Bebelusi de aug-sept. 2003 (4)
Raspunsuri
iuliana spune:
Ieri am observat ca Emma are lacrimi in ochisorul sting, iar azi dimineata cind s-a trezit avea ochisorul plin de o secretie alb-galbuie ca un puroi. Ochisorul era un pic umflat si intredeschis pe jumatate. M-am speriat de moarte, am sunat la dr si ne-a programat pentru ora 16. Ne-am dus, a controlat-o, temperatura nu avea, nasucul a inceput sa nu ii mai curga tare, in schimb ochisorul era tare rau. i-a dat o crema cu antibiotic pe care tre' sa i-o pun de 3 ori pe zi intre globul ocular si pleoapa de jos timp de 3-5 zile. Daca nu ii trece inseamna ca are canalul lacrimal infundat. Mititica, nu a zis nici pis in seara asta cind am dat-o. Ma asteptam la concerte, mai ales ca ta-su o tinea de minute si capusor. A si cintarit-o. Se pare ca in ultima saptamina nu a luat in greutate...are 7.040 kg, dar azi a mincat chiar foarte bine. dupa cite am inteles, de la 4-6 luni ar trebui sa ia cam 500-650 g pe luna, deci nu imi fac griji. Vad ca ma incearca si pe mine o raceala, dar am luat ceva dropsuri pentru git si niste pastile si sper sa imi treaca sa nu o imbolnavesc si pe Emma. Azi am fost si am cumparat un umidificator de camera, poate asa nu o sa mai aiba Emma nasucul infundat.
M-am saturat de musafiri dupa care trebuie sa rinesc toata ziua. Eu am faianta alba pe cabineti si se vede orice urma de mizerie si urasc sa fie murdar. Azi am sters jumate de ora. E ora 24 si de abia acum mi-am gasit timp sa intru si eu pe internet. Mi-e dor sa lincezesc si eu in pat macar o ora pe zi. Si mai sint 3 saptamini. Parca oamenii astia mi-au adus numai boala in casa. Aseara soacra-mea mi-a spart o farfurie din setul meu cel mai frumos. Imi venea sa urlu de suparare. Azi mi-a putit in casa numai a fiertura pentru piftie si a peshte de imi venea sa vomit dimineata cind m-am trezit. Imi venea sa deschid toate geamurile, dar mi-a fost frica sa nu imbolnavesc copilul. plus ca a trebuit sa arunc toti buretii de la chiuveta ca erau plini de solzi, nu mai zic de faianta. Nu mi-am inchipuit ca e asa de greu sa locuiesti cu altcineva in casa.
Pai, Cristino, tu ma pui la grea incercare. Cum crezi tu ca pot eu sa leg UNA poza de-a lu' fi-mea cind toate sint frumoase.
http://community.webshots.com/user/emma_ana
iuliana spune:
Si acum sa ma laud ca in 5 saptamini am dat jos 4.5 kg. Mai am 11 pina la greutatea mea de dinainte:)).
roisin spune:
Iuliana, daca era sa aiba canalul infundat iti dadeai seama pana acum, nu stiu daca se infunda la un moment dat, eu stiam ca se poate sa fie infundat de la nastere... Giza mea are un canal infundat, si sunt zile cand i se strange destul de multa secretie, dar sunt zile cand uit de problema asta. La inceput era mai rau, i-am dat si noi cu doua feluri de picaturi, pentru ca doctora a banuit ca ar fi luat un steptococ din maternitate (in Romanica se intampla frecvent )... Daca nu trece cu unguentul ala, incearca sa-i faci un pic de masaj la capatul ochisorului dinspre nas, cica sunt sanse sa se deschida asa.
Si eu imi fac probleme cu luatul in greutate, in ultimele saptamani am mers cam prost, desi ultima se pare ca e bine, asta seara o cantarim (joia e ziua cu pricina la noi), sa vedem... eu am mai cantarit-o alaltaieri, ca nu m-am putut abtine si se pare ca luase deja vreo 200... Doamne ajuta! Problema mea este ca luni iar am rasolit-o cu laptele, la masa de seara am saturat-o cu greu pe pitica, si asta dupa o lunga alba-neagra intre sani...
Din fericire, vad ca s-a reumplut cisterna, conteaza enorm de mult odihna si linistea, sper sa o mai ducem asa. Eu ma cramponez ingrozitor sa nu-i bag supliment, pentru ca mi-e teama ca va renunta pe urma la san, insa pediatra sta la panda si ma tot pune sa fac proba laptelui... probabil ca n-are incredere in prunele mele, se gandeste ca nu sunt in stare sa produca suficient.
