc la servici doar joi si vineri si de luni sa-mi iau prenatal.
Ramona, bine te-am gasit! Ma bucur ca esti bine si iti doresc sa te poti odihni cat mai mult. Ce faci, de cand iti iei prenatal?
Adriana, felicitari pt. cumparaturi. Dupa cum le-ai descris, cred ca perdeluta si draperia sunt superbe. Si noi am facut ieri planuri de amenajare a casei si stam bine cu imaginatia. Ai grija de tine de maine, daca iesi din casa!
Hope, in cate saptamani esti? Mai scrie-ne despre tine si cere-ne orice sfat sau ajutor, ca sarim toate!
Va pupicesc pe toate, va doresc sa aveti o saptamana buna si sa fiti sanatoase si voioase si bebeii vostri la fel!
Lia29
A_Iulia spune:
Adriana,Multumesc de explicatii! Oricum, cu ocazia asta, mi-am gasit o noua ocupatie: citesc tot ce ati scris pana acum (in ordine inversa). Oricum stiam tot volumul 16, acum le-am citit si pe 15 si 14.
Puteti cere drepturi de autor.
Helen, ai mare grija! Asa sunt cainii, mai ales daca sunt in perioada critica. Si noi am avut multe de indurat cu frumoasa noastra Melysa (e un samoyed de 2 ani, f rasfatat), si l-am exilat la mama mea (lasa incredibil de mult par prin casa si riscam prea mult). Acum, de fapt, e in exilul exilului: am mutat-o la cumnata mea (mama e plecata din tara pana la sfarsitul saptamanii), si e f fericita, ca se joaca mereu cu nepotul meu.
Va pup si revin maine. Acum pleca acasica.
Adina&BB25W
ad_risnov spune:
Adina, cu placere! Sper sa ajungem sa ne mai vedem macar o data inainte de nastere. Tu in ce zona stai?
Vad ca stam cam rau la capitolul rezistenta. Fetelor, chiar am devenit balenutze si nu ne mai tin picioarele. Am uitata sa va povestesc ca intr-o zi era sa iau si o cazatura. A trebuit sa sar un sant si m-am dezechilibrat rau de tot, spre disperarea lui Cosmin care ma privea neputincios din masina (ma astepta). Am reusit insa sa ma redresez si m-a apucat evident rasul gandindu-ma cat de caraghioasa am fost.
Am vorbit acum o jumatate de ora cu Andruska si ea imi povestea ca a facut doua statii de autobuz pe jos intr-o jumatate de ora la dus si mai mult la intors (venea de la piata). In rest este f. bine. Poate va scrie si ea ceva maine pt. ca se duce un pic la servici.
Am vazut in dupa amiaza asta o emisiune la B1TV in care Simona Marinescu a explicat cum sta treaba cu concediile si drepturile gravidutzelor. Mai nou concediul prenatal se numeste concediu de maternitate, este tot de 126 de zile si este platit cu 85% din salariul mamei (dar stiu ca si pt. acesta se aplica chestia cu neplata CAS-ului care face ca banii luati in mana sa fie cat salariul normal). Poate fi luat cu 80 de zile inainte de DPN numai in conditii f. speciale cand exista risc de pierdere a sarcinii, iar aceasta perioada se plateste cu 75% din salariul mamei.
Cele care nastem dupa la 1 ian. vom primi cu toate 6,6 milioane (in mana), indiferent de salariu. Cele care nasc pana la 1 ian. 2004 dar au sunt concediu de maternitate dupa aceasta data vor primi pentru cresterea copilului tot 6,6 milioane. Daca au nascut anul acesta si li se termina concediul de maternitate pana la 1 ian. 2004 vor primi 85% din media salariilor lor pe ultimele 10 luni. Sper ca am explicat inteligibil. Defavorizate sunt cele care desi au nascut anul acesta termina concediul de maternitate in 2004 si au salariul mare pt. ca ele nu vor apuca sa ia 85% din salariul lor. Culmea ghinionului!!!
