Taxe la maternitati

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Aici nici nu se pune problema sa vina dr. meu de acasa sa ma asiste pe mine la nestere.Daca-mi vine sorocul cand nu e el de garda, pa si pusi,nasc cu cine o fi. Ar fi culmea (pt.ei) sa indraznesc sa il sun noaptea ca nasc EU. Poate are a doua zi consultatii la cabinet,nu-si petrece noaptea cu nasterea mea si a doua zi sa mearga chior de somn la consultatii.. As plati bucuroasa sa-mi vina dr. pe care-l vrrau eu dar nu-i dupa mine.

Laura si iubirea mica din burtica (14 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

Da, Laura, dar conditiile din Germania banuiesc ca nu se compara cu cele din Romania. Aici, singurul lucru care te mai linisteste in momentul nasterii este prezenta medicului tau, caci in rest, mizerie, umilinta, indiferenta... Sa mai continui ?
Si nu e vorba doar de faptul ca-ti chemi sau nu medicul tau, e vorba ca medicului tau i s-a luat dintr-o data dreptul de a face garzi si a asista la nasteri, daca nu are post in spitalul respectiv (deci, de obicei medicii tineri, care isi dau interesul si mai sint inca pasionati de meseria lor). Si asta in conditiile in care nu au alternativa de a se orienta spre o clinica privata, pentru ca ea nu exista.

Simona

Mergi la inceput

Simona,eu inteleg doar ca fiecare isi vrea medicul la nastere.Cum am spus,as vrea si eu,dar nu se poate. Tu imi spui ca in Germania sunt alte conditii iar in Ro doar prezenta dr. tau iti mai alina suferintele provocate de mizerie,indiferenta samd. Aici nu inteleg deloc: iti face dr. curat in salon? Iti face el toaleta? Iti aduce mancarea la pat? Nu. Sau e important sa vina medicul ca sa te asiste la natere.Eu cred ca sta e important, aici,acolo,in Burkina-Faso si in Trinidad Tobago, indiferent de restul conditiilor. Cum spuneam,aici nu se poate asa ceva, medicul ala are un program de consultatii la cabinet,are garda de facut,nu sta dupa fundul meu. Mie mi se pare normal ca au pus o asemenea taxa. Ia scade din "spaga" pt. doctor banii aia si o sa vezi ca iti permiti sa platesti.dar fara spaga nu mai vine doctorul! Aici e marea problema. "Cadou" sunteti dispuse sa-i dati lui in mana ca sa vina, dar o taxa legala nu vreti sa platiti... Pai ne mai intrebam de unde atata coruptie? Pai de la noi, de unde...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

quote:
Originally posted by Lauraa

Simona,eu inteleg doar ca fiecare isi vrea medicul la nastere.Cum am spus,as vrea si eu,dar nu se poate. Tu imi spui ca in Germania sunt alte conditii iar in Ro doar prezenta dr. tau iti mai alina suferintele provocate de mizerie,indiferenta samd. Aici nu inteleg deloc: iti face dr. curat in salon? Iti face el toaleta? Iti aduce mancarea la pat? Nu. Sau e important sa vina medicul ca sa te asiste la natere.Eu cred ca sta e important, aici,acolo,in Burkina-Faso si in Trinidad Tobago, indiferent de restul conditiilor. Cum spuneam,aici nu se poate asa ceva, medicul ala are un program de consultatii la cabinet,are garda de facut,nu sta dupa fundul meu. Mie mi se pare normal ca au pus o asemenea taxa. Ia scade din "spaga" pt. doctor banii aia si o sa vezi ca iti permiti sa platesti.dar fara spaga nu mai vine doctorul! Aici e marea problema. "Cadou" sunteti dispuse sa-i dati lui in mana ca sa vina, dar o taxa legala nu vreti sa platiti... Pai ne mai intrebam de unde atata coruptie? Pai de la noi, de unde...

problema se pune ca de fapt, pe langa taxa legala mai trebuie sa dai si spaga cuvenita ca ai indraznit sa deranjezi medicul de acasa. adica suma se dubleaza. si e foarte greu de presupus pentru cei care n-au vazut macar odata conditiile din maternitatile romanesti (nu toate, mai nou, cel putin in bucuresti au inceput sa apara si unele cat de cat curate si noi), mizeria umana si fizica de aici. iar copiii nascuti cu medicii de garda sunt priviti cu un soi de dispret si se cheama, rusinos, "copilul garzii". adica vezi doamne, mamica n-a avut bani sa dea unui medic sa aiba grija de copilul ei. tu ai avea dreptate laura, daca si medicii de garda si-ar duce la capat, deontologic, meseria pe care ei si-au ales-o teoretic din iubire de oameni si implicit copii - bebelusi. si daca conditiile din maternitati ar fi cat de cat bune, dar nu sa-ti moara copilul din cauza unei pene de curent etc samd, inutil sa detaliez. si nu in conditiile in care tu cotizezi la sanatate cu cota parte din salar si te astepti la niste conditii umane. atat, umane, nu luxoase.

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

si ca sa nu uit... in Burkina-Faso si in Trinidad Tobago cei care n-au bani nasc probabil acasa, iar cei care au ceva bani nasc in niste maternitati cat de cat bine dotate si fara sa dea spaga personalului medical, personal care dispune de un venit si de aia nu-si coboara obrazul sa se comporte in functie de venitul obtinut de la pacienta. si iertare sa-mi fie, pana si in irak am vazut maternitati mai bine dotate si mai curate ca in romania, in reportajele de la tv.

