Mamici de martie-aprilie 2004 (4)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Woow, deci pot sa fac rost de vreo 50 de milioane.....ca sefului meu nu i-am dat aprobare scrisa sa anunte in firma ca's gravidutza . Articolul asta mi se pare aberant, ar trebui sa fie niste conditii in care seful sa nu aiba voie sa spuna (desi nu prea stiu cum poti sa fi gravida, si sa nu vada lumea la un momentdat).
In rest, mi se par prevederi OK, dar pana o sa intre in vigoare, adica peste vreo 5-6 luni de zile cu mult noroc......nu prea cred ca o sa mai avem noi prea mare nevoie de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Buna dimineata! (mai pe la pranz, asa, da' imi place mie salutul asta)

In primul rand, felicitari Simona pentru ceea ce tocmai ai trait! Noi suntem inca mititei, azi abia intram in sapt 17, asa ca probabil bebele meu inca ma va mai tine in suspans.
Si eu m-am innoit, mi-am luat un compleu de pantaloni cu sarafan - care mi-s cam mari amandoua, da' o sa facem noi burtica sa le umplem. Si un pulover mai lung, ca sa treaca de burtica. Inca nu am inaugurat hainele, ca nu am apucat sa-mi scurtez pantalonii. Oricum, deocamdata o sa ma imbrac numai cu pantalonii, ca sarafanul chiar e larg si nu ma incanta deocamdata.
In alta ordine de idei, am un nou motiv de spaima - de ieri dupa-masa am avut niste scurgeri de sange roz-maronii, mai palide, in flux f redus. Mai mult, ca niste pete aparute din cand in cand. Azi-noapte a mai fost una si azi-dimineata alta, acum par a se fi oprit. Am programare la medic maine seara, dar va intreb pe voi pana atunci - voi ati avut asa ceva, ce ar putea fi? Sunt tare speriata de cand mi-a spus ca placenta e fixata aiurea si ca se poate desprinde destul de usor!
In plus am si dureri de burtica, uneori ca niste ace ascutite, alteori ca o presiune. Ma intreb daca nu cumva unele din ele sunt contractii - nici nu stiu cum sa le recunosc!

Pupici!

Soleil
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume..."

Mergi la inceput

Malina, multumesc pentru exercitii - daca poti sa mi le trimiti, te rog sa o faci. Mai ales ca acea clorura de potasiu pe care mi-a recomandat-o medicul nu o gasesc nicaieri in farmacii!
Doar sa nu fie cine stie ce exercitii, ca n-am voie sa fac gimnastica, sport, etc...

Mersic!

Soleil
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume..."

Mergi la inceput

Simona, felicitari , am mai scris 2 mesaje in dimineata asta, dar am uitat sa te felicit, eram stresata de noile mele haine si amuzata de articolul din evenimentul zilei....
Eu am abia 17 saptamani, de fapt mai am 2 zile pana fac 17 saptamani....si's tare nerabdatoare sa simt primele miscari ale bb-ului. Am mai simtit cate ceva in ultima perioada, chiar acum cateva minute parca pulsa ceva la mine in burtica pe partea stanga, alteori seamana cu un soi de gaze in uter.....dar nu-i nimic atat de puternic incat sa am certitudinea ca chiar e , desi la cat e de mariciel si la cum l-am vazut eu ca se agita la ecografie....nu-i exclus.

Soleil, parerea mea e sa suni medicul pentru scurgerile alea, poate sa nu fie nimic (doar o alarma falsa) la fel de bine cum poate sa fie ceva mai grav. Cat despre durerile de burta, si eu am avut si inca am simptome asemanatoare...uneori ca niste ace, alteori simt un soi de contractii, care seamana mai degraba cu o presiune.

Mergi la inceput

L-am sunat, mi-a spus sa cresc doza de Utrogestan - adica sa iau si o pastila dimineata pe langa cele 2 de seara. Si sa merg maine seara sa ma vada. De aceea am si facut programarea de care ziceam.

