Mamici de martie-aprilie 2004 (7)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Salutare!
E o adevarata aventura sa mai intru pe net. Pana sa reusesc eu, deja am inceput un nou episod din "telenovela" noastra!
Eu nu am probleme cu nasul sau cu crampele, insa ma lupt din cand in cand cu pusee de tensiune si palpitatii. Alaltaseara m-am enervat intr-o discutie de servici si a doua zi a trebuit sa stau acasa, pentru ca nu ma simteam bine de loc. Maine seara ma duc sa-mi vad puiul la eco - ard de nerabdare.
Diana, ce bine ca au la Medlife ecograf 3D! Fac 5 minute din casa de la mine pana la ei. Problema e daca dr. stie sa citeasca asa cum trebuie imaginile - banuiesc ca da.

Voi ati avut probleme cu tensiunea? Eu stiam ca probleme de genul acesta apar mai spre sfarsitul sarcinii, nu de pe acum (17 sapt.)

Ela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

eu am avut problem cu tensiunea, acum cateva saptamani, cred ca aveam tot vreo 17 saptamanipe-atunci, am avut o cadere nasoala de tensiune, dar n-a tinut decat o zi, si apoi m-am repezit sa iau prenatale. Care bineinteles n-au avut nici un efect legat de tensiune, dar ce mai conta, pentru linistea mea am inghitzit un tub intreg de pastilutze! Nu mai stiu prin care parte a telenuvelei noastre dar stiu ca strigam si eu ca am probleme cu tensiunea......

Mickyyy 21 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Iubitelor, voi cate echografii ati facut?
BB-al meu are 22 saptamani si noi deja am facut 4 echografii. Astazi povesteam colegelor (mult mai in varsta) ca sotul vrea neaparat sa mergem azi la o echo sa aflam sexul BB-ului si ele toate au sarit binevoitoare ca e daunator, ca peste 5 ani vom afla de fapt chiar ca se moare de la .... Si au tinut-o tot asa pana m-au scos din rabdari. Le-am explicat cum e cu ultrasunetele, ca e metoda neinvaziva, dar nimic... Acum m-am inchis in birou (semn ca am de munca) si ele ma tot suna...Sunt niste "nesuferite" binevoitoare, dar spuneti-mi va rog cum faceti voi, ca sa nu am cosmare si pe tema asta.
Mii de pupici,
LauraFlo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana76 spune:

Bine ai venit si tu, Laura! Un sfat prietenesc e sa nu mai infoemezi "amicele" despre programarile la eco si la doctori. Si eu am citit despre asta si nu sunt daunatoare, ca si eu am facut vreo 4 ecografii pana acum si mai fac la fiecare vizita la doctor. Bucura-te impreuna cu sotul tau ca aveti posibilitatea sa-l urmariti pe bebe pas cu pas prin ecografii si lasati gura lumii, daca te mai intreaba spui ca e treaba ta ce faci.

Ella, radiologul chiar daca e la inceput cu experienta lui in 3D nu trebuie sa iti faci griji, deoarece bb-ul este computerizat, si in functie de ce citeste aparatul pus pe burtica , da singur niste date si rapoarte pe care radiologul le citeste si le confrunta cu datele normale. Asa ca nu iti face griji. Se pare ca e mult mai simplu de "citit" o eco 3D decat una 2D.
pupici multi,
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

LauraFlo, cred ca e cazul sa gasesti o metoda de a fi ferma cu toate "binevoitoarele" care te scot din minti, pentru ca vor fi din ce in ce mai multe si dupa ce vei naste , chiar ca o sa o iei razna de cate "sfaturi" care mai de care mai stupide si contradictorii o sa primesti. Spune-le politicos dar ferm ca ai mare incredere in dr tau si in cunostintele tale si cu asta- basta! Si...urmeaza-ti instinctul. Pana la urma mama stie cel mai bine ce e bine pentru puiul ei!

Apropo de eco, ieri am aflat ca o sa avem o fetita! Prin urmare, semnam: Ioana si Anna-Katja in burtica, de 18 saptamani si 4 zile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

A, era sa uit si ma tin sa va intreb de ieri! De vreo doua zile, ma doare capul, suportabil. Azi-noapte m-am trezit din somn de rau ce ma durea si ..mi-a trecut destul de greu. Azi, nimic. Cumnata mea zicea ca la prima sarcina a avut dureri mari de cap in luna a patra. Totusi...nu mi se pare normal. Voi ati patit asa ceva? E cazul sa-mi sun dr?
Si, mai am o problema. E ok "placenta postero-laterala dreapta la marginea O.I.". La eco trecut era "placenta posterioara" si atat. Nu e cam jos sau...stiti ce inseamna asta?
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana76 spune:

Bine ai venit, Ioana!!! Beeey, dar vad ca ne inmultim la greu pe zi ce trece!!
Ioana, si eu am din cand in cand dureri mari de cap, se pare ca sunt normale totusi, daca nu sunt insotite si de alte simptome. Eu cand nu mai suprt durerea iau un paracetamol (stii tu, e inofensiv la gravide) si imi trece in cca. 15 min. complet. Felicitari pentru fetita!
pupici
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

ziceam ca o punem si noi de-un schimb de experienta "live" in week-end-ul asta, dar vad ca a murit din start ideea.......