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

De buna seama ca am vazut maternitati in Romnaia.Ca doar nu vin de pe Luna. Mama mea a nascut acum 6 ani pe sora mea cea mica. A nascut cu dr. de garda desi avea 42 ani si necesita cezariana pt. ca mai avuse una. Seara la 11 s-a rupt apa, s-a urcat in Taxi si a mers la spital. A fost operata de cine a fost de garda si totul a fost bine. Dupa o saptamana a venti acasa cu "copilul garzii" care era bine-mersi , 3600g, Apgar 9 , sanatoasa si voioasa. Deci unde e diferenta ca platea bani grei la dr. ei sa vina de acasa sau ca nu a dat nimic (decat la asistentele alea catzeloase lua-le-ar naiba) ? Unde e diferenta? Ca oarecare de acolo i-o fi zis surorii mele "copilul garzii" ??? Sa-i zica si "copilul marii" sau "al sarii" ca nu conteaza. Mizeria a fost la fel.
Eu personal am dat spaga o singura data, la o operatie si asta pt. ca m-a batut tata la cap. Am murit de rusine si as plati bucuroasa "cu chitanta" decat sa ma mai umilesc in halul ala.
Voi faceti ce vreti dar macar nu va mai plangeti de coruptia din Ro. Ca nu isi dau dr. singuri spaga, de la voi o primesc. Cine nu are bani si nu da spaga ramane cu copilul in ea? N-am auzit....

Mergi la inceput

cum probabil n-ai auzit nici de copilul nascut mort acum 2 ani, fiindca doctorita de garda n-a vrut sa faca cezariana pana tatal nu i-a dat banii inainte, bani pe care omul nu-i avea, asa ca s-a dus acasa sa vanda televizorul, iar can s-a intors, copilul era mort in burta mamei.

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Laura,
Daca nu ai auzit tu, nu inseamna ca nu se intimpla lucruri cumplite. Noi avem prieteni care nu au stiut "cit" sa dea si au lasat mama sa se chinuie si bebelusul a murit la 2 zile.
Nu mi-as dori sa nasc in tara, cum nu mi-as dori sa ajung in spital, dar pentru mine si ai mei as plati oricit. Intimplator am in familie un bolnav cronic si stiu ce inseamna sa ajungi in spital constant la o anume perioada.
Nu imi e rusine sa dau bani si nici nu ma injosesc daca imi doresc ca omul drag mie sa traiasca.
Nu imi pot nici macar inchipui cum e sa astepti un copil si sa iti moara pt ca nu ai vrut sa dai spaga cuvenita.
Ma intreb cum ai gindi daca ai trai in tara si te-ai lovi de sistem la fiecare control.
Te pup si sa fii fericita si sa ai un bebe sanatos.
De cele mai multe ori uitarea duce la repetarea greselilor.
Daca e off topic rog admin sa stearga mesajul

There is a difference between knowing the path and walking on it.

Mergi la inceput

Coral, nu m-ai inteles. Poate nu m-am exprimat bine. Intr-adevar am iesit din subiect cu spaga data la medici. DAR: daca ai bani sa-ti aduci dr. tau in spital sa nasti cu el la orice ora (ii dai lui bani in mana) atunci ai bani si sa platesti taxa.) Asta e. Si daca iti moare copilul ca nu platesti (astea ma sunt si legende urbane, mai fetelo, OLo a nascut acasa cu sotul ei) atunci platesti la medicul de garda spaga de rigoare. Dar vezi tu Doamne daca nesti cu "garda" nu esti doamna,esti o oarecare. Asta nu inteleg.
Oricum, nu mai am de comentat la acest subiect, am iesit deja prea mult din decor, intentia mea era sa le spun fetelor ca in alte tari nu iti poti chema medicul nici macar daca ai plati. asta era ideea,restul am divagat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

Nu prea m-as fi bagat in subiect dar sincera sa fiu dupa ce am vazut cum e prin spitale si decat sa dai doctorului tau o spaga cu care nu-l multumesti si te trateaza ca atare..pentru ca asta-i adevarul,unii doctori te trateaza dupa cat ai la punga...parca tind sa cred ca-i mai bun sistemul asta...eu oricum neavand banii la mine(nu atat cat as fi vrut sa-i dau doctorului ca sa fie multumit si stiind ca banii se dau dupa ce el isi va face treaba) cand am nascut am nascut cu garda si unele dintre voi stiti prea bine cum a descurs nasterea.Adica dupa 8 ore de travaliu chinuitoare m-am decis sa-i bag doctoritei cei 1.500000 in buzunar,a fugit(pe bune)mi-a adus perfuzia cu vitamine si cat decat sa nu nasc pe uscat ca pierdusem aproape tot lichidul si apoi a plecat bine mersi si nefiind multumita cu cat i-am dat le-a lasat pe asistent si a zis sa nu o cheme pana nu e copilul la vulva.Nu am avut de ales decat sa ma mai caut prin geanta de ce bani mai aveam si practic cu 200 de mii am nascut ajutat de asistente..caci doctorita doar la scos.Am mai avut noroc de doctora neonatolog care era acolo si mi-a pus furtunul de oxigen ca nu mai reuseam sa imping dupa 24 ore de travaliu si-mi ieseau ochii din cap..nu mai zic ca mai mult a avut de suferit bebele ca ar insemna sa ma repet.In concluzie daca-ti gasesti un medic omenos in care sa ai incredere si care sa merite(nu ca al meu)mai bine sa stii de la inceput cat trebe sa platesti..Cu toate astea eu cred ca pe langa banii de pe chitanta mai sunt inca pe atatia spaga...pentru ca doar tre sa se aleaga si el cu ceva..ca asa au fost invatati..de noi nu de altii..mai bine zis de generatile trecute..si noi nu facem altceva decat sa urmam traditia...
Cam atat ca deja m-au apucat nervii si nici macar nu am scapat de spitale si doctori!
Va pup!
Adina

Mergi la inceput