Mamici de iulie-august 2004
Raspunsuri - Pagina 7
rain spune:
cristalina, eu inca nu am fost la doctor, daca am aflat abia ieri ca e bebe, mai aman putin, oricum, cred ca sarcina mea e cea mai mica, maine fac 4 saptamani.
dar o sa ma duc, eu pana acum mi-am facut toate analizele (inainte de a ramane insarcinata mi-am facut tot setul de analize pe care ar trebui sa il faca o graviduta), pentru ca vroiam sa stiu daca e totul ok, si au iesit bune.
nicole
mitzura spune:
Vai fetelor, ce suprize m-au asteptat cand am intrat. Rain draga, si melanie, ma bucur foarte mult pentru voi, stiu ce fericire poate crea aceasta a doua liniuta, ca si eu plutesc de cand am vazut-o. Va doresc sarcini usoare si copii sanatosi, ca asta e cel mai important!!!
Si ma bucur foarte mult ca se inmultesc membrii si in clubul nostru, ca tare putine eram la inceput.
Flory si tumpi imi pare rau ca nu ati reusit, dar va asteptam in luna august!
Multumesc ca v-ati gandit la mine. Intre timp am mai aflat si eu ca sarcina se poate derula bine chiar si cu un fibrom pe acolo.
Eu ma simt bine, in afara de sanii astia care ma dor tot mai rau. Si eu am probleme cu dormitul pe burta, ca parca stau pe trei mingi. Ca desi burta nu se vede, eu o simt cumva...Nici pete nu mai am, si nici nu-mi doresc, ca tare ma mai sperie.
Butterfly, tu de ce iei Duphaston?
Cristalina, nu stiam ca infectia cu toxoplasmoza poate avea forme asa urate, dar serios, eu stiu ca daca ai luat-o inainte, nu e asa grav.
Voi ce carti despre gravidute aveti, ca eu absorb cu sete tot ce gasesc pe tema asta. Cartea mea de capatai este "Cartea viitoarei mame" de la Teora.
Va pup.
Fabya spune:
Buna la toate mamicile pentru iulie-august2004,
as vrea sa va intreb poate care din voi stie mai bine si anume problema mea este ca pe data de 27 septembrie am avut ultimul ciclu ,in luna urmatoare(octombrie) Nu am mai avut ciclu.Am asteptat o saptamana si daca nu a aparut m-am dus la medicul meu gineocolog,mia facut un text de urina la care rezultatul era NEGATIV.Medicul m-ia zis sa mai asteptam zece zile pentru ca este probabil ca este prea devreme si daca nu apare ciclu in timpul acesta sa-mi fac un termen la eldin nou .Intre timpul a celor 10 zile mi-am cumparat eu un text de la farmacie si rezultatul era POZITIV.Si azi am fost la medic pentru ca azi aveam a cele 10 zile de ultima consultatie.Dupa calculul meu ar trebui sa fiu in luna 2-a adica mai precis 5 saptamanii implinite,dar la ecografiea care mi-a facut-o azi a inteles ca sint in sarcinatä,a vazut locul,apa(lichidul) dar embrionul nu la gäsit.Normal el zice ca trebuia sa-l vadä.Tot azi mia luat singe pentru analiza si luni(17.11.2003) i-mi va lua din nou singe pentru analiza,pe martzi va stii din singe daca este bine.Pina in momentul de fatzä eu ma simt bine am toate sintomele de gravita,Dar nu inteleg de ce nu la vazut la ecografie e prea devreme cea ce nu cred sau nu este buna sacina (adica nu se dezvolta normal) In fine cred ca ati inteles problema mea si sper sa am vesti bune ,cert este ca i-mi doresc acest copil ca lumina zile mele. va las si va dorest multa sanatate la toate mamicile
Spre sa am vesti bune si sa fiu linistita,si sa am si eu un
abia astept pina saptamina viitoare.
Va pup ,paaaa
Fabya
mitzura spune:
Fabya draga, nu sunt medic nu ma pricep, dar iti spun ce mi s-a intamplat mie. La prima sarcina m-am dus la ecograf la cinci saptamani si doctoritei i-a fost destul de greu sa localiyeye embrionul pentru ca sarcina fiind mica nu se prea vedea. Pana la urma l-a gasit. Acum, la sarcina asta m-am dus la sase saptamani, si sacul ovular se vedea, dar din nou a zis ca embrionul e prea mic sa se vada. Asa ca eu ma gandesc ca depinde de puterea aparatului si de finetea lui. Si ca e ceva normal sa nu-l prea vezi la inceput. Asa ca iti doresc bafta multa, sa fie, (desi eu cred ca este daca ai simptome) si tine-ne la curent.
Fabya spune:
Mitzura draga ,iti multzumesc de raspuns sper ca sa fie totul in ordine cu sarcina mea.Vreau sa-tzi spun ca aseara am citit si m-am dus la culcare mult mai linistita cu speratza ca totul va fi bine si poate este prea mic sa se vadä cum ai zis si tu,iar acum am intrat sa-tzi multumesc de mesajul de aici.Eu sunt bine am dormit ca un .
pa si o zi buna tuturor viitoarelor mamicii.
