Mamici de martie-aprilie 2004 (7)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amelie spune:

Buna dimineata dragutelor...ce mai faceti voi si bebelusii vostrii?
Eu sint cam somnoroasa...am avut un week end agitat cu plimbari de colo colo si sint un pic obosita...Imi astept "ajutorul" la servici sa incep sa-i predau din sarcini ca eu nu mai fac fata...sincer nu mai am celasi randament ca inainte.Miercuri ma duc la control si sper sa nu ma interneze...(col scurt si bb cu capul in jos).Uneori simt o presiune acolo inauntru...cred ca apasa pe col...nici nu stiu..In rest sint bine si parca nu mai am foamea aceea de la inceput plus ca stomacul s-a ridicat si parca si-a micsorat si din volum...
Va pup pe toate si astept noutati despre voi.
Amelia si bb Andreea(25-26 sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana76 spune:

Mamicilor, am reusit inca o programare la dr. Pop, pe 10 Dec. De-abia astept! Puteam sa ma duc la eco 3D la clinica de langa mine, dar doctorita mea mi-a spus ca e bine sa ma duc la acelasi dr.radiolog ca sa vada evolutia (mai ales ca a fost mica problema la inceput cu placenta) si sa estimeze si evolutia lui pe mai departe.
Dragele mele, am si eu o intrebare, de fapt doua: Prima, voi daca stati mai mult de trei ore in picioare (trebaluind pe acasa sau la serviciu) va dor soldurile si gleznele? ca pe mine da, nu mai am acelasi randament, fiind de fel mai iute si agitata , observ ca nu mai sunt ca inainte..obosesc ca o "baba". Si a doua intrebare: fetelor, cele care nu v-ati operat de apendicita, va deranjeaza uneori in partea dreapta cam prin dreptul apendicelui?? ca pe mine da, de vreo 2 nopti. Mai ales daca dorm pe partea dreapta. Oare chiar asa nu mai are loc si incearca sa isi faca????
Astept raspunsurile voastre.
pupici,
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgescu oana spune:

Buna fetelor spuneti-mi va rog care este diferenta intre o ecografie normala si una 3d?[red]Claudelu, bine ai venit si sarcina usoara.

oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Saptamana viitoare trebuie sa merg la doctorul ginecolog ca sa vada cum se prezinta colul. Avand in vedere ca voi intra in luna a saptea cred ca e timpul sa o intreb despre nasterea cu epidurala si mai ales cum decurge ea in spitalul unde voi naste. Am mai deschis subiectul, dar dansa mi-a spus ca e prea devreme si ca tipul nasterii il alege BB-ul, nu noi. I- am dat dreptate si am zambit atunci, dar acum, as vrea sa stiu mai multe. D-na doctor este o draguta si-mi va raspunde la toate intrebarile, dar.... Chiar, voi ce-i intrebati pe medicii vostrii?
BB-ul meu are 23 de saptamani, stabilite prin echografie (distanta biparietala), caci se pare ca am ramas insarcinata mai tarziu decat am presupus noi. Este foarte derutant lucrul acesta pentru ca de fiecare data mi se modifica varsta sarcinii. Multumesc anticipat!
Mii de pupici,LauraFlo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simoneta spune:

Buna burticutze dragi.Referior la sexul lui bebe imi dau si eu cu parerea aici.Eu mi-am dorit fetita iar la eco mi-a zis ca baietel dar sa stiti ca nu m-am necajit, din contra, i-am multumit lui Dumnezeu(si ii multumesc mereu)ca mi-a dat privilegiul de a deveni mamica fara prea mare efort nici inainte,nici in timpul sarcinii pana acum.Eu zic sa fim fericite ca nu ne chinuim prin spitale pentru a ramane insarcinate si nici nu suntem fortate de imprejurari sa stam la pat.Intotdeauna exista o lege a compensatiei,eu cred in ea.Diana scumpa si pe mine ma dor soldurile si gleznele,chiar si mijlocul si calcaiele dar cred ca din cauza greutatii pe care organismul trebuie sa o suporte avem aceste probleme.In orice caz iti doresc..si va doresc sarcina usoara si bebei sanatosi.
Simoneta25s si bebe23s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Denisa, poate ai citit ca aveam si eu nelamuriri in legatura cu placenta. Intre timp, am vorbit cu dr. si m-am uitat si pe net si m-am linistit.Nu e nici o problema daca este mai jos inserata (ceea ce nu cred ca e cazul tau oricum) pentru ca isi schimba pozitia pana pe la 28 de saptamani. E mai periculos daca e prea jos si acopera orificiul intern (sau, mai rau , daca acesta este deschis) in ultimul trimestru de sarcina. Pana atunci, ai grija sa nu faci efort si afla ca in 99% din cazuri placenta isi schimba pozitia. Se pare ca la eco din trimestrul doi, in jur de 25% din cazuri au placenta jos inserata. Cauta si tu cu google "placenta praevia" daca mai ai nelamuriri. Si cel mai important: stai linistita!

Vreau sa stiu si eu ca si Oana care este exact diferenta intre eco 2D si 3D; la CMU se fac eco 3D ?(e posibil ca eu sa fi facut si sa nu stiu?!)
Pupici la toate mamicile !
Ioana 19 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Pe masura ce ne inmultim devenim din ce in ce mai vorbaretze...imi place .
Nu stiu sa va spun care-i diferenta intre ecografii, pentru ca eu n-am facut decat 2D pana acum, dar la CMU se pot face si ecografii 3D, numai ca iti cam trebuie programare la ele, nu stai la fel de mult ca la dr. pop ca sa prinzi o "fereastra", dar oricum, cateva zile astepti si la ei. Asa ca m-as mira sa fi facut eco 3d, plus ca la CMU costa peste 1.700.000 doar ecografia.
Eu mai nou am contractii brexton habar n-am cum......ca simt cum mi se intareste uterul, dar din fericire nu's dureroase. Cine-mi spune si mie unde pot gasi mai multe informatii despre ele?

Mickyyy 21 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgescu oana spune:

DIana am vazut ca o sa nasti la spitalul Cantacuzino cam in aceeasi perioada cu mine.Ce stii despre acest spital si despre medici?

oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Pai, Mickyyy, eu am facut pana acum eco numai la CMU,bineinteles cu programare, d'alea de 1.700.000 dar nu mi-a spus nimeni daca sunt 2D sau 3D. Banuiesc ca au fost 2D pentru ca am vazut pe net poze de la eco 3D si arata altfel (inclusiv colorate)....Nu stiu ce sa mai cred...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana76 spune:

Oana, nu am fost in nici o sala de acolo, ci doar la intrare si la un cabinet. Din cate stiu eu, partea aceasta care ne intereseaza a fost renovata si are gresie, faianta, termopane. Ma voi interesa la doamnele doctor de acolo si iti voi da mai multe detalii , dar asta numai prin decembrie cand ma mai duc. Mie mi-a facut o impresie buna, de ceva nou.

Mergi la inceput