Bebelusi de aug-sept 2003 (3)
Raspunsuri - Pagina 13
irinuca spune:
Calculatorul meu merge ca mortul si niciodata n-am rabdare sa-i fac si eu piticului o pagina cu pozutze.
Sisi – pt. nasul infundat pune-i ser fiziologic ( cam juma de pipeta in fiecare nara) si apoi aspira-i mucisorii cu pompa sau daca ti-e frica cu un bat de chibrit cu vata in capat.
- daca nu are febra ii poti face linistita baie
- da-i neaparat vitamina C ( cate jumatate de fiola in putin ceai)
In legatura cu scosul copiilor de gat si eu zic ca e o mare prostie.Am avut ceva de lupta cu soacra mea ca sustinea ca asa creste copilul frumos .Pe la 6 saptamani a venit la noi o doamna care se ocupa cu scufundarile bebeilor si cu gimnastica acvatica si ne-a spus ca pt. coloana e cel mai bine ca dupa masaj, inainte de baie, sa luam copilul de glezne ( cu mainile incolacite ca niste catuse) si sa-l atarnam cu capul in jos, pendulandu-l de cateva ori.De atunci eu asa fac si surprinzator, chiar ii si place.A intotat atunci in cada mare, l-a bagat la fund si l-a masat” ca la carte” si tare bine i-a fost insa din pacate o sedinta ca asta costa 25 de euro si nu prea ma tine sa repet figura.
Danateaua – si eu am calduri mai ceva ca-n sarcina.Transpir de mor si ies afara in pullover(as iesi si in tricou dar mi-e ca ma ia lumea de nebuna)si cateodata imbrac si copilul aiurea ca nu-mi dau seama cat e de frig.
Pt colici incearca si cu Bonisan.Noua ne-a mers mai bine cu el decat cu Sab Simplexul.
Irinuca
cristinamh spune:
danat si oana noemi, v-am admirat pozele. sa va traiasca odoarele. ne-am amuzat fantastic, toti trei (lui andrei ii aratam pe rand: uite, radu; uite, erik )
pentru fetele din bucuresti, ce zicei de o intalnire intre bebei??? asa, sa se cunoasca si ei mititeii. ma uitam pe lista si nu avem nici o nicoleta, nicolae, am putea sa-i sarbatorim pe toti pe 6 decembrie!
si andrei face crize de care ati descris voi, se intinde in toate directiile, tipacat il tine gura si nu stiu ce sa-i fac. il iau in brate, ii fac masaj pe burtica, il pun la tzatzi si uneori merge. alteori se termina cu un biberon... dar sunt si momente in care trebuie sa am mmmuuuuuuuulta rabdare, ca tipetele dureaza. nu stiu de la ce pot fi, intai credeam ca sunt colici, apoi am crezut ca da la kk, ca se chinuia si se scremea, dar nu mereu se intampla asa. cu bbeii nostri se intampla lucruri ciudate. azi am avut niste emotii, tusea un pic, se mai si ineca, am prins si doi mucisori care au iesit singuri, si mi s-a inecat cu picaturile si a inceput sa vomite. nu lapte digerat, ci un lapte care parca atunci era supt (trecuse o ora de la masa), si avea si ceva ce semana a mucisori... imi vine sa mor cand il vad ca se ineaca, de frica sa nu pateasca ceva! il iau repede in brate, il pun cu capul in jos si il bat pe spate. bine ca ii trece destul de repede. se mai ineaca el cand suge la tzatzi, dar nmu stiu de ce... as vrea sa scape macar de inecat, caci cu crizele ma descurc.
roisin, comprese nu am pus pt ca s-a umflat. se inrosise zona de la vaccin, si cu ceva rece ii amortea un pic piciorusul si nu-l mai durea. stiu ca am facut asa si cand faceam eu injectii, si efectul reducea simtitor durerea.
sisi, dr meu spunea ca bb alaptati la san racesc f greu pana pe la 6 luni, caci pana atunci primesc anticorpi. asa ca nu te panica doar din cauza mucisorilor. am avut si noi zile grele, cand il desfundam de doua trei ori pe zi si tot nu se vedea efectul.
irinuca, vit C pt copii? se da asa ceva? nu stiam. si de la ce varsta? sau nu exista indicatii?? dar banuiec ca din moment ce le putem da zeama de lamaie pt sughit...
