Asigurare medicala in USA
dragele mele compatrioate,
Nu ignorati strigatul meu de ajutor... Vreau sa-mi schimb compania de asigurare medicala (Blue Cross-Blue Shield-PPO), ptr care plateam numai 90 de $ pe luna (medical si dental), dar in cazul unei afectiuni cat de mici, plateam de ma rupeam. deductible era numai 15 $, dar amk platit ptr analizele sangelui, ptr radiografii, iar singurele medicamente de care aveam si eu nevoie (Allegra ptr alergie si niscai vitamine mai puternice) nu erau acoperite, asa ca nu am putut sa mi le procur. Doamne fereste de ceva mai grav! De aceea spuneti-mi va rog, unde aveti voi asigurari, cat platiti, si, daca ati avut probleme, ce v-a acoperit? Eventual si ceva numere de telefon.... Gradinita la care lucrez eu nu are beneficii, deci trebuie sa ma descurc singura... Si sa stau fara asigurare nu-mi vine, ca nu stii niciodata...
Multumesc de pe acum!
Si va pup pe toate!
Yesterday I dared to struggle, today I dare to win!
Raspunsuri
dcm spune:
nu e un raspuns simplu de dat, pentru ca preturile si variantele se schimba de la stat la stat. sfatul meu e sa iti faci un appointment cu un insurance broker local (ii gasesti in yellow pages) care sa iti arate toate optiunile. din cite stiu, singura sansa in tara asta pentru insurance bun si ieftin (asta iar e relativ!) este numai printr-un employer.
Laura _Oprescu spune:
Andhruska,
tu esti in Detroit asa ca dcm are dreptate nu prea se aplcia acelasi sistem la toate.Eu insa vroiam sa iti spun ca am prieteni in Detroit si as putea sa ii intreb pe ei>Daca nu e superurgent,de ziua mea , pe 27 nov., ei vin la mine si le cer date despre asigurarea lor medicala.
pupici
ANDRUSHKA spune:
Multumesc, vezi, nu stiam ca asta variaza de la stat la stat, desi poate ar fi trebuit sa-mi dau seama... Am sa incerc pe internet, dar oricum, Laura, tu intreaba-i si pe prietenii tai, cine stie... Multumesc , oricum si mai astept si alte pareri, va roooog!
petra spune:
Eu zic sa cauti un broker de asigurari! Un astfel de om te poate ajuta cel mai bine sa gasesti o asigurare pe masura dorintelor si buzunarului tau! Mai poti intreba de persoanele care fac in general asigurari, firme ca American Family Insurance, si daca esti din Detroit, unde comunitatea de romani este mare poti gasi o asemenea persoana chiar sa fie si roman.
iubibubi spune:
grea tema ne-ai daaaat...:(
poate te ajuta asta:
http://www.umaxsearch.com/search.php?aid=29&q=Health+Insurance
tu esti de capu' tau :) sau ai asigurarea printr-o firma (la care lucrezi)? daca e "oferita" de companie si vrei sa treci pe cont propriu, banuiesc ca te va costa muuult mai mult. cred ca exista si posibilitatea unei asigurari suplimentare (care sa-ti acopere tot ce n-a "reusit" asigurarea principala). sper sa nu zic prostii...
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
ANDRUSHKA spune:
Cand am venit in US m-am angajat la o firma impreuna cu "sotzu'" de convenienta. Eu am plecat in alta parte dupa cateva luni, dar el a ramas acolo pana in ziua de azi. Mi s-a parut mai comod sa nu-mi schimb asigurarea, asa ca , fiind casatoriti, am putut s-o pastrez prin compania lui. dar nu-mi convine deloc asigurarea, e o bataie de joc. Culmea e ca, exista doar o perioada de numai 2 saptamani in care putem face modificari de a schimba asigurarea, de a adauga sau scoate pe cineva de la asigurare. El si-a anuntat sefa si a primit un telefon de la Blue Cross cum ca poate sa ma scoata de pe insurrance numai daca suntem divortati!!!!! Asta e cea mai mare tampenie pe care am auzit-o! Adica, presupunand ca eu lucrez acum la o companie care imi ofera beneficii, trebuie sa platesc in continuare la firma lui???? Imposibil!!