Mickyyy 21 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

Buna tuturor!
Laptopul a trebuit sa-l dau inapoi la servici, asa ca acum il astept pe sotul meu seara cu al sau laptopo si ma mai logez din cand in cand sa vad ce ati mai facut. Acum am ceva mai mult timp pentru ca sotul s-a dus cu fetita sa-i faca vaccin (Doamne ce urlete or fi acolooo....), asa ca am timp sa si postez.

Am racit cobza zilele trecute (culmea, sa stai in casa si sa racesti...asta arata ce sistem imunitar puternic am, deh!) si n-am putut dormi noptile din cauza nasului infundat. Mi-am pus ser fiziologic cu hidrocortizon in nas, plus o capsula de Karvol si parca azi noapte a fost ceva mai bine. Azi raceala a "evoluat" spre tuse (oare am voie sirop expectorant??...ce am citit eu ar zice ca da, dar oare stiu eu sa interpretez denumirile substantelor??? cred ca am sa-l sun din nou pe medic). Temperatura nu este foarte de mare, dar suficient cat sa-mi faca zsile fripte.

Cu burtica parca e mai bine acum, iau in continuare 2 NOSPA pe zi, am observat ca daca nu iau, atunci incepe sa ma intepe burta, dar parca n-as vrea sa bag in mine atatea medicamente, mai ales ca zice si la prospect ca trece in cantitati mici la bebe, dar pana la urma, decat sa pierd sarcina mai bine gusta si ea din "placerile" vietii. Sper sa nu-i faca prea mult rau.

Ne-am hotarat(sper) s la nume: IRINA, acum trebuie doar un nume de botez sa-i mai gasim.

Pe 25 ma duc la control la ginecolog, sper sa imi dea voie sa mai ies si eu putin din casa. Macar cat sa o conving pe fetita sa iasa si ea din casa, ca acum vrea sa stea numai cu mine si refuza sa mai iasa afara.

Zilele trecute ii spuneam ca se rostogoleste surioara ei in burtica mea si ea ma intreaba: Si nu se loveste la cap??...Nu-i asa ca sunt niste scumpi??

Hai ca va las, sanatate multa tuturor, sarcina usoara si bebe sanatosi.

Saptamana viitoare voi putea intra mai des pe net ca imi lasa sotul laptopul....URAAAA...

V-am pupat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Dureri de cap mai am si eu din cand in cand, dar cred ca e din cauza deviatiei de sept pe care o am si care nu ma lasa sa-mi oxigenez creierul suficient. Mai ales noaptea si daca am nasul putin infundat.

Ioana, felicitari pentru fetita! Eu mai am putin de asteptat pana voi sti exact (pe 25 - eco 3D).
Eu sunt convinsa ca ecografiile nu-i afecteaza pe puiutii nostri. Mai ales ca multi dr fac ecografii la fiecare consultatie. Cred ca pana acum s-ar fi stiut de eventualele efecte negative, ca doar nu suntem primele!

Aseara am fost la control si mi-am revazut comoara pe ecran. Am fost putin dezamagita, pentru ca pana acum mi s-au facut numai eco transvaginale si imaginea era destul de clara - in poza de la 9 sapt. i se vad clar manutele si piciorusele, inclusiv laba piciorului. Ei bine, aseara mi s-a facut ecografia clasica, pe burtica si nu am putut zari decat fragmente: capul, manuta dreapta cu tot cu degetele (ca pe stanga o ascundea dupa cap, hotarat sa nu ne lase sa o vedem), sectiune prin torace si femurul.
Asa ca abia astept sa merg la dr. Pop, poate ca vom vedea mult mai clar.
Diana, ai dreptate cu aparatul 3D. Acum sunt ele insele suficient de destepte, dr nu mai trebuie sa faca mare lucru. E grozav ca e langa casa.

Kiara, e o draguta fetita ta! Vezi, deja e grijulie.

Pupici pe burtici si weekend placut tuturor (desi vremea nu ne sustine prea tare)!

Ela

Mergi la inceput