Mamici ian-feb 2004 (12)
Raspunsuri - Pagina 11
buli spune:
buna ziua
tare nostime mai sunteti. v-am mai citit o data mai demult, dar abia acum am avut vreme sa ma inscriu si eu.
doctorul spune ca o sa avem un baietel pe 14 ianuarie. internetul spune ca pe 9 ian. vom vedea. probabil ca va fi asa cum va vrea bebe pina la urma.
doctorita mea de familie zice ca ar trebui sa-mi faca un vaccin antitetanic in luna a 7-a. voi ati auzit ceva despre asta? am uitat sa-l intreb pe domnul doctor cind am fost la echo.
pe curind si toate bune
anca
aramona spune:
Bine-ai venit Anca!
speram ca nu ai probleme serioase si ca totul decurge la tine OK...
Din pacate unele din noi sunt cu probleme si cu toate speram sa ajungem la un final fericit!
CA sa raspund la intrebarea ta: este prima oara cand aud de acest vaccin, in perioada de sarcina! Mie dr. de fam. nu mi-a spus sa fac asa ceva!!!
"Shedere" placuta la noi la taclale!
Ramona (sapt. 26)
ad_risnov spune:
Draga Buli,
Bine ai venit printre noi! Deja ne simtim ca o familie de mamici burticoase. Noi avem zi de intalnire duminica, pe 19 oct, la ora 10.30 la Mall. Daca vrei poti veni si tu. Sa ne dai maine un raspuns.
In legatura cu vaccinul antitetanic eu stiu de la o prietena care a nascut anul trecut ca a facut acest vaccin aproape de nastere si, intr-adevat dr. de familie i l-a recomandat. De fapt, am inteles ca ar fi obligatoriu. O sa ne interesam si noi despre asta.
Sa ai sarcina usoara si un bb sanatos. Cum il va chema?
Adrianain 24 de saptamani
Lidia spune:
Buna ziua/seara.... burticoaselor!
Iaca si ultimele mele stiri: dupa un week-end superb (vreme superba, soare, cald... ce mai, vara indiana in toata legea, mi-am sarbatorit cei 30 si..... ceva de ani impreuna cu familia si prietenii, am sarbatorit - in acelasi timp si ziua de Thanksgiving... decai am gatit curcan...), acum sunt la servici, ingropata pana peste cap in probleme.... Am fost atat de obosita ieri incat am dormit pe canapea, la TV de la 7 la 9 dupa care m-am mutat in pat si am continuat pana azi dimineata neintoarsa...
Despre vaccinul antitetanos: se face obligatoriu inainte de nastere, pentru a da imunitate atat mamei cat si fatului, avand in vedere ca nu se stie niciodata ce se poate intampla la nastere (epiziotomie, forceps si alte alea) deci posibilitate de infectare a unei posibile rani.... hmmmmm, asta-i creierul de gravida care vorbeste aici (ie: sunt sau nu coerenta?)...
Saptamana viitoare voi avea (sau mai bine zis Mitzi...) 24 satptamani. Asa ca, precum mi-a promis acum 10 saptamani, doctorul imi va face 1 injectie steroizi marti si 1 injectie steroizi miercuri. Asta pentru a grabi maturizarea plamanilor lui bebe ca in caz de Doamne-fereste nastere prematura sa creasca sansele de supravietuire. In acelasi timp steroizi reduc sansele de accidente cerebrale/vasculare la bebelusul prematur, unul din cele mai mari pericole in astfel de situatii.
Colul meu e inca bine merci, lungut si inchis (cu tot cu cerclaj), Mitzi e taaare vioi/vioaie.... face precum acele de ceas la mami in burtica... se rasuceste de mama focului: cand cu capul in sus, cand cu capul in jos, cand de-a curmezisul.... distractie totala (mai putin cand ma loveste in ficat, rinichi, buric si vezica....).
PS: in ceea ce priveste numele de copilas, habar n-am... stiu doar ca daca-i fetita va fi Maria plus inca ceva, daca va fi baiat... chiar n-am nici o varianta... poate ma ajutati voi cu niste nume romanesti care sa sune ok si in engleza/franceza....
Va doresc multa sanatate si bebei vioi si contractii cat mai putine si mai braxton-hickoase...
Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia
mama de Dan Andrei (7 ani) si mitzi mic pe drum - 23 saptamani
adlemi spune:
Salutare fetelor! Din pacate nu mai stiu nimic de LILI,si chair ma gandeam ca in we.se face o saptamana...Mi-e si frica sa sun.Nu pe ea,pt ca sunt sigura ca nu e in stare sa vorbeasca,ci pe sotul ei.Am sa incerc totusi sa iau legatura cu el in we.Marina,ce sa-ti zic...Stiu ca vrei sa vobesti cu ea,dar nu cred ca e cea mai buna idee acum.Pana si mie mi-e frica sa vorbesc cu ea acum, si eu o cam cunosc de multisor(pot spune ca am crescut impreuna).Hai sa asteptam we.sa incerc sa aflu vesti despre ea, si mai vedem pe urma...Poate apare pe forum,cine stie?Hai sa avem rabdare totusi.
Eu fac bine,chiar f.bine.I-am facut o noua echo lui BB,am reusit si sa-l filmam,data probabila a nasterii undeva intre16-19.02.2004,caputul are 5.27cm iar el are 432 g.+/-63 g.
Cam astea sunt noutatile...Sper sa vin cu vesti bune despre LILI.
