Mamici de ian-feb 2004 (15)
Raspunsuri - Pagina 9
layla spune:
Otilica bine ai venit!
suntem cam in aceeasi perioada.eu fac 31 saptamani joi. la mine BB misca f. mult, de cand ma trezesc dimineata pina seara tirziu, inclusiv cat sunt la birou. daca cumva ma trezesc peste noapte (cum s-a intimplat aseara -au inceput insomniile) s-a trezit si el si a inceput hirjoneala. acum este perioada cea mai agitata ca mai are inca loc.
eu te sfatuiesc pt. linistea ta sufleteasca sa mergi la doctor.
Ramona referitor la lista de cumparaturi nici eu nu am inclus printre cumparaturile initiale sterilizatorul. vorba ta adunate toate aceste "maruntisuri" vom ajunge la niste scoruri de ne va apuca corasonul.
Adriana cum a fost prima zi la scoala dupa concediu?
Layla - cu BB " Dulci" 30 saptamani
Roxana_G spune:
Buna seara burticilor.
Cum am vazut ca pe aici sunt burtici mai avansate ca a mea, ma gandeam sa va intreb despre un vaccin de care am auzit astazi de la medicul meu de familie: DT (difteria tetanos). Se pare ca trebuie sa il fac la 8 luni si cum nu stiu nimic despre el, iar medicul ginecolog nu mi-a zis asa ceva, tare m-ar ajuta o idee de la voi.
Parca am vazut eu pe undeva pe forum subiectul, dar zau daca il gasesc.
Este vreuna din voi careia sa i se fi recomandat asa ceva sau care sa fi facut efectiv acest vaccin?
Pupicei de la burtica in 27 de saptamani
Rox
Ioana77 spune:
Otilica bine ai venit.
Eu stiu ca pe masura ce cresc bbii au din ce in ce mai putin loc de miscare. Totusi parerea mea este ca daca tot ingrijorata esti sa faci o eco.
Ramona
Cu placere pt informatii. Inca ceva despre sterilizare:
FIERBEREA
Biberoanele si tetinele se pun intr-un vas mare cu apa, acoperit cu capac si se fierb 20 min. Se pastreaza in vasul acoperit pana la utilizare.
Fierberea uzeaza mai repede tetinele decat alte metode de sterilizare.
STERILIZAREA CHIMICA
Folositi un recipient cu capac. Lichidul de spterilizare poate fi preparat folosind lichide sau tablete speciale. Timp minim de sterilizare 30 min dar depinde de substanta. Solutia de sterilizare se schimba la 24 ore in general.
Inainte de utilizare se clatesc foarte bine biberoanele si accesoriile in apa fiarta si racita.
STERILIZAREA CU ABURI
In recipiente speciale pt microunde sau aparate electrice speciale.
Desi pretul initial poate fi un pic mai mare, aceasta este in final cea mai ieftina si usoara metoda.
Despre mine: curajoasa nu pot spune ca sunt. Asa ne-a dat Dumnezeu sa avem 2 comori de-odata. Iar despre punga... nu e groasa., e medie.
Dar cu siguranta ne vom descurca. TREBUIE!
Azi am sunat medicul de fam sa-mi mai dea o "gratuita". Stupoare, din partea mea, desigur - gratuite se dau doar daca ai salariu minim! M-am suparat ingrozitor pe cat de nedreptatite suntem! Macar am luat Utrogestan cu 100.000 cutia (in loc de 300.000). No-spa si Tardyferon, desi erau pe reteta compensata nu au vrut sa le dea in farmacie, cica nu se mai dau compensate!!!!!
Ioana si "Arturicii - sapt 28"
layla spune:
Buna dimineata,
Roxana, noi am mai vb despre vaccinul antetetenos dar din cate imi amintesc nu am ajuns la nici o concluzie, la mine dr. de fam habar nu avea, a ramas sa intreb dr. ginec. cand merg la control saptamana asta. am o prietena insarcinata cu 2 spatamani inaintea mea care l-a facut. ambii medicii l-au recomandat (ea face sigur cezariana), pe de alta parte o alta prietena care a nascut in oct. m-a intrebat ce naiba mai este si ala? parerile sunt impartite dupa cum vezi iar mie mi se pare aiurea ca un vaccin care tr. sa fie facut unii dr. sa-l recomande iar altii nu.
