Taxe la maternitati

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mado spune:

ar trebui pus la punct sistemul de asigurari medicale, adica sa fie si real, nu doar sub forma de impozite si daca ai nevoie de o interventie, sa scoti banu' din buzunar....daca tot platim 9% din salariu CAS lunar.....degeaba, din pacate...
in bucuresti spagile sunt mult mai mari in maternitati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns renisor spune:

da lauraa dar nu uita ca daca nu dai spaga la asistente nu fac mare lucru pt tine.Nu-ti aduce mancarea la pat,terbuie sa mergi tu singura.Si foarte multe exemple.In schimb aici in germania asistentele veneau la mine de cite ori le sunam,indiferent ce ora era.In Romania ce faceai?da stiu ca " noi" suntem de vina dar oamenii bolnavii au nevoie de ajutor doar de aceea sunt in spital,deci daca vor sa fie ajutati trebuie sa plateasca.
Tu ce ai face daca ai avea nevoie de un pahar cu apa si nu ti-ar aduce asistenat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

Laura, daca ai bani sa-i dai medicului tau, nu inseamna ca ai bani si pentru taxa. Sint familii care au adunat banii de medic cu mari eforturi, de unde sa mai scoata bani de taxa, cind taxa asta este cit un salar ?
Si nu e vorba ca daca nasti cu garda nu esti o "doamna". Am o colega care a nascut cu garda dar a facut complicatii si a stat 12 ore pe masa de operatie, ca era sa moara. Si asta pentru ca garda s-a sinchisit de ea in ultimul moment, fiindca n-a cunoscut-o, si n-a mai avut timp sa o consulte inainte de nastere, sa vada daca femeia aia poate sau nu sa nasca normal, sau are nevoie de interventie chirurgicala. Daca nastea cu medicul ei, macar ala era deja la curent cu starea pacientei, cu istoricul sarcinii, cu tratamentele facute in timpul sarcinii, si ar fi stiut imediat ce trebuie sa faca. Fiind medicul ei, o cunostea si stia ca e "buna de plata", nu ar fi asteptat "stimulentul", fiindca stia ca urma "rasplata". Asa, cu garda, Dumnezeu cu mila ...

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Nu exista carnete de sarcina? Unde sunt scrise toate tratamentele,complicatiile,bolile,etc? NU?? Deci doctorul ei STIA ca ea are probleme dar nu i-a dat macar un bilet in mana in care sa anunte dr. cu care va naste ca ea are nevoie de operatie???? Deci doctorul ei STIA toate astea! Rezulta de aici ca nici el nu s-a sinchisit de ea mai mult decat "garda" . Sau varianta doi, care e mai plauzibila, complicatiile au aparut in timpul nasterii si nimeni nu ar fi putut sa le prevada, nici doctorul ei nici papa de la ROma.

Laura si iubirea mica din burtica (15 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

Nu stiu daca a avut carnet de gravida, sau nu, si intr-adevar problemele au aparut in timpul travaliului, dar ele puteau fi anticipate daca dr. care a asistat nasterea ar fi ajuns la pacienta macar cu o ora inainte de nastere. Ar fi avut timp sa o consulte si eventual sa citeasca ce scrie in carnetul ala de sarcina (sa presupunem ca exista). Dar in momentul cind a venit dr. la ea si a urcat-o pe masa sa o consulte (pentru prima oara !), nu a mai apucat sa o intrebe nici cum o cheama pe pacienta, ca i-a si nascut in brate, dupa care a aparut hemoragia etc...
Oricum, astea sint lucruri care se intimpla, nu vreau sa spun ca este o regula, din fericire mai exista si femei care nasc cu garda si totul e OK (chiar cunosc personal un caz).
Si, intr-adevar mi se pare ca am deviat putin de la subiect, dar nu vreau sa spun decit ca e trist ca, intr-o tara ca Romania in care domeniul "sanatatii" este atit de subred, se vrea alinierea la "normele internationale" incepind cu introducerea acestor taxe (care ingreuneaza si mai mult populatia beneficiara), in loc sa se inceapa cu reorganizarea si imbunatatirea serviciilor.

Simona

Mergi la inceput