cezariana: ce fel de anestezie?
Raspunsuri - Pagina 3
Marianar spune:
Eu am avut rahie si mi-au pus doar sonda, clisma nu mi-au facut. Senzatia de frig am avut-o si eu, doar in timpul operatiei.
tinatache spune:
Eu le-am avut pe amandoua: si sonda si clisma.... apropo, la anestezie generala le mai ai pe astea?
Cristina, mamica cu burtoaie
korinna spune:
Eu am nascut acum 5 luni cu rahianestezie.a fost ok.M-a intepat numai odata.Nu-mi mai era frica,vroiam sa se termine odata si sa-mi tin puiul in brate.Abea mai ma miscam..nu mai puteam dormi..aveam arsuri.
A fost o operatie reusita.Nu am simtit nimik.Auzeam doar.
Nu am miscat capul si nu m-a durut dupa aia nimik.
cam asta e.
KORINNA mamika x 2
Alina spune:
quote:
Originally posted by tinatache
Eu le-am avut pe amandoua: si sonda si clisma.... apropo, la anestezie generala le mai ai pe astea?
Da,si eu am avut si sonda si clisma.Introducerea sondei a fost groaznic de neplacuta dar am avut o asistenta de treaba care mi-a scos-o a doua zi,dupa ce eu am promis ca ma duc singura-singurica la wc.Tot a doua zi am scapat de perfuzie dupa ce am promis ca maninc si beau bine...imi era o foameeeee.
Da,stiu ca se fac cele doua operatiuni la ambele tipuri de anestezii.
Alina
bebelusha28 spune:
Si eu am nascut acum 5 luni juma cu anestezie generala.Sonda am avut si a fost cam naspa cand mi-au pus-o dar eu am nascut la 8 dimineata si pe la 5 dupa amiaza mi-au scos-o.Oricum dupa ce ti-o pune nu o mai simti.Clisma nu mi-au facut dar depinde numai de dr.Deci cum spuneam ,Corina s-a nascut la 8.03 iar la 9 eram in salon cu sotul meu ,putin cam adormita dar nu ametita.O jumatate de ora mai tarziu vorbeam de zor la telefoane iar pe bebe mi-au adus-o pe la 10.30.Iar seara putea sa stea cu mine dar n-am vrut eu cacu nu ma puteam da jos din pat daca plangea-La Municipal sunt niste paturi oribile-foarte inalte din acelea ca la reanimare.Dar toata ziua mi-au adus-o cand voiam si cat voiam.Deci nu ameteli,nu rau,nu nimic,iar seara am mers pe picioare din aripa spitalului cu sal postoperator pana in cealalta la lauze.Asa ca ...Succes!
http://community.webshots.com/user/corinutza111
SimonaR spune:
Exista vreo diferenta intre epidurala si rahie ?
Am auzit ca la epidurala (sau la rahie ?) iti lasa in spate infipt in tine ceva prin care sa poata sa continue sa-ti administreze calmante. Dar nu pentru mult timp dupa operatie. Prietena mea asa mi-a spus. Ei i-au facut si clisma (a fost cica dureroasa fiindca asistenta a fost o bruta, i-a curs si singe) si i-au pus si sonda.
Eu o sa fac tot cezariana (peste vreo 5 sapt) dar as vrea sa fiu constienta, chiar sa si vad operatia. Mie mi-e mult mai frica daca nu vad ce mi se intimpla. Chiar o sa intreb dr. daca ma lasa sa ma uit.
Simona
Ven spune:
Epidurala e cea la care iti lasa un cateter in spate, pentru a-ti baga din cand in cand cate o doza de anestezic. Se foloseste doar la nastere normala (dupa cate stiu eu).
Rahianestezia e cea la care iti baga toata doza de anestezic de la incepit, si nu-ti lasa ala infipt in spate. Asta se practica la cezariana.
Asa stiu eu.
Ven si Markus
Adela spune:
quote:
Originally posted by tinatache
Sa raspund si eu:
Cristina eu n-am avut clisma. Mi-au dat o pastiluta si am rezolvat usor problema in dimineata operatiei.
Iar sonda mi-au pus-o cand eram sub anestezie ca m-am "trezit" cu ea....
Am avut si senzatia de frig DUPA operatie dar m-au acoperit cu prosoape calde... mmm... a fost bine.
pupici,
Adela-