cezariana: ce fel de anestezie?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Cunosc o mamica ce a facut o cezariana cu epidurala, adica anestezia la care din cand in cand iti mai da cate o doza, si a fost o experienta neplacuta. Nu a prins anestezia cum trebuie si... nu mai zic. Ea a zis ca dupa o nastere normala f grea si o asemenea cezariana, ar alege anestezia generala la al treilea copil de va fi sa fie, macar sa doarma sa nu mai stie nimic.

Cat despre clisma, e prima data cand aud de asa ceva, de regula nu e dureroasa ci doar... aiurea. Oricum de asta nu (prea) scapi, indiferent de anestezie...

Mersi de informatii... ma duc la discutia despre nastere cu lectia invatata, il dau pe spate pe dr.!:)))

Cristina, mamica cu burtoaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Fetelor, dragutelor, hop si eu sa va urez mult succes in incercarea care va asteapta!
Eu despre anestezii nu stiu sa va spun ca experienta personala, ca eu m-am incapatinat sa nasc natural un copil de 3900g, dar va pot spune cite ceva din partea cealalta, a celor in halate albe, ca sa zic asa!
S-a demonstrat stiintific ca in anestezia generala substantele administrate nu apuca sa ajunga la pui, pentru ca el cit e in burtica are o comunicare larga intre partea dreapta si cea stinga a inimii, care se cheama shunt dreapta-stinga, si care se inchide imediat dupa nastere. Din cauza acestei comunicari, doar o infima parte din substantele din singele mamei ajung in circulatia copilului. Deci, nu aveti motive de ingrijorare din punctul asta de vedere cu anestezia generala.
Apoi: se poate face cezariana si in epidurala si in rahi. Diferenta e ca efectul rahianesteziei se instaleaza imediat, pe cind la epidurala trebuie asteptat putin - dar nu va faceti griji ca nu va opereaza nimeni inainte ca efectul sa se fi instalat, de obicei cind se face epidurala inseamna ca este timp si nu se grabeste nimeni.
Si, in sfirsit, clisma si sonda vezicala nu au legatura cu tipul de anestezie care vi se face, tin mai mult de "obiceiurile casei", adica de ceea ce se practica in spitalul unde veti naste.
Toate cele bune si bunul Dumnezeu sa va ajute sa va vedeti micutii sanatosi si frumosi!
Pupici,
Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Eu am avut cezariana cu anestezie generala.Nu stiu de ce mi-au facut anestezie generala, ca doar eram deja anesteziata peridural.Oricum ,nu m-a intrebat nicmeni ce prefer.Dar eu m-am bucurat ca a fost anestezia generala ca s-a intamplat extrem de rapid si nici n-am simtit nimic.Mie nu mi s-a facut clisma.E drept ca era cezariana de urgenta.Iar sonda urinara mi-au pus-o cand eram deja anesteziata, deci n-am simtit nimic.Am nascut la 5.45 si la 7 m-am trezit din anestezie.Eram la reanimare.Iar langa mine statea sotul meu cu Teodora in brate si mi-a zis :"Uite ce copil frumos, avem! Si e fetita!" Si tot el mi-a pus copilul in brate.Este cea mai frumoasa amintire a mea.Era un tablou superb!
Cristina, daca faci anestezie generala, cel care va tine prima data copilul in brate va fi Cristi.Deci ramane tot in familie. . Iar tu te trezesti cand e totul gata si te bucuri in voie de copil.
Indiferent ce vei alege, eu iti doresc nastere usoara si un bebe sanatos, cuminte si mancacios!

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Eu am avut doar sonda si nu mi s-a facut clisma. Iar cezariana mea (cu anestezie generala, cum am spus mai devreme) n-a fost de urgenta. Asa ca, nu stiu ce sa zic in privinta asta...