la masaj inca nu am strategii, ne jucam de-a bicicleta, tragem un pic de manute pt cateva extensii, l-am luat chiar intr-o zi de picioare si l-am atarnat ca pe lilieci, dar se uita asa speria in jur... trebuie sa ajung la mama, ca stiu sigur ca aere in biblioteca o carte cu desene pt masaj... dar nu l-am bagat niciodata in cada mare, si nu stiu cum ar reactiona in atata apa! in mod sigur eu as fi f stresata.
si inca o intrebare (pe dr am uitat sa-l intreb) cat timp le dam bonnisan? pe prospect da indixcatii pana la sugari 1-6 luni. apoi gata? scrie ca reduce agitatia in timpul eruptiei dentare, dar dintisorii dau dupa 6 luni...
cristina si andrei
ps: de plictiseala (neuronul meu functionabil sufera, ca sa atrofiaza...) m-am gandit sa fac un site "bebelusi de aug-sept" si acolo sa punem toti bbeii cu cate o poza la o luna, la doua luni, etc, cu linkuri spre paginile personale. ce ziceti?? dar aici o sa am nevoie de ajutorul vostru daca sunteti de acord. si dam linkul pe forum, ca sa fim noi mai cu mot!
cristinamh spune:
Bebelusi de august-septembrie
17 iulie - iuliana - Emma Ana http://community.webshots.com/user/emma_ana
31 iulie - Tango - Daria Maria Antonia http://community.webshots.com/user/tangorezu
2 august - cristinamh - Andrei-Razvan http://www.andreirazvan.home.ro
5 august - deia - Lucas
5 august - simanoro - Stefania&Daniel
6 august - Simy - Andrei-Calin
15 august - ancuta - Sara Andreea
18 august - Yasmin - Asli http://community.webshots.com/user/yasmintarakci
20 august - Freia - Ioana Maria Alexandra
21 august - Tigresa - Horia Stefan http://horia.photoart.ro/2d
22 august - danoana - Raluca Maria
22 august - ina_nz - Adrian
23 august - sisi - Petra
28 august - anny -Sergiu
28 august - roisin - Ana Miruna http://community.webshots.com/user/r0isin
28 august - irinuca - Radu Petru
31 august - Oana_Noemi - Erik http://community.webshots.com/user/oana_noemi
2 sept - dana_ene - Oana Maria http://community.webshots.com/album/98641113KtCHCk?499
10 sept - Mihaela S - Silvia Petrahttp://community.webshots.com/user/mihaela_s20
11 sept - Catia – Gabriel
14 septembrie - gtania - Andrei Cosmin
17 sept – Danat – Radu-Stefan http://community.webshots.com/user/danateu
23 sept - Alex_2003 - Alexandru Calin http://community.webshots.com/user/alex_2003_nz.
Anny spune:
In sfarsit mai apuc si eu sa intru pe net si sa vad ce mai faceti. Am avut si noi sambata botezul lui Sergiu. A fost destul de obositor, mai ales la biserica. Au mai fost inca 2 fetite, biserica nu foarte mare (biserica Icoanei daca o stiti) si era arhiplina, nu aveai unde sa arunci un ac. In fine, piticul meu mai mult a dormit, doar la faza cu bagatul in apa a urlat el ceva timp, dar s-a linistit destul de repede.
In seara asta l-am cantarit si vad ca a mai pus ceva pe el are aproape 6 kg.
Din pacare productia de lapte a scazut drastic si vad ca nu prea mai am ce face. Ii dau tzitzi dimineata (masa completa de lapte de la mine) iar in timpul zilei in pun la san ca sa nu zic ca nu l-am pus dar nu prea cred ca mai trage el mare lucru. Macar daca as mai putea sa-i dau pana facem 3 luni as fi multumita.
Noi avem o problema cu imbracatul hainelor groase si mai ales cu caciula. Cand ii pun fesul pe cap incepe sa urle si sa dea din maini si din picioare. Plus ca nu suporta caciulile care se leaga sub barbie, face ca toti dracii daca incerc sa-i pun una din aia. Asa ca ii pun fes care nu se leaga si care intotdeauna se intoarce si ramane cu urechoile descoperite. SI din cauza haienlor groase nu pot sa-l pun in marsupiu pentru ca la fel, urla cat poate, nu suporta sa foe imbracat gros. Ma gandesc ca va trebui sa-l obisnuiesc ca atunci cand o da zapada sa nu mai scot caruciorul ci sa-l iau in marsupiu. Bebeii vostri cum suporta hainele groase? Camd ii pun salopeta (din aia in acre intra cu totul) sau hainuta groasa incepe circul.