Ma duc la treburi, dupa-masa vreau sa dau o fuga in Cora, sau carrefour sau ceva de genul asta, n-am mai fost de peste o luna, si sunt cam nedormita si cam chiauna, si am si multe altele de facut!
PS Sisi, daca ai sti cat mi-am batut capul cu poza lu' doamna cu inotul... . Credeam ca sunt eu pe alta lume si mi-a scapat ceva!
PPS O sa caut si eu niste pozici, sa vad daca voi putea alege, vorba Iulianei, si o sa incerc sa le fac mai mititele, poate reusesc sa le trimit maine, astazi nu cred ca mai apuc!
Va pup, o zi buna!
http://community.webshots.com/user/r0isin
cristinamh spune:
fetelor, m-am apucat de treaba cu site-ul. asa ca de acum incolo o sa va stresez cu intrebarile. din pacate as fi avut eu raspunsurile la multe dintre ele daca nu pierdeam mare parte din discutiile noastre salvate pe hard.
asadar, pentru inceput. am facut lista de bebei si vreau sa pun acolo informatiile de la nastere. ora nasterii, greutate, inaltime. credeti ca ar fi util cuiva sa punem si unde am nascut si cu cine? astept informatiile. daca are cineva aceleasi informatii despre bebelusii care ne viziteaza mai rar, rog sa le trimita pe mail.hornoiuc@yahoo.com
am si inregistrat site-ul, www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro. eventualele sugestii si critici le astept. spuneti-mi si ce se vede, ca eu nu am cum sa-mi dau seama ce nu merge. nu uitati de poze. nu stiu daca v-am rugat, dar daca puteti umbla la ele, incercati un resize 600/400 pixeli. daca nu, trimiteti-le intregi, ca ma ocup eu de ele. dar in mail sa apara comentariul pozelor, ca sa stiu ce pun sub ele. pentru "bebelusi in burtica" am nevoie de o poza de la ecograf... pentru cine are. sotul meu zicea ca mai bine punem poze cu noi gravidute. astept pareri. si poze imediat dupa nastere, neaparat. punem si poze de la botez separat? trecem inaltimea si greutatea la fiecare luna?
ina_nz si alex 2003, la voi nu am steag. o sa caut si eu, dar daca aveti, il astept. si pentru fetele din ro, punem si localitatea?
iar fetele din bucuresti nu au zis nimic de intalnirea propusa in decembrie. asa o sa avem si poze de grup pe site.
cristina si andrei
http://www.andreirazvan.home.ro
Sisi spune:
Ura, am reusit sa pun si eu doua poze la
http://community.webshots.com/user/sisi03
Acum daca am inceput poate ma apuc sa mai scanez si sa continui.
Cristina, incerc si eu sa iti trimit ceva poze. Nu promit insa ca o sa am prea mult timp asa ca sper doar.
cristinamh spune:
irinuca. daca vrei ceva in mod special sa scriu sub poze, in afara de comentariul lor din nume, scrie-mi. dimensiunea a fost ok. trimite-le tot asa.
si o rugaminte pt toata lumea: treceti numele odorului in numele pozei, ca o sa le salvez in acelasi fisier pe toate si o sa se incurce. acum le-am avut doar pe-ale irinucai, le-am redenumit eu. dar pe viitor...
iuliana, chiar la tine ma gindeam cu alesul pozelor! dar nu ai de ales una singura, ci una in fiecare luna. pana acum ai 5 de ales. scuze, chiar 6, ca minunea matale o sa faca in cateva zile 4 luni! chiar ma gandeam ca va trebui sa astept pozele de la toata lumea, dar macar primele "capitole" sa incep sa le trimit.
si imagini pt background nu are nimeni?? orice imagine haioasa, care sa aiba cat de cat o legatura cu viata unui bebelus e f bine venita. vedeti va rog si ultimul mesaj de la "bebelusi (3)".
fetelor, eu m-a speriat azi iar cu bebitul meu scump. iar s-a inecat. cam la 2 ore dupa ce a mancat, avea gurita plina cu laptic (nedigerat). [nu a stat cu laptic in gura, caci pana atunci s-a jucat, a gangurit, a tipat...] dar s-a inecat, s-a inrosit la fata si nu mai putea sa respire. l-am trecut repede cu fata in jos si a fost ok. dar acum mi-e frica sa mai adorm sau sa ies din camera! daca pateste asa ceva si eu nu sunt atenta??? sa-l pun numai cu fata in jos ar fi o solutie... si la asta se adauga si nasucul cam infundat in ultimul timp... si nici nu mai am succes cu desfundatul, ca ma prinde de maini, imi da peste pompita, se zvarcoleste si abia pot sa-l tin.