Ioana referitor la retetele gratuite sau compensate, trebuie sa ma duc la dr. de fam cu adeverinta de salariu?
Adriana ce faci? nut-i merge internetul de acasa?
o zi minunata la toate burticoasele !
Layla -30 saptamani
Andra28 spune:
'Neata burtici nu prea mici!
Iar nu ne lasa in pace vremea urata!!!! Nu-mi place mie, dar lui bebe se pare ca da, fiindca e tare "zbenguitor" in dimineata asta, inclusiv in timp ce mergeam spre servici mi-a tras niste sutulete in vezica si pe langa buric.
Ieri, dupa ce am iesit de la servici, am plecat intr-o vizita la niste prieteni care tocmai s-au mutat in casa noua. Toate bune si frumoase, numai ca am ajuns acasa pe la ora 22, franta de oboseala si cu picioarele un picut umflate (deh, am stat toata ziua cu pantofii in picioare). Am aterizat direct in pat si ne-am trezit dimineata voiosi ca sa mergem la servici.
Va pupicesc si astept vesti matinale de la voi,
Andra- in sapt 27 & bebe burticos Alexandru
DARAEL spune:
Buna dimineata tuturor burticutelor….
Desi vad ca voi sunteti foarte harnice la scris , voi trimite astazi un mesaj special pentru Vilma:
Vilma, LA MULTI ANI ! Sa ai parte de tot ce este mai bun si mai frumos pe lume, SANATATE, FERICIRE SI NUMAI BUCURII alaturi de toti cei dragi !!!
……….
Sa papi tort si pentru noi !
DARAEL
Misa spune:
Doamne, abia acum am reusit sa intru pe Internet. Am ochii in lacrimi, multumesc mult de urari,sunteti niste mamici extraordinare si eu va doresc tuturor BB-i sanatosi, o nastere usoara, sa va ajute Dumnezeu ca ceea ce va doriti sa se implineasca!!!Am petrecut,( dar nu trei zile,ieri n-a mers Netu') am primit o multime de trandafiri,unul chiar in aceasta dimineata, m-am simtit iubita si ocrotita...si m-am gindit la voi si la cit de mult imi lipsiti cind nu comunicam. Musai imi fac abonament la Internet Cafe.
Vilmasa fi sanatoasa, fericita si iubita, sa ai parte de multe, multe bucurii si de toata dragostea. Sa-ti fie viata insorita si senina, iar dorintele tale sa devina realitate!!!!
Misuca(28)& Stef(4,9 ani)
Ps. Cind s-a nascut Stef aveam cuptor cu microunde, dar acolo incalzeam papa, de sterilizat- fierbeam "bebelacele" si "YuYa"-suzeta in oala cu apa pe aragaz si n-a patit Stef absolut nimic, ba dimpotriva, a crescut mare si frumos!
aramona spune:
Vilma, "La multi Ani!", Sa fii sanatoasa si iubita de toata lumea si sa te bucuri de cei ce te inconjoara!!! Tu esti "mamica" noastra aici si toate suntem alaturi de tine!
Cu drag,
Ramona(sapt. 29)
Crisnemes spune:
Buna dimineata dragi burticute,
Am vazut si eu in magazinele speciale pt. bb sterilizator pentru tetine, adevarul e ca m-am cam uitat ca boul la poarta noua pt ca nu mai auzisem de asa ceva pana atunci.Eu cred ca raman tot la vechea metoda cu fierberea si cred eu cea mai ieftina metoda.
Acum in ultima vreme a crescut mult burtica mea si noaptea fara perna sub burtica nu pot dormi. Cel mai rau e cand trebuie sa ma intorc de pe o parte pe alta ca trebuie sa iau si perna cu mine , altfel il simt pe bb si toate matele cum se muta de pe o parte pe alta.
Vilma "La Multi ani!" sa fii fericita si toate dorintele tale sa devina realitate cat mai curand.
Cori unde esti? Sper ca esti bine. De joi nu am mai auzit nimic despre tine.Ieri te-am asteptat la cursuri si m-ai pus pe ganduri cand am vazut ca nu vii.
Va pup si va doresc o zi minunata.
O in 28 de saptamani.
Cris