Am primit la botez o gramada de hainute de 6 luni si o chestie interesanta: u fel de marsupiu dar de pus pe spate, ieie copilul in spate ca pe rucsac. Iar cadrul ala metalic se pate face si un fel de scaunel. Am vazut ca se recomanda pentru copiii de peste 6 luni. Asta e mai mult pentru tati ca noi si asa ne cocosam destul, ca magandesc ca o sa fie destul de greu copilul. Avantajul este ca ai mainile libere. SI am mai primit si olita
SI Sergiu are perioade in care este foarte agitat si nu cred ca din cauza burticii pentru ca nu se face covrig ci da din maini si din picioare pana se inroseste.
Cel mai tare ma amuza atunci cand face kk (de obicei in timpo ce papa) se screme si se inroseste ca un rac fiert si isi umfla narile.....are o fatza de iti vine sa mori de ras.
AM vazut ca de cand papa Milumil face kk ceva mai consistent si in fiecare zi.
SI eu ii dau vitamina C din cand in cand. Chiar dupa botez, cand am ajuns acasa i0am dat jumate de fiola, preventiv ca sa nu raceasca pentru ca transiprase in brate la nasa si nasa transpirase si ea
Voi le dati Zymaflour? Mie mi-a zis sa-i dau cate o pastiluta pe zi. E cam chinuiala ca trebuie sa o pisezi si sa o dizolvi in apa sau ceai si mai mult se imprastie. Plus ca cica trebuie dat pana pe la 10 ani si nu e bine sa-l intrerupi
Sisi spune:
Irinuca si Cristina, multumesc pentru incurajari! bb pare ca se face bine, eu insa sunt din ce in ce mai rau dar tot sper sa nu fac febra!
Si noua ne-a recomandat doctorul vitamina C mai ales pentru anotimpul asta prietenos de afara. I-am luat la indicatii Vitamina C natural (asa se cheama) dar dupa ce am gustat-o si am constatat ca are gust de vopsea (nu am gustat niciodata vopsea dar asa cred) am renuntat si prefer sa ii dau putina lamaie.
Irinuca, vreau si eu numarul acelei tanti! Imi doresc de cand era in burta sa o invat cu apa, sa inoate, sa ne balacim impreuna. La urma urmei am dat 20 Eur pe sedinta cand eram burtica si mergeam la inot asa ca de ce sa nu fac asta si pentru fetita. E cam mult dar ... e doar inceputul, nu?
roisin spune:
Si eu vreau numaru' lu' tanti cu inotul! Tati abia asteapta sa invete cum s-o "inoate" pe fiica-sa si pe urma ne descurcam noi fara profesor.
Noua ne-a recomandat doftora de familie Vitamina C fiole, eu sa iau 3/4 si bebe 1/4. Bebitei nu i-am dat inca, pentru ca ii dau oricum un sirop care contine si vitamina C (printre altele), dar eu am mai luat cate o fiola de cate ori mi-am amintit.
Anny, tot vrut sa-mi intreb pediatra de zymafluor si am uitat... o s-o sun zilele astea, ca vreau sa stiu ce parere are. Mie mi-a recomandat stomatoloaga, zicea sa iau din luna a 6-a de sarcina, da' m-a mancat undeva sa citesc pe net si am ajuns la concluzia ca in sarcina nu e bun, mai bine dau la bebe dupa. Acuma tot aud chestia cu eruptia de carii daca intrerupi tratamentul, insa daca si pediatra va zice ca e bine, am sa incep si eu sa-i dau.
Cristina, si pitica mea se mai ineaca, dar nu chiar asa rau, isi revine repede singura, n-a fost cazul s-o intorc invers pana acuma.
Cu Bonnisanul nu cred ca e problema, ar fi nasol sa-i dai la varste mici daca e recomandat pentru varste mai mari, da' invers nu vad de ce ar fi probleme. Cel mult poti sa cresti doza, presupunand ca aia normala nu-si mai face efectul dupa 6 luni. Eu nu i-am mai dat Bonnisan de nu stiu cand, si am o cutie de Sab Simplex nedesfacuta (am luat-o inainte sa vorbesc cu pediatra si ea mi-a recomandat Bonnisan). Sper sa nu mai fie nevoie sa le folosesc...