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Master Draciel spune:

Pentru mine,nasterea a fost o adevarata peripetie pentru ca ducindu-ma la spital, sa imi scoata firul de cerclaj (eram in 8 luni si o saptamina),numai ce o aud pe doctorita ca imi spune:te internez, miine nasti.Deja vorbisem sa imi faca o cezariana, din cauza miopiei pe care o am si care se pare ca poate pune probleme la o nastere normala.Fiind buimacita de cele spuse si neasteptindu-ma la asta ptr ca era prea repede, nu am intrebat si de ce!Sincera sa fiu, nu stiu nici in ziua de astazi ptr ce s-a grabit cu cezariana.Imi aduc aminte doar ca, inainte cu doua ore sa intru in sala de operatie, mi-a pus mina pe burtoi si spunea ca am contractii.Dar animal sa fii si tot le simti!!!Iar eu avusesem destule in timpul sarcinii!
Nimeni nu m-a intrebat nimic despre tipul de anestezie preferat;m-au dus in sala de operatie si singurele lucruri pe care le mai stiu sint ca nu mi-a placut cind mi-a pus sonda si ca atunci cind anestezia a inceput sa isi faca efectul, am simtit o stare de racoare (o sa rideti, o stare "mentolata", daca ii pot spune) care imi invada corpul!Dupa care, nu imi mai aduc aminte decit ca m-am trezit, dupa ce terminasera totul si ma tot chinuiam sa le intreb ce este copilul,desi ele imi tot spuneau ca este baiat (la toate ecografiile imi spusesera ca o sa am o fetita,asa ca in capul meu nu era f clar de ce imi vorbesc de baiat).Toata ziua respectiva am dormit,cu mici pauze,cind mai reuseam sa vorbesc cu ai mei si (cel mai important!!!)cind mi-am vazut comoara, pe care, din cauza operatiei nu am reusit sa il iau in brate.A doua zi, in ciuda durerilor suportabile, am reusit sa fac citiva pasi,iar a treia zi am reusit chiar sa urc un etaj pe scari (deh!Giulesti!!!)si sa merg la alaptat.
Cred ca daca s-ar pune problema, tot ptr o anestezie generala as opta, ptr ca,asa cum au scris si fetele, nu are timp sa ajunga la copil, nu da reactii post si nici nu risti nimic, in cazul in care dai peste un medic mai putin priceput.Nu stiu, personal, am o reticenta fata de injectiile in coloana......
Oricum ar fii,bafta multa!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Multumesc mult!!! Pai cred ca ne indreptam cu pasi repezi catre o anestezie generala... eu ma temeam ca ma lasa sa dorm acolo si bebe nu e la mami lui:))) Oricum tati o sa fie pe faza sa il ia in primire de la inceput... Inca o data, multumesc! m-am mai luminat un pic ca eram cam in ceatza...:))

Cristina, mamica cu burtoaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Eu v-as recomanda din toata inima anestezia peridurala. Am nascut cu cezariana acum 2 saptamani si nu regret nici o clipa forma de anestezie. Este excelenta, iti poti vedea copilul, nu ramai cu nici o durere de cap, te poti misca, nu ai nici o durere si in plus iti ramane montat cateterul prin care iti mai administreaza analgezice inca 2 zile dupa operatie, nu te mai inteapa si e foarte eficienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

Am nascut cu anestezie generala si dupa operatie m-am trezit foarte greu, imi era greata si aveam senzatia ca cineva ma scoala din morti! Am batut si campii vreo juma de ora, mi-am revenit f greu! Se pare ca sunt hipotensiva si au scapat si cam mult anestezic in perfuzie! Bashka un saculet de nisip pe burta care ma jena si ma durea burta de inebuneam plus greutatea respectiva. Noaptea de la reanimare a fost cumplita si aveam senzatia ca nu se mai face odata lumina! Pe bb l-am ratat si l-am vazut tarziu, a 2 a zi la pranz. Mi-a parut tare rau ca nu i-am vazut fatzuca drautza imediat!
BB nu e afectat de anestezie pt ca il scot imediat din burtica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

La mine prima cezariana a fost de urgenta, a doua nu, dar la amandoua am scapat de clisma. In schimb m-au chinuit cu sonda rau de tot.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput