Gravidutele si postul - pt persoanele religioase

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Osolita, nu stiu ce carti ai citit tu, dar eu n-am avut nicioadata impresia ca Biserica Ortodoxa incearca sa promoveze frica, ci din contra, bucuria. De Parintele Teofil Paraian ai citit ceva? Sa vezi cata bucurie si dragoste se revarsa din cuvintele lui. Si este calugar. Si sunt multe exemple de genul asta.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Fetelor, daca tineti post in timpul sarcinii, mincati fasole, bob, linte si soia, furnizoare de proteine vegetale si cit mai multe legume verzi, bogate in fier. Si mai bine, suplement de vitamine prenatale.

butterfly, sigur ca ti-a spus ca nu patesti nimic TU, daca tii post. Ti-a dat insa si asigurari ca fatul o sa se dezvolte armonios cu barabule si un pic de vin???

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

adita, n-am de gand sa provoc un flame despre religie aici. De calugarul Teofil Paraian recunosc ca n-am auzit decat de vreo 2-3 luni, asa ca n-am reusit sa citesc vreo carte de-a lui. Eu vorbeam insa despre calugari in general, degeaba ii dai exemplu pe cele cateva exceptii.
Daca o sa ai vreodata curiozitatea sa incerci sa vorbesti cu mai multi calugari, vei constata ca cele mai ulitizate expresii sunt " e pacat daca faci asta" si "arzi in iad" ori mie asta nu-mi inspira deloc bucurie ci frica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns butterfly spune:

Duhovnicul mi-a dat exemplu femeile de la tara care muncesc fizic si postesc si au copii sanatosi.
Mie mi se pare un mit. Cel putin in jurul Bucurestiului duminica bisericile sunt goale iar taranii sunt pe cimp.
Bunica (de la tara) a fost foarte credincioasa dar nu a tinut posturile gravida fiind, si nici mama. Probabil strabunicii au fost altfel ca urcau blidele de dulce in pod si le aduceau pe cele curate pt post.
Oricum, postul alimentar este doar una din dimensiunile postului, voi incerca sa fac un post spiritual iar cel alimentar va fi mai modest.
Multumesc pt raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa_35 spune:

Subscriu si eu la ce au spus fetele in legatura cu subiectul : credinta este in sufletele noastre si nu are legatura cu faptul ca mananci sau nu carne in postul Craciunului. Important e sa crezi in Dumnezeu, el te vede si asculta si rugile particulare, nu numai cele facute in lacasele de cult. Important e sa fii bun, sa faci fapte bune, sa-i ajuti pe cei ce au nevoi de ajutor dar fara ai judeca sau sa astepti ceva in schimb, si EL vede. Ce folos pentru cei care tin posturile, merg la biserica, se roaga dar in rest sunt exact invers de cum ar trebui sa fie .....asa ca fii asa cum esti tu si nu uita: credinta e in tine. Eu stiu ca femeile insarcinate, copiii mici si bolnavii au dezlegare la post...spun asta citire de la un preot cu un har deosebit! Iar daca simti nevoia sa mergi la EL, mergi la biserica atunci cand simti tu, unde te simti tu bine fara a te simti vinovata de ceva.
Numai bine!

Denisa si copilul Alecu

Mergi la inceput