Lidia spune:
Despre Lili si despre situatia prin care trece, am un sfat sa va dau, fiind trecuta prin asa ceva (este adevarat nu de atatea ori): daca vreti sa vorbiti cu ea, sunati-o. Nu va fie teama ca ii veti face rau. mai rau se va simti asa, cand nu o cauta nimeni... Stiu ca voi credeti ca o protejati nevorbind cu ea... nu este adevarat, se va simti ostracizata, parasita... acum are nevoie de prieteni si de spirjin mai mult ca oricand..... Adlemi, daca vorbesti cu ea, spune-i ca ma gandesc la ea si ca ma rog pentru ea si ca sunt alaturi de ea....
Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia
mama de Dan Andrei (7 ani) si mitzi mic pe drum - 23 saptamani
georgy spune:
Buna seara dragelor,
Chiar cred ca nu voi veni duminica! Imi pare tare rau...Mi-e teama sa nu patim iar ceva! Astazi am stat doar in pat si nu am avut contractii...
Cat am stat in spital am aflat diverse lucruri interesante, cum ar fi: copil nascut la 30 sapt. de 3,1kg! Sau: colega mea de salon s-a trezit intr-o dimineata foarte hotarata spunand ca astazi va naste, desi nu avea contractii si nici dureri! Si asa a fost! A vorbit cu dr. si i-a provocat nasterea (38 sapt). A facut injectie epidurala, dupa ce au inceput contractiile si nu a mai simtit mare lucru! Este foarte adevarat toate aceste "facilitati" au costat-o undeva pe la 10 milioane! Dar s-au purtat frumos cu ea!
O alta colega de salon ce nu-si permitea sa dea bani, desi este in 40 saptamani, de cate ori o apucau durerile si contractiile ii faceau o injectie sau ii puneau supozitor si o calmau! Nu mi se pare normal! Este in termen si totusi nu o lasa sa nasca! De cate ori intreaba i se spune ca sa mai astepte, de ce se grabeste! Este posibibil?
In alta orine de idei BB al nostru la echo de ieri cantarea 1,1 kg! Suntem voinic si mare nu?
Pupici
Georgy (28 sapt)
layla spune:
Buna dimineata burticute,
ieri nu am avut timp sa va scriu, dar am citit toate mesajele. astept cu nerabdare sa ne vedem duminica.
anca bine ai venit!am auzit si eu de vaccinn de la o gravida in luna a 7-a, insa eu nu am ajuns la doctorul de familie sa intreb exact.
georgy cind trebuie sa nasti? si eu sunt in 28 de saptamini , iar EDD este 6.01.2004. imi este cam teama sa nu ajung in noaptea de Revelion la spital.
o zi minunata!
Layla-28 saptamini
ad_risnov spune:
Buna dimineata dragelor,
Ce faceti voi azi la doar 7 grade afara ??? Vremea asta parca a innebunit. Si mie imi place ploaia, dar asta parca e ca o boala, urata rau . In fine, moralul conteaza !
M-am trezit de dimineata cu gandul ca azi trebuie sa facem programul complet pt. duminica. Asa ca astept ca fiecare sa-si confirme sau infirme participarea si sa ne hotaram cum ne aranjam in masinile avute la dispozitie. Eu o sa o iau sigur pe Layla din Militari. Daca mai vrea cineva mai avem inca un loc in masina (sotul meu este sofer, deci va ocupa el un loc). Astept solicitanti .
Georgy ai grija de tine si de bb. Este mai important sa stai sa te odihnesti decat sa faci vreun exces si apoi sa te simti mai rau.
Adlemi, eu cred ca trebuie sparta gheata si cautata Lili. Oricat de dureros a fost ce i s-a intamplat trebuie sa-ti asumi macar tu, prietena ei, riscul de a te refuza sa vorbeasca acum. Dar daca ea se simte, asa cum zice Lidia, parasita de toata lumea. Mie de ex. imi face f. bine sa am cu cine sa vorbesc despre problemele mele. Parca ma ajuta sa depasesc momentul. S-ar putea ea sa nu vrea sa vorbeasca, dar macar stii atunci ca asa stau lucrurile si apoi o lasi o perioada in pace. Sa ne mai scrii ce face. Noi oricum ne gandim la ea si suntem cu sufletul langa ea.
Deocamdata ma opresc aici si deschid listuta pt. duminica:
Adriana (ad_risnov)
Layla
Andruska
Lia
Ramona
Masina 1: Adriana, Layla (+1 loc)
Masina 2: Lia, ...(+...locuri)
Adaugati voi si alte informatii.
Va pup si va urez o zi buna!!!
Adriana in 24 de saptamani
Adaugati voi alte nume.
adlemi spune:
Fetelor,vesti despre LILI...Fizic face bine,psihic inca nu.Va reusi sa treaca cu siguranta peste aceasta stare,dar doar ea stie cand...Nu sunt eu in masura sa va spun sa nu luati legatura cu ea,puteti sa-i scrieti,sa-i dati telefon...V-am spus doar ca nu vrea sa vorbeasca cu nimeni!Asta este ce mi-a spus sotul ei.Ii cunosc pe amandoi de mult prea mult timp,pt a crede ce mi se spune.I-am transmis mesajele voastre prin intermediul sotului ei.Sunt sigura ca s-a bucurat.Repet,nu spun sa nu luati legatura cu ea.Nu am dreptul de a vorbi in numele ei si sincera sa fiu,e prea mare responsabilitatea pe care mi-am asumat-o.Cu mine nu a vrut sa vorbeasca.Dar cine stie,poate va vrea sa vorbeasca cu voi...
Ideea este ca fizic face bine.Daca mai am vesti vi le voi spune...Daca vreti s-o suntai,sunati-o!Daca vreti sa-i scrieti,puteti sa-i scrieti.NU SUNT EU IN MASURA SA VA SPUN CE SA FACETI!
Ideea este ca e destul de bine.Asta e tot ce vroiam sa va spun!Sa aveti o zi buna.