Oana, mie mi-a recomandat pediatra Fenobarbital cand i-am facut vaccinelul, mi-a zis sa-i dau o pastila daca e agitata. Chiar a insistat pe chestia asta, insa nu i-am dat, a fost agitata numai vreo juma' de ora, apoi i-a trecut. Oricum, nu e chiar asa nasol, la recomandarea medicului se poate da cand este cazul. Numai sa nu-l agite mai rau, ca atunci ii dai degeaba.
http://community.webshots.com/user/r0isin
mihaela_s spune:
Ieri am implinit si noi 2 luni, avem 60 cm si 5,9 kg(s-a nascut cu 51 cm si 4 kg).La control dr s-a uitat la plicile de pe fundulet si erau inegale chiar primele 2, asa ca ne-a recomandat ca dupa 3 luni sa-i facem o radiografie pentru a vedea daca are sau nu luxatie de sold. Eu sper din tot sufletul sa nu fie nici o problema, nu mi-ar placea sa o vad cateva saptamani in dispozitivul acela care le cracaneaza piciorusele. Despre marsupiu mi-a spus ca nu e nici o problema, ca pot sa o duc linistita in el, dar mi-e tare ciuda ca nu pot sa o pun numai cu ajutor in el, are legatorile la spate si nu ajung la ele ca sa le inchei.Si marsupiile voastre sunt la fel?
Si Silvia se agita uneori in timp ce papa, dar am descoperit ca e din cauza ca nu mai vrea papa, o vrea pe suzi ca sa poata dormi. Si se calmeaza repede. Noi am scapat de colici, incerc sa nu mananc alimente care am vazut ca o deranjeaza si nu mai are dureri de burtica, iar atunci cand es mai agita, ii dau Espumisan care mi se pare cel mai bun.
Nasucul a trecut cu ser fiziologic in cateva zile, nu i-am dat vitamina C, dar e bine de dat si preventiv, nu numai in timpul racelii.
Pe noi ne-a programat la vaccin abia pe 25 sau 27 noiembrie, asa ca mai am de asteptat pana la emotii.Tin minte ca Dianei i-am pus compresa cu apa rece pe piciorus si i-am dat un supozitor, nu mai stiu exact dar cred ca era algocalmin.
La imbracat si Silvia face urat, mai ales cand ii pun caciulita si apoi cand o imbrac cu salopeta groasa.Asta pentru ca ii e prea mare si nu-si poate misca bine mainile si picioarele.Dar ii dau suzi in gurita si se rezolva totul.
Cristina, mi se pare o idee buna cu site-ul, daca ai timp de asa ceva, eu sunt dispusa sa te ajut in limita timpului meu disponibil.
Oana, danat, am vazut si eu pozele bbilor vostri. Sunt scumpici tare, sa va traisca!
Mihaela, Diana si Silvia
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
iuliana spune:
Sint si eu la apel cu noutati.
De duminica am inceput sa ii dau faina de orez pentru ca incepuse sa ma trezeasca noaptea pe la 3 de vreo 3 zile si am zis, gata....punem burtica la cale. Am inceput cu o lingurita de faina in sticluta de laptic pe care a papat-o fara sa zica nici pis. Aseara am fost si i-am cumparat lingurite de plastic si i-am dat o lingurita de faina cu un pic de faina, pe care a papat-o toata. Azi i-am dat 2 lingurite si le-a ras si pe alea. Se pare ca ii place si ca nu face mofturi. Mai da citeodata pe afara din gurita, dar mai dureaza un pic pina o sa invete sa inghita foarte bine:)). Si am si tras-o in poze cum era murdara toata la gurita :))Deocamdata sint fericita ca nu refuza lingurita si ca deschide gurita sa primeasca papita. Va dau un sfat...ca asa am citit si eu (apropos, am fost ieri si am cumparat o carticica cu un program cu papita de la 4 la 5 luni zi de zi si cu retete de mincare pentru bebei- Daca sinteti interesate, le scanez si vi le trimit)- nu le dati papita solida pe stomacelul gol. Intii dati-le un pic de laptic sa se umple stomacelul, ca apoi sa primeasca cu placere noua mincare. Problema e ca sint multe legume si fructe pe care nu o sa le gasiti in Ro, dar macar sa aveti o idee. Azi am testat si eu cum vine chestia asta si am incercat sa ii dau inainte de laptic si plingea intr-una, nu vroia sa manince, de fapt nu avea rabdare, ca vedea ca nu se satura. Dupa ce i-am dat un pic de laptic a mincat terciul cu zimbetul pe buze. Caca face normal, nu e cosntipata deloc, in schimb ii cam curg mucisorii si avem concerte in toate regula cind vine vorba de scos din nasuc. Se pare ca ai mei socrei cam tusesc si nu pun mina la gura, asa ca am decis sa nu o mai duc jos unde stau ei in cursul zilei si sa o tin numai sus la noi in camera. Zice un grrr gutural, ride la toata lumea acum, dar de intors inca nu se intoarce complet. Ehhh, fiecare copil cu ritmul lui.