Fabya
rain spune:
Au inceput sa apara alte simptome, de exemplu, de ieri au inceput sa ma doara sanii (iar eu care credeam ca scap de asta), ieri trebuiau sa vina rusii, dar normal ca nu mai au ce sa caute pe la mine mult timp de acum inainte, mananc foarte mult, imi e foame tot timpul, niciodata nu am simtit chiar asa de evident ca mi-e foame si trebuie sa mananc atunci pe loc, ca altfel ma doare capul de foame, nu am nici un fel de greata si sper ca nu voi avea, iar de astazi am intrat in a cincea saptamana daca fac un calcul fata de prima zi de ciclu, si trei saptamani de la data conceptiei. Sintem cam mici, nu-i asa?
Voi cum va mai simtiti?
Va pup
nicole
mitzura spune:
Eu ma laudam pe la toata lumea ce bine ma simt, ca nu mi-e rau deloc si vineri seara m-a pocnit greata (si sambata toata ziua). Greata in sensul ca mi-e si mie foame, tot asa puternica cum spui tu, rain, dar cand vreau sa mananc ceva, nu-mi vine sa bag nimic in gura, iar fata de unele alimente am chiar o reactie de scarba accentuata. De exemplu acum vreo trei zile mi-am facut pasta de peste, pentru ca m-a pocnit o pofta irezistibila, si am si mancat in seara aceea, iar a doua zi nu mai puteam sa o vad in ochi.
Iar dupa ce mananc ma balonez, parca imi sta mancarea in cosul pieptului, parca nu se digera. Ma gandesc ca ar putea fi si de la Duphaston-ul pe care il iau. Astazi vad ca ma simt putin mai bine. Sper ca n-o sa ma tina tot asa, ca nu stiu ce fac pe la servici.
In plus, mai am si alte griji, am intrebat un medic ginecolog, undeva pe un site unde poti pune intrebari despre fibromul in sarcina si am inteles din raspunsul lui ca depinde foarte mult de dimensiunile lui si unde este localizat, dar oricum este sarcina cu risc, si creste riscul de avort. Chestie care m-a cam speriat. Deci pana la urma e chestie de noroc. Oricum n-as vrea sa mi se intample ca data trecuta. Si cand ma gandesc ca inca n-am trecut de saptamana a saptea, si data trecuta in sapt a saptea s-a intamplat nenorocirea. Sper sa scap de data asta.
Va pup.
vanesa spune:
Va saruta vanesa din Canada.
Sunt o mamica ce ashteapta un pui mic pe 5 iulie..de ziua Canadei...:)
Speram sa fie o fetitza...e un copil "proiectat" chiar de ziua fiului meu de 6 ani...
Ma simt destul de grea,balonata..am o senzatzie ciudata de multa saliva in gura...ma dor sanii,am pofte tare ciudate..ba mananc pana nu mai pot,ba nu suport absolut nici un miros in jurul meu..
Bafta tuturor aspirantelor la titlul de mamici:)
butterfly spune:
Salutari!
Si eu cred ca Duphastonul accentueaza simptomele clasice de sarcina. Mi s-a prescris ca am avut dureri mari de burtica care au trecut cu antispastice si s-au gindit sa nu fie insuficienta de corp galben asa ca il iau pina in sapt 12 cind placenta e deja functionala. Se pare ca e o chestie controversata dar rau nu face oricum.
Mi se pare ca nu maninc destule vitamine si minerale ca greturile imi taie orice avint asa ca ieri am dat 430 000 pe Materna mai ales ca as vrea sa incerc sa tin post (oricum nu-mi doresc sa maninc decit rosii cu masline - cred ca bebe nu stie ca a venit iarna!)
Mitzura nu are rost sa iti faci griji, nu rezolvi nimic, ba dimpotriva (iti spune o veterana) sunt lucruri care depind doar de Dumnezeu si isi au rostul lor. Tu faci ce depinde de tine si mergi inainte cu optimism. Ai incredere!
Cu drag, Ina la inceput de sapt. 9
rain spune:
Mitzura, nu iti mai face griji, cel mai bine ar fi sa mergi la doctor, daca nu cumva ai mers deja, si sa-ti spuna ce trebuie sa faci, eu stiu ca o sarcina poate ajunge foarte bine la final si cu fibrom, eu zic ca cel mai bine te lamureste si te ajuta un medic bun, nu te mai gandi la ce a fost data trecuta, de data asta sigur va fi bine.
Vanesa, bine ai venit, sa ai o sarcina fara probleme si un bebe sanatos.
Butterfly, e bine sa tii post fiind insarcinata? Ma gandesc ca ai putea sa mananci multe legume si fructe, adica vitamine, dar nu stiu cat de mult iti asigura si tie, nu numai pentru bebe, necesarul de hrana.
La mine e exclus sa tin post, si asta pentru ca in urma cu cativa ani tineam toate posturile, din prima pana in ultima zi, si asta pana am inceput sa am caderi de calciu care se "rezolvau" numai la spital, cu calciu intravenos, asa ca de atunci nu am mai tinut.
Oricum, sint sigura ca si acum, cu prima vizita la medic, o sa-mi dea calciu sau ceva vitamine, eu mananc multe lactate, dar nu se asimileaza.
In rest, SPER, sa nu am greturi, deocamdata nu am asa ceva, si e foarte bine, in schimb v-am spus, mi se face foame din jumatate in jumatate de ora, si mananc orice, numai sa-mi potolesc foamea.
Sa aveti o saptamana usoara si placuta.
nicole