Ce este f. important!!! Legea nu este inca aprobata. Ea se afla la Parlament, iar in textul de la Parlament exista formularea: minim 85% din salariul mediu pe economie (adica 6,6 milioane). Deci, daca legea va trece asa se va da celor care au venituri mici 6,6 milioane, iar cele care au dreptul la mai mult 85% din media salariilor lor pe ultimele 10 luni. Doamne ajuta!
Adriana in 28 de saptamani
ane2 spune:
Buna seara
Azi am trait cea mai nasoala zi din cele 31 de sapt de cand sunt gravidutza.Da sa va povestesc ce mi sa intaplat: azi am fost sa facem ultima ecografie 3D si in loc sa ma duc la doctoritza care am fost si pana acum ma mancat undeva si mam dus la o alta doctoriza in capitala, ca mi-a zis cineva ca e cea mai buna din cipru ca are cea mai tare aparatura bla,bla,bla.
In fine ajung acolo imi pune o suta de mii de intrebari care nu aveau nici un rost ma pun pe masa si-n cepe si ma apasa extraordinar de tare mai aveam un pic si plangeam, o rog sa nu ma mai apese asa de tare si dupa vro jumatate de ora imi raspunde ca bebe nu e pozitionat bine si ca nu poate sai vada bine inima si ca daia ma apasa asa.Bun ma gandesc ca nu mai dureaza mult si scap(habar nu veam ce ma asteapta)imi zice sa ma duc sa ma plimb 20 min ca bebe nu sa intors in pozitia in care vrea ea.Ma duc la plimabare ma plimb ce ma plimb si ma intorc, ma rugam sa se fi intors bebe sa nu ma mai chinuie asta in halu asta.In fine ma pun iar pe masa si-n cepe dobitoaca si ma apasa din ce in ce mai tare pana am vomitat instantaneu nici macar nu am relizat cami vine sa vomit (cred ca atunci sia dat si ea seama in ce hal ma apasat)nu va spun cate injuraturi pe romaneste sia luat imi venea sa o strang de gat,mai ales ca bebitza se enervase destul de tare si-ncepuse sa dea din picioruse si din maini.
Nu va mai zic ca nu a vorbit aproape de loc cu mine doar cu sotul meu cand am iesit de acolo am inceput sa plang de nervi.Si acum ma doare burta abia stau pe scaun nici macar nu pot iesi afara sa ma plimb un pic asa de tare ma doare burtica.
Rachella e bine sanatoasa multumesc celui de sus,iar acum a inceput sa faca tumbe prin burtica(saracutza prin cea trecut ea azi) a luat in 2sapt 225gr acum are 1675g cred ca e destul de bine nu?
Va doresc la toate o seara placuta ma duc in pat ca nu mai pot.
anita
layla spune:
Buna seara,
Ane nu te mai stresa ca-i faci rau Rachellei. Vad ca medici naspa nu sunt numai in Romania. Important este ca BB-ita ta este OK.
Lia prenatalul se da cu 63 de zile inainte de data posibila a nasterii.
Eu vreau sa intru in prenatal cu 1.12.2003, astept sa se voteze faimoasa lege sa vad unde ma incadrez mai bine. Dr. meu a zis ca nu crede ca nasc pina la sfarsitul anului (am colul lung).
Helen stai linistita nici eu nu am cumparat nimic pt. BB.
Toata lumea ma streseaza cu superstitiile. Prefer sa mai astept.
Si eu sunt mai greoaie, dar nu am stare, nu pot sta in pat, nu pot dormi, parca zici ca sunt bagata in priza.
Apropo v-ati mai masurat burticile? Eu am 98 cm in dreptul buricului.
Ioana, Adlemi ce faceti?
O seara minunata!
Layla - cu BB " Dulci" 32 saptamani
georgy spune:
Buna seara dragele mele,
Incepand de astazi am intrat in cea de-a 33-a saptamana de sarcina... Trece tare repede timpul! Cand ma gandesc ca in mai putin de 6 saptamani ni se va mari familia, imi dau lacrimile!
