Bebelusi de aug-sept. 2003 (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

Cristina, stai linistita, o sa-ti trimit eu pozele pe mail cand o sa am ceva mai mult timp. Sau vin cu o discheta la mall.

Si ca sa te incurajez, si eu am cazut din pat cand aveam 4 luni si nu am patit nimic, si stiu si de alti copii care au mai cazut.Chiar am o ruda care a lasat copilul pe masa in bucatarie si s-a dus la baie.Copilul a cazut pe ciment, va dati si voi seama ce inseamna asta...si nu a avut absolut nimic, acum are 6 ani si e bine sanatos. Bine, acum morala nu este, lasati copilul pe marginea patului, a mesei, etc ca nu pateste nimic...dar nu se intampla tragedii chiar asa la tot pasul.
Voi dati sucul de fructe la biberon?? Am incercat si eu o data si s-a infundat tetina..strecurati cumva inainte sucul???

Pupici!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Bineinteles ca vreau si eu sa scriu ceva si Petra care domnea bustean a inceput sa planga ... si tati vrea sa intre in baie asa ca nu ma pot intinde prea mult.

Vai Cristina, imi dau seama ce ai simtit, bine ca nu a patit nimic! Si eu ma tem ingrozitor intotdeauna sa nu o scap, sa nu cada etc etc. Si vrand nevrand imi trec tot felul de scenarii teribile prin cap. Cred ca toate patim la fel..., de', am devenit mamici, nu?

Si tati al nostru vine la Mall, oricum eu nu plec nicaieri fara el! Sus la restaurante nu cumva e fum? La ora aia de fapt e posibil sa nu fie... Voi stiti sa fie si un loc de schimbat? Ca eu parca am vazut ceva pe langa toalete, in caz ca nu am visat frumos.

Astazi a fost o zi mare: Petra a implinit 3 luni si noi doi am implinit trei ani de la casatorie. Odata cu astea trei luni, bb s-a hotarat sa bata recordul la somnul de noapte. A dormit de la 10 seara la 9:30 dimineata, nu am avut cuvinte suficiente de recunostinta. Si asta dupa o saptamana in care nu s-a trezit mai devreme de 6, ba chiar 7. Poate ca tine, cine stie?

Ieri am fost si la doctor care a fost foarte impresionat. Are 7,150 kg (si a avut grija sa faca si kk si pipi inainte) si 64 cm. Cu alte cuvinte am iesit din orice grafic. Nu ne mai ajung penele sa ne acopere de umflati ce suntem!

Gata, tati m-a anuntat ca au trecut cele 5 minute pe care le-am "cerut" ca sa pot sa scriu ceva.

Va pup si sper sa ne mai auzim pana in week-end-ul viitor!

http://community.webshots.com/user/sisi03

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

sisi, vad ca si tu vrei s-o dai de-a dura, mai ceva ca mine! eu l-am cantarit in seara asta si avea 7010g (dezbracat si dupa kk)... si are 3luni 3s. pana acum a luat luna asta 410g. nu stiu daca sa sau sa , dar in mod sigur luna viitoare ne va da si altceva de mancare. poate a luat asa putin ca am schimbat laptele... de mancat manaca la fel de mult, la aceleasi ore... azi parca nici nu s-a mai strambat prea tare la suculet...
apropo de suculet, am vazut si eu ca se infunda tetina si i-am marit gaura, am taiat-o in forma de X cu o forfecuta. dar oricum andrei nu prea vrea cu bibe, asa ca sunt la lingurita

nu stiu daca e fum sus la restaurante, dar in mod sigur o sa fie o sumedenie de alte mirosuri.

tigresa, mai bine la mall le aduci pe disk, caci si anny face la fel. nu le micsora prea tare. eu am "ACDSee 5.0" si aici le micsorez pe toate la aceeasi dimensiune, ca sa semene intre ele.

apropo, ce ziceti de bebelusi in burtica? si de cei la 2 luni?

si n-am intrat in panica dupa cazatura, atat ca mi se rupea sufletul... imi dau seama ca e abia inceputul, si ca de la mersul in picioare si alergatul prin parc o sa urmeze muuuuulte julituri... numai eu stiu ce genunchi de camila aveam cand eram mica, nu aveam nici o pereche de ciorapi cu genunchi intregi... ce era mai rau: mama nu suporta sangele si trebuia sa-mi ingrijesc singura juliturile, asa ca am un antrenament de nota 10 pe propria-mi piele. mereu imi spun ca andrei n-o sa pateasca asa, dar imi dau seama ca el va avea noroc sa-l panseze mami si sa poata plange in voie.

la un moment dat intreba cineva de fluor pt bb. citeam in "mami" de luna asta ca surplusul de fluor in organism poate avea efect contrar. articolul este f interesant, pt. evitarea cariilor recomandau spalarea de la primul dintisor (dar tare as vrea sa-mi arate cineva cum faci asta cu un copil de 6 -7 luni...) si "sigilarea" (umplerea santuletelor de pe maselute cu compozit sau altceva). fluorizarea generala, cu pastile o recomanda numai copiilor cu sanse mari de a face carii, altfel se face in fluorizare locala in perioadele de eruptie a dintilor definitivi, cu geluri fluorizante. si mai ziceau o chestie, ca, daca consumi apa cu fluor, scade incidenta cariilor. cica in SUA se consuma la scara natioana, dar in romania apa nu contine fluor. uite ca o sa ma uit pe etichetele de apa minerala daca au...
din obiceiurile proaste care duc la carii sunt: ceaiul indulcit, lapticul de seara indulcit, chiar sucurile de fructe daca nu se spala apoi pe dinti. bine, nu mai adaug bomboane, caramele, si altele de genul asta!