Eu cam m-am saturat de musafiri pentru ca nu primesc ajutor deloc mai ales la facut mincare si curatenie. Noroc ca avem masina de spalat vase, ca nu stiu daca as fi rezistat sa spal 30 de farfurii pe zi, nu mai zic de pahare. Si sint tare mofturosi la mincare...nu stiu cum o sa ma descurc cu ei, ca m-am saturat de gatit in fiecare zi.
Culmea e ca Emma nu afce mofturi deloc la imbracat...m-a si mirat chestia asta, ca ma asteptam la plinsete.
Danat si oana....aveti bebelusi tare frumusei si sa va traiasca.
Aaaa...si m-am tuns ca atunci cind eram in liceu si am si primit complimente. Adevarul e ca aveam nevoie de o schimbare.
Sisi....cum ramine cu pozele Petrei...vreau si eu poze. Ia pune tu funduletul la treaba si arata si tu fata la lume:))). Valabil si pentru celelalte fete.
Cristina, am vazut ca si mamicile de mai 2003 au facut un astfel de site cu bblusi de mai. Tare frumosi mai sint.
http://community.webshots.com/user/emma_ana
Tango spune:
Va pup mamici pe toate si pup si toti puiutii dragi! Nu prea mai intru pe net pentru ca tati nu este acasa si nu are cine sa-i faca puiului de joaca (pe mam'mare nu o vrea fara mine). Mi-a fost dor de voi toate si de povestile despre bebei, dar tot nu am apucat sa va citesc pe toate. Cel mai adesea, cand am timp de net, ma uit la pozute si ma minunez de toti puiutii nostri , ca tare sunt frumosi si voinicuti. Puii vostri cresc ca din apa...bebelusa mea mai greut, cu mese tot din 2 in 2 ore si ziua si noaptea. Ma gandesc sa-l rog pe tati, care este in Ro, sa-i aduca si ei Bonnisan sa Sab Simplex, poate mai face ceva pofta de mancare. In rest este vioaie, vorbareata si cu multa nevoie de joaca. Ea are nevoie de mine pentru joaca dar neuronul meu atrofiat nu mai stie ce sa-i propuna :((( Cand iesim afara este circ pentru ca nici ea nu vrea caciula si nu prea mai vrea nici carutul...si uite asa cu bb in intr-o mana cu catoiul in cealalta iar mam'mare plimba carutul ca sa faca pofta de mancare, si carutul si mam'mare (n-am gasit alta rima). Gata, ca iar ma cheama!!! Abia astept sa se intoarca tati.
Va pup iarasi, cu dor, pe toate. Tare mi-ar place sa ne intalnim... Gata
http://community.webshots.com/user/tangorezu
roisin spune:
Tango, si noi va pupam pe amandoua (ba si pe catoi, ca tare mi-e drag de el), si ne bucuram ca sunteti mai bine. N-are nimic ca Daria papa des, te chinui tu mai mult, da' e bine si pentru lactatie si pentru ea, cu timpul o sa-si rareasca mesele.
Cu plimbarea si catoiul stiu cum este, si eu o am pe maica-mea aproape, altfel nu m-as descurca singura, si carut, si caine nebun...
Am vrut sa zic ieri, dar neuronul meu atrofiat e dus in delegatie: la multi ani de sfantul Victor! Cu totul intamplator am aflat ca ieri a fost sf. Victor, si m-am gandit imediat la tine, ca alta Victorie nu mai cunosc... sa fiti sanatoase si fericite, tu si puiul tau mic!
Si, daca crezi ca mai ai nevoie de ceva de prin Romania (ceai, siropuri, mai stiu eu ce plante), fa o strigare aici, ca nu e un capat de tara si ne gasim noi una sa trimitem.
Valabil pentru toate fetele de afara, Iuliana si Ancuta, sper ca s-a auzit.
Va pup, ma cheama pitica...
http://community.webshots.com/user/r0isin