in schimb, avem si o bila alba azi. s-a intors pe o parte, desi statea pe spate. dar s-a prins cu mana de gratiile de la patut si s-a rasucit. singurel nu prea i-a mers. ei, se pare ca de-acum n-o sa mai stea in pat nesupravegheat.
roisin, daca ai chef de plecat prin cora, nu programa pe weekend. e f aglomerat pe-acolo. in timpul saptamanii mai e cum mai e. asta am probat-o, ca e singurul loc unde pot ajunge singura, cu carutul.
iuliana, mai rabda si tu putin, ai ajuns la jumatatea sejurului. da' ce s-au apucat sa gateasca azi? peste, piftie... ciudata combinatie. de ce nu le lasi toate balta sa si stranga daca tot fac mizerie? i-ai invatat prost... cat despre statul in pat, inchide ochii si nu te misca decat daca plange emma. chiar daca stragi azi dupa ei, maine o sa fie la fel. asa ca mai bine odihneste-te. "dupa mine, potopul!" nu se potriveste f bine, dar poti sa incerci...
acuma vad ca apare mailul aiurea. e doar hornoiuc@yahoo.com.
cristina si andrei
oana_noemi spune:
Ha, ha, ha!
Sisi e simpatica foc falcoasa mica de Petra, mi-a placut mult mai ales poza de la botez!
M-am tuns si eu, m-am defrisat si parca mi s-a mai ridicat moralul si neuronii (sper ca-s mai multi de unul!) s-au revigorat. Daca apuc si o manichiura si pedichiura incep sa seman a femeie.
Cristina,
bravo pt initiativa cu site-ul! Nu stiu cum de mai ai timp si de asta, ca eu de abia apuc sa ma uit in oglinda, iar Erik nu e un bb asa solicitant! Bravo! Asa trebuie sa fie o mamica organizata, nu ca mine...Eu imi doresc f mult sa ne intalnim, ar fi super si propun sa ne vedem la mall. Imi sunteti dragi si va simt prietenele mele!
Eu nu am cunostinte care sa aiba copii, iar amicii mei nu sunt interesati sa faca prea curand.
Imi doresc pt Erik sa aiba un cerc de prieteni si chiar imi faceam griji ca nu o sa am copilasi pe care sa ii invit la ziua lui!
Ei ce ziceti, ne vedem?
iuliana spune:
Meiii, de ce nu faceti intilnirea la primavara, ianinte de Pasti, ca eu nu mai merg acum in dec in RO. Ca ma faceti sa mor de ciuda ca nu pot sa vin si eu la intilnire. Acum cind o vad pe Emma un pic bolnavioara nu ma trage atza sa o supun intemperiilor vremii:))).
Cristino, dar ai scris, nu gluma...iaca. mai tre' sa mai cetesc o data ce ceri tu de la viata mea.
Intrebarea e urmatoarea: daca e vorba de bebe de aug-sept, ma primiti si pe mine? Ca eu sint mamica de bebe de iulie. Asta e, ce sa fac daca pustoaica mea nu a putut sa stea mai mult in burtica la mine.
Deci sa recapitulez: eu scriu toate infromatiile in caz ca ai nevoie de ele.
Emma Ana Musat
nascuta la Sacramento, Usa, Spitalul Kaiser Permanente
16 iulie 2003, ora 17:18
49.5 cm, 2730 g
nu ma intreba de gerutatea de la o luna si 3 luni si nici lungimea ca nu stiu
la 2 luni: 5360 g, 57 cm lungime
la 4 luni: o sa iti spun marti
Am sa iti trimit si echografii si cu mine, balena cu burtica, tot ce vrea sufletelul tau:))). Si daca e si de la botez, si de acolo o sa iti trimit. Ce nu fac eu pentru tine?
Si mai am o intrebare? Trimitem poze si cu tatici? Ca, vorba aia, si ei au contribuit cu materie prima la procesul tehnologic. Si ca o sugestie, asta daca sinteti de acord...poate facem si o sectiune cu taticii si bebicii:)))
iuliana spune:
Sisi...pupiceii la bolfoasa mica. Tare mi-s dragi...pupa-i-ar mama!!