Lista pt intalnire: sisi, anny, craluca, roisin, oana_noemi, irinuca, cristinamh, tigresa, danat

cristina si andrei

http://www.andreirazvan.home.ro

http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Buna,

Cristina am mai trimis odata emailul cu poze si informatii despre Adrianul meu :)
Le-ai primit?

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Din ce am auzit, dupa trei luni nu mai pune asa mult ci in jur de 400 pe luna, asa ca nu ai de ce sa iti faci probleme Cristina!

Am uitat! Doctorita ne-a spus ca atat timp cat e pe alimentatie naturala nu e cazul de diversificare si ca daca o tin tot asa probabil ca abia dupa 6 luni... Cica ar trebui sa fie nebuna sa ne dea altceva in plus cand de la laptele meu creste ca fat frumos... Voi ce ati mai auzit, e bine asa tarziu, nu cumva se va obisnui mult mai greu atunci?

http://community.webshots.com/user/sisi03

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Ei, noi la cazaturi din pat suntem ceva mai avansati. Sergiulica a cazut din pat la 1 luna si 1 saptamana, din cauza ca mami nu a crezut ca baiatul se poate intoarce (nu-mi explic nici azi cum a reusit) si l-a pus prea pe marginea patului. Asa ca am dat fuga la doctor, i-a facut radiografie etc. Bineinteles ca nu a avut nimic copilul si atunci am aflat si eu ca sunt o gramada de copii care cad din pat si nu patesc nimica.

Cine zic ca xnetul merge bine dimineata? Abia am reusit sa m,a conectez dupa nuj stiu cate incercari nereusite, asa ca draga Cristina iti voi aduce pozele pe discheta insotite de explicatii.

Sergiu este la stadiul in care linge tot ce intalneste: maini, hainute, babetica, cearsaf....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Cristina, eu zic sa nu iti faci probleme, dupa 3 luni copiii iau mai putin in greutate. Si Emma a avut o stagnare, dar cum am trecut-o pe mincare solida vad ca si-a revenit. Saptamina trecuta a luat aproape 200g, deci e pe drumul cel bun. Cred ca daca nu ia in greutate ar trebui sa il treci pe mincarica solida.
Sisi, eu am citit ca cu cit incepi diversificarea mai tirziu, cu atit sint sanse mai mari sa accepte f. greu mincarea solida. Eu stiu persoane care au inceput pe la 5-6 luni si acum bebelusii la un an si ceva maninca mai mult cereale ca la celelalte fac mofturi. Si dupa aceea e si mai greu sa accepte lingurita.
Emma, saracuta, a fost asa de constipata din cauza morcovelului, de-i plingeam de mila. Se scremea de 2 zile aproape si facea ca niste bilute, dar numia cite una din cind in cind. Aseara, dupa ce i-am facut baita, am facut ceva gimnastica cu ea (deh, de vreo 2 zile nu am avut timp de ea ca a trebuit sa plimbam socrii) si tocmai cind se scremea de se inrosise la fata am apasat-o un pic cu genunchii indoiti si a iesit ca un cirnacior (scuzati, dar nu am stiut cu ce sa fac comparatia). Mititica, va dati seama ce chin pe ea.
Azi dimineata i-am dat para si se lingea pe botic. Ii mai dau sa pape vreo 2 zile si apoi trecem seara la rutabaga (nu stiu cum se cehama in rom, dar e o radacinoasa) si dupa aia am sa ii dau dimineata banana. Tot aseara i-am dat suculet de morcov si mere si era toata galbena la gura, de a trebuit sa o sterg cu tamponas ude de citeva ori :)).
Azi am sunat-o pe maica-mea si din discutie in discutie mi-am dat seama ca ea credea ca Emma are 5 luni. Asta inseamna cind bunicii nu isi vad deloc nepoteii :)).

http://community.webshots.com/user/emma_ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Crsitina, roaga-l pe sotul tau sa imi mai trimita o data arhivele ca nu am primit nimic. Multam fain!!

http://community.webshots.com/user/emma_ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

cristina si celelalte mamici dragalashe
vad ca nu am fost la apel la timp. sorry, dar azi se taermina ramazanul si maine incepe bairamul ala mare (cam egal cu Pastele nostru la importanta) si de cateva zile nu imi mai vad capul: curatenie, papici peste papici, deserturi, ca s-or tine vizitele lant!
Asli a fost botezata de... mama, fara pozici, ca nu ne-am gandit. In rest nu o sa mai aiba loc nici un eveniment de genul, pt ca la musulmani nu se face nici un fel de botez. Asa ca, macar la partea asta, ai scapat de o pozica.
Si intr-adevar, nu stau deloc aproape de banca unde a fost bomba. daca mergem cu masina, facem cam 1 ora pt ca trebuie sa trecem podul si ocolim foarte mult. Dar noi locuim pe un mic delutz pe partea asiatica a Bosforului si exact de partea cealalta, in Europe, e cladirea respectiva. daca am avea un pod de acasa direct acolo, as ajunge in 5 min.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

iuliana, au in continuare serverul picat si nu poate trimite nimic.

Mergi la inceput