Pai si totusi, cum se recunosc contractiile? Ca ele n-ar trebui sa existe. Dupa ce m-a vazut,dr Pop mi-a spus sa iau No-Spa si papaverina daca am contractii. Numa' ca de unde stiu eu ca-s contractii si nu altceva?
L-am intrebat si pe doctorul meu cum sa le recunosc si a zis ca asta e treaba lui sa le recunoasca, eu sa-i spun orice lucru care e in neregula. Asa ca m-a lamurit bustean!

Uneori ma gandesc si eu ca tine, Mickyyy, ca poate ceea ce simt eu acolo - presiune, gaze in burtica - e de fapt puiutul care se joaca, dar parca n-am curaj sa zic: da, l-am simtit pe bebe!

Soleil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oani spune:

Felicitari, Simona!
S-ar parea ca bebelusii nostri sunt pe aceeasi lungime de unda. Sambata a fost si pentru mine ziua in care mi-am simtit miscand. A fost un sentiment coplesitor. A fost atat de activ sambata dimineata cand eram in pat, incat si taticul, care sta numai cu manuta pe burtica, l-a putut simti. Ne-am bucurat ca niste copii, si bine-nteles ca ne-am laudat la toata lumea ce baiat mare avem . De atunci tot pandim miscarile puiutului, dar inca nu sunt atat de dese precum mi-as dori.
Eu sambata am intrat in saptamana a 20-a, deci era cazul sa-si faca simtita prezenta...

Va doresc o saptamana usoara..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

soleil, nu este mare lucru, de fapt este un exercitiu: stai sprijinita cu mainile de zid putin inclinata. si te ridici pe varfuri, astfel incat sa antrenezi musculatura de la gambe. sper ca am retinut bine. totusi incerc sa si scanez si sa iti trimit

diana, cartea este primita de la cineva, dar nu este noua , se cheama "biblia femeii gravide" si nu este scrisa de o ramanca. cadn o aduc iti dau detalii.

oani felicitari. ce mari sunteti voi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns machetuza spune:

multumesc tuturor pt urari!
va doresc sa treaca timpul, sa fiti sanatoase impreuna cu bb-ii si sa ajungeti si voi sa simtiti la fel!

oani felicitari si tie si la... mai dese/multe/nedureroase miscari!!!

fetelor lamuriti-ma si pe mine ce-i cu ordonanta asta noua?! unde pot citi mai multe? am inteles ca intra in vigoare peste 3 luni (90 zile de la data publicarii in MO). deci vom intra si noi sub "incidenta" ei?! suntem obligate sa ne luam concediu postnatal 42 de zile?!

simona 20s azi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bindiu spune:

Buna fetelor,
si noi avem aproape 15 saptamani si nu mai incapem in haine. Asa ca la fel ca multe dintre voi am cumparat salopeta de blugi si cateva bluzite mai largi si mai lungi. Acum sunt la serviciu si am niste dureri de burtica ingrazitoare. Voi aveti asa ceva? Nu am avut probleme de genul varsaturi, greturi, dureri de san, analizele mi-au iesit foarte bune ...dar de vreo cateva zile ma cam doare burtica. Nu stiu daca e cazul sa-mi sun ginecologul desi abia la sfarsitul lunii o sa merg la un nou control. Va pup pe toate si sa aveti grija de voi.

Mergi la inceput

Pe mine de azi dimineata ma doare burta in continuu, undeva in partea stanga. Azi-noapte am dormit mult pe partea stanga, si m-am trezit de dimineata cu dureri in zona stanga, si vad ca nici pana acum nu au trecut. Inca nu stiu daca e cazul sa sun doctorul, sau sunt dureri normale.
Oare daca port haine prea stranse pe burtica, e afectat bb? Ca de exemplu sarafan largutz am, dar lenjeria intima e tot de pe vremea cand eram supla...iar acum deja ma strange.....ma gandesc sa nu-i fac rau lu bb daca o sa continui sa o port....voi ce parere aveti?

Mergi la inceput