Mamici de mai-iunie 2004 (4)
Raspunsuri - Pagina 3
Irinel spune:
Buna fetelor!
Nu stiu cum va e voua lunea, da eu am impresia ca nu o sa se mai termine saptamana. E drept ca pana la urma trece destul de repede, dar luni dimineata...
Nu as avea problema asta asa mare daca n-ar fi problema cu greturile, ca sunt mult mai greu de suportat la serviciu...Banuiesc ca stit si voi din proprie experienta.
Mi-e drag cand vad ca sunt fete care scapa de greturi, asta imi da sperante, da vad ca nu e chiar regula ca pana in saptamana 14 trec
Eu am pus camm un kg, da m-am cantarit acum cateva zile deci intre timp se poate sa se fi schimbat :-))
Irinusha nu-ti mai face griji ca te vaiti, ca toate ne vaitam mai mult sau mai putin, ca parca e mai usor de suportat cand spui si altcuiva, mai ales cuiva care are si el probleme ca si tine (mai mult sau mai putin). Si apoi, uite ca se mai afla si cate o reteta naturista de tratare...
Va pupic,
Irina si bebe(ii?) din burtica
saptamana 9 (DPN 9 iunie)
Irinel spune:
Fetele, am postat si un sibiect nou ccu exact acelasi subiect, ca nu stiu ce sa fac. AM nevoie de sfaturi de la voi.
Iata care e problema:
EU iau oricum vitaminele Materna pe care mi le-a prescris medicul.
Problema e ca din cand in cand imi apar niste bubite pe fata si gat. Am facut tot felul de teste (in perioada aia locuiam in Germania) si nu m-au gasit alergica la nimic. Nici din cauza alimentelor nu e caci medicul mi-a explicat ca ar aparea pe tot corpul nu doar pe fata si gat. ( In Romania luam Clorocalcin ca sa cedeze, apoi in Germania am luat un medicament da nu ii mai stiu numele si nu stiu ce continea, insa cauza bubitelor nu a reusit nimeni sa mi-o spuna).
Dupa ani si ani avand problema asta am inceput sa observ ca cedeaza la calciu si ca imi apar de obicei cand sunt stresata (vezi examene) sau cand ma necajesc. Probabil atunci datorita consumului nervos, celulele mele consuma mai mult calciu decat in mod normal (asta e explicatia mea personala dar avand in vedere ca medicii nu au reusit sa ma ajute, nici cei din Romania nici cei din Germania, nu am mai cautat alta)
Vineri m-am necajit, am si plans putin, nu a fost o problema foarte importanta, a trecut, deci n-are rost sa va impui capul cu ea, problema e ca am iar bubitele pe fata si nu stiu daca e bine sa iau sau nu calciu.
De cand am venit in Canada nu m-am mai dus la doctor cand imi apareau bubite, ca stiam cum sa rezolv problema si nici la doctorului de familie nu i-am spus :-(
Voi ce credeti? Parca nu m-as duce la doctor doar asa aiurea daca e o problema mica.
Va pupic pe toate,
Irina si bebe(ii?) din burtica
saptamana 9 (DPN 9 iunie)
teoprean spune:
buna, din disperare si frica ...v'am gasit, ma bucur enorm pentru ca imi dau seama ca nu sunt singura (stiam ca nu sunt singura, dar una e cand spui cuiva ce te framanta si se uita la tine ca la martieni, si alta este sa va stiu si pe voi impartind nelinistile si durerile intre voi)...maaammmaa ce fraza incoerenta......in fine sunt o viitoare mamica, sper, in 10 saptamani, dupa ce am pierdut o sarcina la 8 saptamini, si va puteti imagina ce este si in sufletul meu. Va tuc si sper sa fiti bine toate.
teoprean spune:
LAura draga esti mic copil.... eu am doar 10 saptamani si m'am ingrasat 7 kg, acum vad ca am cam stagnat dar asta cred ca din cauza greturilor care au obiceiul sa ma incante cate 14 ore din 24
madutza spune:
Buna burtici si bb-ici,
Bun venit Teo, iti doresc o sarcina usoara si sa ai un BB sanatos.
Fetelor, am inceput sa fiu tare prapastioasa. Acum ma gandesc ca mi-au trecut greturile si poate fi un semn rau (din contra, acum am ceva pofte). Imi pun tot felul de intrebari si ma gandesc ca poate ar fi fost mai bine sa am in continuare greturi. Am avut dureri abdominale de cand am ramas insarcinata, mai ales la ovarul drept, dar sangerari nu am avut deloc. Abia astept sa miste BB sa stiu mereu ca este acolo. Nu vreau sa ma vait, dar simt ca pot vorbi aceste lucruri cu voi.