In alta ordine de idei, am incercat sa gasesc ceva pe internet, dar nu ma pot hotari, ptr ca nu stiu ce in seamna deductible, coinsurance si alte de-astea si in functie de ce criterii sa aleg. uite, am sa vin cu un link, poate stiti voi.
Multumesc enorm de mult! Si am sa iau in consideratie si ideea cu brokerul! ( nici nu stiam ca exista asa ceva.....)
Andrushka-ignoranta.![]()
ANDRUSHKA spune:
https://www.ehealthinsurance.com/ehi/CompareChoose.fs
stiu ca la fiecare termen exista si o explicatie, dar, desi inteleg in mare la ce se refera, ceva nu se leaga, sunt complet in ceata.
Hmmmm, probabil din motive de privacy, nu va lasa sa vedeti variantele pe care mi le ofera ei.... Va pot spune insa ca, zip code este 48088, data mea de nastere este 05/14/1977 si n-am completat nimic la sotz si copii. Dati voi la cautare si vedeti daca va da cu virgula... mercic.
Oana_B spune:
Andreea, poate te ajuta si chestia asta ce-am gasit:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8291&whichpage=1
Oana_B
dcm spune:
quote:
Originally posted by ANDRUSHKA
Cand am venit in US m-am angajat la o firma impreuna cu "sotzu'" de convenienta. Eu am plecat in alta parte dupa cateva luni, dar el a ramas acolo pana in ziua de azi. Mi s-a parut mai comod sa nu-mi schimb asigurarea, asa ca , fiind casatoriti, am putut s-o pastrez prin compania lui. dar nu-mi convine deloc asigurarea, e o bataie de joc. Culmea e ca, exista doar o perioada de numai 2 saptamani in care putem face modificari de a schimba asigurarea, de a adauga sau scoate pe cineva de la asigurare. El si-a anuntat sefa si a primit un telefon de la Blue Cross cum ca poate sa ma scoata de pe insurrance numai daca suntem divortati!!!!! Asta e cea mai mare tampenie pe care am auzit-o! Adica, presupunand ca eu lucrez acum la o companie care imi ofera beneficii, trebuie sa platesc in continuare la firma lui???? Imposibil!!
In general, perioada de care vorbesti e de o luna (in octombrie) iar in timpul asta poti sa faci tot felul de schimbari la insurance si mai ales sa ADAUGI un nou beneficiar. NU SE REFERA LA A SCOATE PE CINEVA din planul de asigurari, chestie care se poate petrece oricind, exact asa cum ai spus (daca iti gasesti employment cu beneficii, nu mai ai nevoie de asigurarea sotului). Vorbeste din nou cu "sotul" tau si roaga-l sa intrebe la benefits sau la human resources (si nu pe sefa pentru ca e posibil ca ea sa nu aiba habar si sa ii raspunda din auzite) despre cum te poate scoate.
quote:
In alta ordine de idei, am incercat sa gasesc ceva pe internet, dar nu ma pot hotari, ptr ca nu stiu ce in seamna deductible, coinsurance si alte de-astea si in functie de ce criterii sa aleg. uite, am sa vin cu un link, poate stiti voi.
asta e job-ul broker-ului. sa iti explice exact tot ce inseamna deductible (cit platesti tu vs. cit plateste insurance-ul dintr-un bill), cit iti acopera pe an/lifetime (in general 1 mil lifetime), de la ce suma a chetuielilor medicale in sus pe an insurance-ul trebuie sa plateasca 100%, etc. e complicat si sint multe "amanunte" importante, the so called small print, de care trebuie sa fii avertizata. avind in vedere virsta ta si istoria medicala, broker-ul te poate sfatui sa alegi un insurance bun, dar cu un deductible mai mare (adica daca trebuie sa te duci la doctor platesti mai mult tu din consultatie) ca sa ii tina pretul jos. daca in planurile tale de viitor apropiat intra un copil problema se schimba radical, deci alta discutie. nu in ultimul rind, trebuie sa fii sigura ca insurance-ul pe care il cumperi este de la o companie serioasa si care isi va pastra angajamentul de a-ti plati cheltuielile medicale pentru ca din pacate o situatie ca cea descrisa in "the rainmaker" se poate intimpla si in viata reala.
iubibubi spune:
uite ce-am mai gasit. poate te ajuta.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8291
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi