in pragul nasterii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:


Moka,

"cum sa scap de frica asta"?
Sfatul meu: gandeste-te tot timpul ca NU DUREAZA O VESNICIE! Vor fi cateva ore de care iti vei aminti toata viata! cu multa mandrie chiar! ca ai fost TU in stare sa aduci minunea de bb pe lume, trecand prin ceea ce trec de mii de ani atatea mame.
Deci, NU DUREAZA! TRECE! Si fiecare contractie (dureroasa ce-i drept!) iti aduce minunea un pic mai aproape.
Si-apoi, cand iti vei tine copilasul in brate, cand vei simti ca mainile tale au fost parca special facute ca sa imbratiseze farama de om, vei uita prin ce-ai trecut. Si te vei gandi deja la un fratior sau o surioara pentru prima ta minune.

Numai bine!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Moka, ma crezi ca acum mi-e dor de lunile de sarcina, chiar si de criminala luna a 9-a?? Mai ales de ea, pentru ca era ultima, iar bb era mare si gata-gata sa vina pe lume...Mi-e dor, crede-ma, sa simt ca-mi misca bb in burtica! Imi vine sa plang uneori ca nu m-am bucurat asa cum se cuvine de lunile de sarcina...Ca ma rugam sa se termine odata, ca nu mai pot!! Si acum imi doresc sa fiu iar gravida...Mi-e dor sa simt acea farama de viata facand tumbe in burtica mea! Tare mi-e dor! Fetita mea are 5 luni, azi implineste 5 luni...Stau si ma uit la ea si nu-mi vine sa cred ca ea se misca in burtica! Bucura-te de ultimele zile de sarcina!!! Traieste-le cum se cuvine! Stiu, stiu ca abia astepti sa scapi, si eu simteam la fel...Uite insa ca acum privesc inapoi cu nostalgie ...
A propos de cezariana... Am miopie si era riscant sa nasc natural...Asa a hotarat dr. meu...

_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Am intrat in saptamana 40! Grozav, acum discutam cu bb ca de la egal la egal, si mie mi-e drag de el in burtica, dar cand incepe sa sutuie la rand vezica, ficat, si nu stiu ce e in dreapta sus sub coaste de ma doare de mor parca as vrea totusi sa vina odata.

Am voie sa mai fac baie? Ca s-a cam racit si m-am saturat de dusuri ca de mere acre, visez si eu la o baita de-aia cu spuma multa, si apa fierbinte, de o ora cel putin.

Nasuc, cel mai teama mi-e de spital, n-am fost niciodata internata. De cum ma descurc acolo, de cum se poarta cu mine si cu bb, de mizerie - daca o fi sau nu, de neinteres, de delasare, etc.

Moka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:




Draga Moka a disparut frica ?....Gataaaa cu frica .....acum iti pot ura nastere usoara si sa ai un bebel frumos si sanatos cit despre baita nu stiu ce sa iti spun



Elena cu burtica & sotul AL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Moka draga, eu am facut baie si la prima si acuma de m-am inmuiat toata. Si la prima tot n-a vrut sa iasa normal:))) Plus ca tu esti in sapt. 40, ce poate sa se intample decat sa inceapa?:)) Glumesc , desigur. Mie nu mi-a spus nimeni ca nu am voie sa fac baie si uneori chiar mai scap apa cam fierbinte si mai pun si spuma si asa de bine e... ma simt usoara ca un fulg, bb zbenguie liber prin burtica ca atunci pluteste si e mai usor si el. Si stau muuuult, pana se raceste apa. Asa-i ca ti-am facut pofta? Eu sic sa pui asa o apa mai calaie si sa stai acolo linistita. Pupici!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Moka, baia, mai ales daca e fierbinte, se zice ca ajuta la pornirea travaliului, asa ca ai voie sa faci baie, da' sa nu te sperii de ce va urma.
Din ce am citit pe internet, sunt putine cazurile in care chiar s-a pornit travaliul dupa o baie, asa ca poti sa prestezi linistita, insa numai daca stii ca ai colul inchis... altfel risti sa inunzi uterul si odata cu apa poate intre o armata intreaga de microbi.


http://community.webshots.com/user/r0isin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Eu zic sa nu faci baie in cada, mai bine dus. Cit despre frica, nu-ti fie teama, eu am nascut de 2 ori natural si pot spune ca in ciuda durerilor ( foarte mari, e adevarat) pot spune ca e cel mai deosebit lucru pe care l-am facut vreodata. Sint femei care nici nu au contractii prea dureroase si iese bebe foarte rapid. Atitudinea conteaza cel mai mult. Fii curajoasa, increzatoare ca totul va fi bine si dupa ce o sa-ti ieie copilasul in brate uiti de orice durere, nici nu o sa spui ca a existat vreodata. Nici eu nu statusem in spital pina sa nasc, dar au trecut repede zilele cit am stat acolo, n-au fost asa deprimante. Mult succes si te asteptam cu vesti bune!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Am citit la alt subiect ca nasti cu doctorul Lemnete, stai linistita, esti pe miini bune! Si eu am nascut cu el, desi nu vorbeste el prea mult, e un doctor foarte priceput si e sufletist. Cred ca o sa stai si in rezerva singura cu bebe sau cu inca cineva, deci "cazarea" va fi buna, si in general la Polizu sint conditii mai bune ca in alte parti, plus avantajul ca ai bebe cu tine in camera mereu. Succes!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Desi am nascut greu, vreau sa stii ca dupa ce am nascut imediat m-am simtit asa de bine, ca nu se poate compara cu nimic pe lumea asta. Ca sa fiu sincera as naste eu in locul tau, da' nu vreau sa o las pe Oana singura!

Nastere usoara!

3 ani !!! pe 14 februarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Deci baie nu, ca nu stiu care-i treaba cu colul inchis/deschis, sa nu-i faca rau lui bb. Apropos, cand sunt cu voi sta foarte linistit, cred ca citeste si el odata cu mine si va iubeste la fel de mult. O sa stiu ca sunteti alaturi de noi si, cand totul o sa treaca si o sa fiu cu bb acasa, gasesc eu o fricoasa pe forum sa o imbarbatez.

Frica n-a disparut, sta si ma pandeste dupa colt parsiva dar acum deja luptam parte-n parte, eu cu voi de o parte si ea de cealalta. Sotul nu se pune, ca se da mare degeaba, eu il cunosc mai bine. Acum i s-a pus pata sa asiste la nastere, dar mi-e frica sa nu-l culeg de pe jos de acolo.

Moka

Mergi la inceput