adobe photoshop

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

quote:
Originally posted by qsar

"tabla de sah" nu este un fundal propriu-zis ci "conventia" prin care stii ca ai de-a face cu un layer. Partea de "sah" este transparenta. Booon.
1. Apasa pe linia Layer 1 din meniu, tinand apasat tasta ctrl. (se selecteaza automat?

A mers, s-au selectat personajele. Ce fac in continuare?

Mergi la inceput

Am dat selectie inversa pt. a fi selectat doar fundalul, am ales culoarea care vreau sa o pun...dar cu ce instrument o pun? Ca am incercat si nu merge...
Dar daca as vrea sa pun acolo, un fundal cu un peisaj...cum fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Este momentul sa trecem la lucruri serioase!

Nu uita sa "save as *.psd" si sa "save" din cand in cand.

1. Ai deja activa selectia imaginii pe care doresti sa o pastrezi.
2. Fa din nou vizibil bkgr. (de la "ochisor"); apasa pe linia bkgr. din menu. (asta inseamna ca "lucrezi" pe layer-ul respectiv.) Selectia mai este activa? Daca nu, ctrl+clic pe Layer 1.
3. Mergi la menu-bar-ul principal (ala de sus), Select... Modify... Expand. Apare o fereastra de dialog... scrii 3... OK (enter).
4. Creezi un nou leyer, cu selectia asta. (ctrl+J). Fa invizibile bkgr. si Layer 1. Asigura-te ca "esti" pe Layer 2.
5. Cu unealta Magic Wand (W) fa "clic" pe zona de "sah". Ti-a selectat "exteriorul" imaginii? Mergi la "Select"... Feather... fereastra de dialog... scrii 3... OK (enter). Acum, selectia ta este... permeabila. Apasa "delete". Acum marginile imaginii tale sunt progresive, in "degrade", da?
6. Fa vizibil din nou bkgr. Si mergi pe acesta. Mergi la menu-bar-ul principal "Image"... Adjustements... Hue/Saturation... caseta de dialog. Da "clic" pe optiunea "colorize" si misca cu mouse cele trei cursoare. Iote! Daca ajungi la combinatia care-ti contasteaza cel mai bine cu imaginea ta... OK (enter).

Save... astept si continuam
Q

Mergi la inceput

Background-ul a devenit acum "monocromatic" - foarte luminos sau foarte intunecat... in timp ce imaginea ta (layer 1 sau layer 2) este colorata. Hai sa "bagam" si-un filtru. Daca esti pe background, mergi in bara de sus la Filter... Noise... Add noise... fereastra de dialog... Amount...sa zicem 15... uniform... monocromathic... OK

Felicitari! Tocmai ai facut prima prelucrare "profesionala" de imagine.

Mergi la inceput

Buuuun. Acum ai un document *.psd... si ce daca?
In primul rand, poate ca doresti sa "scoti" o imagine (de ex. un personaj dintr-un grup) si sa o muti pe un alt fundal... o culoare (procedeu nerecomandat incepatorilor!), un peisaj...etc. Exista metode prin care poti lucra direct pe documentul deja creat, dar nu cred ca este un procedeu sigur. Pentru inceput creaza un nou document cu Background color. Sau deschide imaginea peste care vrei sa suprapui poza (in primul rand salveaza o copie!).

Mergi la inceput

am realizat acesti pasi, backgroundul este intunecos, dar totusi se mai distinge inca vechiul "peisaj". Care e urmatorul pas?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adi2003

am realizat acesti pasi, backgroundul este intunecos, dar totusi se mai distinge inca vechiul "peisaj". Care e urmatorul pas?

Care era intentia ta initiala? Culoare sau peisaj in fundal?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by qsar

quote:
Originally posted by adi2003

Care era intentia ta initiala? Culoare sau peisaj in fundal?

initial o culoare, cred ca e mai simplu, dar si un peisaj ar fi frumos. asa ca e mai bine sa-mi explici cum e cu o culoare simpla de fundal.

Mergi la inceput

Personal, nu recomand culoare simpla... Citeste cu trei raspunsuri mai sus ... Pe fond monocrom, orice greseala de selectie se vede.

Daca totusi doresti culoare simpla, creaza un nou document(ctrl+N)... Cu "content: white". In tool-bar, in partea de jos, sunt doua patratele (negru/alb?) "clic" pe patratelul de deasupra. Se deschide fereastra "color picker" . Mergi cu mouse pe culoarea/nuanta pe care o doresti... Clic... enter. Alege din tools unealta "Paint bucket" simbolul este o galetutza inclinata. Si cilc cu galeata pe foaie. Gata! Save as "fundal.jpg"

Mergi la inceput

Cu amele documente deschise, mergi pe documentul pe care l-ai prelucrat, pe layer-ul unde ai imaginea ta, si cu sageata din tool-bar (V) "misca" imaginea pe celalalt document (fundal).
Ai reusit?

Mergi la inceput