Helen, ce-ti pot spune, ne-am amuzat copios pe seama povestioarei tale cu catelul! Cred ca tie nu ti-a fost usor, dar...si ei (cateii) sunt copii nostrii, nu? Imi imaginam cu sotul meu cum as fi aratat eu cu "fata mea" in zgarda, tinand cont ca are 25 kg! Dar oricum, ai dreptate si eu ma enervez foarte tare cand nu ma asculta! Ma enerveaza saracuta cateodata si cand latra...Asta este, stam mai prost cu nervii acum!!!
Pe de alta parte, eu am intrat in prenatal in saptamana 31! Cred ca totul depinde si de medic! (zic eu)
In talie masuram 99 cm! Toata lumea spune ca nu am burta foarte mare pentru aproape 8 luni, dar asta nu este o problema, nu-i asa? Are vreo legatura marimea burtii cu BB?
Pupici,
Georgy (32 saptamani si 2 zile)
Helen spune:
Anita, imi pare tare rau ptr. ce s-a intamplat la dr. Bine ca este bine si in afara de vomitat nu ai patit altceva... sper ca durerile de burta vor trece totusi repede. Si eu am patit ceva asemanator sapt trecuta cand eram internata in spital: bb-le ma lovea intr-o dimineata tare rau in vezica, in intestin, in col...de nu mai staim cum sa stau , si asta dupa cateva zile in care ma lovise mai mult spre coaste si stomac(si tare mult imi placea)- de cand se intorsese in pozitie craniana ... Si m-a mancat undeva, ca altfel nu pot sa spun, ptr. ca oricum nu avea ce face, si ii spun respectivei dr-tze care venise in vizita de dimineata, ca era de grada( deci nu medicului meu) ca ma loveste rau bb jos si ma jeneaza f tare si o intreb mai mult retoric daca e posibil sa se fi intors din nou cu piciorusele in jos....si se apuca sa ma apese pe burta de am zis ca mor, dar ce apasare... baga mana prin burta; nici nu stiu cum era in stare ca am burta tare( adica este tonusul cam crescut), de zicei ca vrea sa prinda copilul de cap si sa mi-l scoat prin burta... am zis ca mor, asa am strigat si apoi vreo doua ore m-a durut burta... si eram internata ptr. risc de nastere prematura...ca sa vezi!!! Culmea, si pare o finuta (asa inseala aparentele)...sau era vorba de faptul ca nu eram pacienta ei si o mai si stresam cu intrebari... Tind sa cred ca a doua varianta este corecta ca a mai dat ea si cu alte ocazii cu bata in balta....dar macar prin cuvinte nu prin fapte... Sper sa nu mai am probleme si sa ajung vreo data pe mana ei, daca dr. meu nu-i de gasit!
Georgy, macar cateaua ta are 25 de kg dar al meu are 5 Kg si il si vedeam rupt in doua de respectiva catea lup ( nu ca, nu ar fi meritat, ca am impresia ca nu realizeaza ca e mic... se crede cel mai tare, nu in sensul ca ar fi rau ci in sensul ca e bagacios...ca nici de latrat nu latra..nci daca suni la usa..doar poate sa se trezeasca brusc din somn si sa se sperie...:)))...adevarul e ca nu l-am dresat de loc aproape, ca am zis ca asta e farmecul lui ... numai ca este extrem de obositor pe strada, ca nu stie sa mearga frumos si se duce la toata lumea, inclusiv se urca in masini...nu conteaza ca nu a vazut niciodata persoana respectiva!
Eu in talie - in zona buricului am 103 cm dar un pic mai jos cu vre-un cm am 109...eu am burta mai jos si tuguita iar mai sus scade considerabil ... la vreo 4cm mai sus de buric am numai 90... o fi oare din cauza ca am placenta inserata lateral stanga jos si nu este pe fundul uterului, adica acolo mai sub sani... habar n-am dar important e sa fie bine! Am ajuns la 65 de kg...deci am luat 10... o sa le depasesc pe cele 12 pe care le speram eu...oricum nu se prea vede sa ma fi ingrasat in afara de burta, decat din prisma celulitei care de pe fund pare a cobora spere picioare( cu toate ca folosesc crema anticelutica)... vergeturi inca nu ma facut desi am senzatia ca daca se mai umfla mult burta in partea de jos...o sa plesneasca pielea dar sper sa se mai umfle si in partea de sus ca are loc! :)))
SalutariIoana si Adlemi si numai bine la bb-i! Eu cum am cam lipsit de pe forum un timp nu prea am inteles Ioana, o sa stai in spital pana nasti sau doar pana se vor mai rezolva problemele? Tie cate sapt (minim) de sarcina ti s-a spus ca ar fi bine sa ai cand vei naste Arturicii? Tu sti ceva cu faza ca nu e bine sa nasti la 8 luni sau in luna a 8-a ca nu am inteles exact?! Eu am intrebat si asistentele si medicul meu si au zis ca nu este nimic dovedit insensul asta, ca sunt doar vorbe...