Va doresc o zi usoara,
Madutza & ingerasul din burtica
Eryka spune:
Bune fetele si bine ai venit Teo
Eu inca mai am starile de rau si inca mai vomit.Kiar si azi am incercat sa fac curatzenie si ce sa va zic ma luat asa o ametzeala si cu stari de voma.In rest sper sa fie totul bine ,nu m-am dus la medic ca se pare ca nu am mai avut scurgerea aceea abundenta si e bine ca starile de sarcina inca persista asa ca voi avea cuminitzca rabdare pana sambata cand am programarea la spital.De ingrasat nu m-am ingrasat inca deloc ,ba kiar am cu 1 kg in minus poate asta din cauza vomelor?Kiar asa cam pe cand ar trebui sa incep sa pun si eu pe mine??De mancat am inceput sa mananc mai bine decat pana acum.Eryka & sufletzelul din burtica---> (11 saptamani)
teoprean spune:
Sunt asa bucuroasa ca sunteti aici incat de cate ori am ocazia intru sa vad ce a'ti mai scris, multe din problemele pe care le spune'ti voi le simt si eu la mine, cea mai grava problema a mea este daca duc sarcina pana la capat cum am sa reusesc sa nasc fara sa afle tot judetul timis ca eu nasc (ma refer la urletele pe care le voi scoate)
Sper totusi ca voi alege cea mai buna varianta caci ma gandesc si la cezariana, de fapt nu stiu ce este mai sigur in ambele variante exista avantaje si dejavantaje. Va tuc dulce sa fiti bine
Andra M spune:
Bine ai venit Teo,
Si eu sunt din Timisoara. Nu te stresa inca cu problema nasterii, mai avem timp.
Se pare ca mie nu mai mi-e asa de greata. Am pus 1.5 kg. Burtica creste. Deja am probleme la imbracat.
Va pup,
Andra, 13 sapt
cindy spune:
bun gasit tuturor!
hop si eu, sa ma vait putin... madutza, sa stii ca si eu sunt cam prapastioasa, si cred ca fiecare din noi are tot felul de spaime, care, probabil, vor fi din ce in ce mai mari, pe masura ce creste burtica si se apropie data nasterii... si eu, cand mi-e bine ma intreb de ce mi-e prea bine, cand mi-e rau ma gandesc daca e normal sa-mi fie asa rau... cel mai tare ma chinuie durerile de cap si greata, o greata tampita, ca niciodata nu am , dar starea de rau e mai tot timpul. incerc sa fiu optimista si sa ma gandesc ca o sa fie totul bine. oricum, dupa ce trecem de cele 3 luni sunt sigura ca o sa ne simtim mult mai bine. si cand ma gandesc cat de mult mi-am dorit sa simt si eu starile astea de rau!
in alta ordine de idei, am luat doar jumatate de kg, din cauza ca sunt putine mancaruri pe care pot sa le vad.
oare daca am 8 saptamani incheiate, se poate spune ca am intrat in luna a 3a, sau din sapt 9?
va doresc multa sanatate tuturor!
cindy (8 sapt, dpn 15 iunie)
Irinusha spune:
Buna mamici cu burtici!
Bine ai venit Theutza! Iti doresc din suflet sa duci sarcina asta panan la capat, sa fie o sarcina usoar si sa ai un bb sanatos si frumos!
Mai, mai, mai ce ati mai pus pe voi ... ia uite ce rea e grasa de mine, care am pus inainte de bebe vreo 15 kg. pe soldulete ... ts, ts, ts. Ce om rau! Gata cu cearta si sa fiu sincera: eu una nu stiu cat am mai luat de la ultimul control, dar cred ca destul de mult.... din pacate. Doctorita de casa mi-a spus sa am grija ca le dau cu greu jos si sa nu mananc ca sparta (tot ea a constat cu gura mare ca toata familiuta noastra - adica eu si sotul - suntem niste grasi, dupa care sotul a hotarat nervos ca el nu mai calca la ea in cabinet. Si s-a tinut de cuvant dolofanul meu :) ) Asa ca am incercat sa fiu fata cuminte, dar nu prea am reusit tot timpul ... ei, asta este, vorba lu' mama: "trebuie sa traiasca si copilul ala cu ceva" ... iar tata a constatat foarte suparat cand am fost la ei : "Tu acum trebuie sa mananci ptr. doi, si ce faci tu? Ciugulesti ca o pasarica. Pune mana si mananca!" Na, ce pot face eu, copil ascultator?
Ei, sper ca v-am inveselit putin! Daca ati putea sa ma si auziti, ati rade cu hohote ptr. ca in moment sunt Magarusul Irinusha ... am o voce de zici ca urla o bestie si nu vorbeste o doamna ... iha-iha, iha-iha, etc. Noroc ca-i doar gatul ... si poate ii place asa mai mult sotiorului ... o voce sensuala ... in caz ca nu trebuie sa rad ... hi,hi,hi iha-iha, hi,hi,hi iha-iha ...
Ei acum capul sus fetelor! Suntem gravidutze, suntem vesele si fericite ... nu avem griji si necazuri! Haidetzi sa radem in hohote!
Pupilici dulci pe burtici! Aveti grija de voi!
Irinusha - cu minunea de 14 saptamani din burtica :)