Va las acum ca e tarziu...
Pupici
Helen - sapt 29
Laura _Oprescu spune:
sunt si eu intrus pe aici...voiam sa va zic ca am vazut pozele voastre...cele patru gratii si sunteti frumoase foc...va urez nastere usoara si numa bine...
layla spune:
Buna dimineata burtici,
eu am ajuns la birou si sunt varza de oboseala. m-am trezit iar pe la 3 dimineata si am adormit f. tirziu probabil inainte de a suna ceasul sa plec la birou.
vad ca nu sunt singura cu probleme de somn.
Laura iti multumim de aprecieri. suntem niste burticute f. frumoase.nastere usoara si tie.
O zi minunata si va astept la dicsutii mai tirziu,
Layla- cu BB " Dulci" 32 saptamani si 5 zile
Andra28 spune:
Dragi burtici,
va anunt ca azi sunt foarte somnoroasa ptr ca asta noapte m-am trezit pe la ora 3 si nu am mai dormit decat foarte tarziu si atunci a sunat ceasul. Layla- se pare ca am avut acelasi program.
Aseara am fost la dr, la controlul lunar si rezultatele sunt urmatoarele:
eu- ma prezint bine
bebe: prezentatie craniana (adica s-a intors cu caputul in jos si asta e bine); diametrul biparietal- 80 mm, femur-94mm.Placenta situata posterior (si mai scrie ceva, dar nu inteleg), lichid amniotic- cantitate normala. toate astea corespund la 30 sapt si 5 zile, adica bebe este mai mare cu o saptamana decat varsta sarcinii. Totusi, mi-a zis ca DPN-ul se calculeaza dupa sarcina, nu dupa dimensiunile lui bb, deci ramane ca si pana acum- 28 ianuarie 2004.
Pentru ca am avut o perioada cu contractii nedureroase mai frecvente si am facut 3 fiole de gravibinon, mi-a zis sa mai fac in continuare inca 4 fiole, ca sa fie el sigur ca uterul nu o ia iar razna.
Problema e ca mi-a dat reteta gratuita si eu eram convinsa ca nu mi-o vor da de la farmacie. Am intrat de dimineata in 2 farmacii si mi-au zis ca da, se poate elibera reteta, dar una nu avea decat 2 fiole (si mi-a zis sa ma duc maine), iar cealalta nu avea deloc. Eu ma cutremuram la gandul ca data trecuta mi-a dat reteta doar compensata si am platit aprox. 300 000 lei pe trei fiole si eram convinsa ca nu se mai elibereaza retete gratuite ptr gravide decat daca au salariul minim pe economie. Dar la niciuna dintre farmacii nu m-a intrebat nimic de salariu. Sper sa nu am maine vreo surpriza!!!
In rest, pot sa va spun ca despre prenatal mi-a zis sa ma duc la medicul de familie si ca se da cu 63 de zile inainte de DPN, dar ca asta nu este o regula si ca in fiecare policlinica exista o moda!!!! Mai intelegeti voi ceva din asta, ca eu nu inteleg nimic!!!
Ah, era sa uit sa ma plang un picut: ma misc din ce in ce mai greu, burtica creste vazand cu ochii si deja am probleme in ceea ce priveste incaltatul cu ghetutele, pusul ciorapilosr si taiatul unghiilor la picioare.
va pupicesc si astept vesti de la voi,
Andra- in sapt 30 & bebe burticos Alexandru