Ce auziti/simtiti in timpul cezarienei?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Dupa ce mi-a facut injectia in coloana singura senzatie a fost ca ma strangea sutienul. Nu aveam sutien, dar asa simteam eu, ca de sub sani in jos nu mai simteam nimic! Nu am auzit nici un "bisturiu", stiu doar cand am vazut gogosica lu' mama si atat. Imediat dupa ce am ajuns in sala de reanimare am inceput sa dau telefoane, desi inca nu-mi simteam picioarele, da' ma simteam bine asa, in general. Durerile au venit dupa, dar cand ma gandeam ca tb sa ma duc sa vad gogosica, eram f viteaza! Nastere usoara, indiferent cum o sa alegi, trec toate si ramai cu botzul ala de om care te va face foarte fericita!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

Simplu - ceri anestezie generala. la mine a fost SUPER . CREDE-MA toata operatia parca a durat 1 singura secunda. Cand i-am multumit doctorului meu mi-a spus "ca nu este meritul lui ca totul a decurs asa bine, meritul este al dr. anestezist"

Bafta si sa ai parte de niste medici adevarati.

Sunt convinsa ca sa O SA revi pe forum si o sa ne spui CE BINE A FOST !!!!!!!!!!

Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Eu nu am vrut anestezie generala ca sa-l pot vedea pe bebe de cum iese din burtica, dar nu s-a putut. Asa ca am ajuns tot la generala si a fost foarte bine. In schimb am auzit-o pe Dana d povestind ca ea s-a trezit din anestezia generala in timpul operatiei. Asa ca probabil depinde si de cat de bun e anestezistul.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

si eu am avut anestezie generala pentru ca nu vroiam sa aud deloc zgomotele chirurgicale si aveam incredere deplina in medicul meu.stiu ca am adormit si am inceput ca prin vis sa simt ceva,un soi de framintare de aluat in burtica mea...am vrut sa spun "heiiiii,ma doare,nu ar trebui"...dar nu am putut vorbi...m-am gindit:lasa ca le fac semn cu mina:))))...desigur nu s-a putut si am simtit cum adorm foarte repede....totusi a fost minunat ca am auzit ca "e un baietel de vreo 3 kile si e blondut ca mami,ce culoare au ochii tai ,adina?"....si somn.m-au trezit dupa ce m-au cusut,foarte lin si cu blindete,m-au luat de pe masa si m-au dus in salon.a doua zi am putut sa ma ridic....recuperarea a fost mai usoara si mai rapida decit credeam....am ramas cu o amintire foarte placuta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Eu am avut epidurala si nu am simtit si auzit mai nimic, decit cind au scos-o pe Emma si au zis..."lot of pressure"...si apoi "it's a girl". Apoi am simtit cind m-au cusut, de fapt m-a durut tare, incepuse sa treaca efectul anesteziei (mi-au mai bagat o doza, dar isi face efectul cam in 15 min). Nu am prea auzit nimic din ce ziceau aia, eram ocupata sa ii spun asistentului de la capul meu sa imi mai ridice masca de oxigen de pe nas, ca tot imi cadea si ma enerva de moarte...deh, asta e ghinionul cu nas mic. Insa am uitat si de dureri si de frica si de tot si acum imi amintesc doar frinturi. Pot sa zic ca sint f. bucuroasa ca nu am avut anestezie generala, ca asa am auzit primul plinset al fetitei mele si am vazut primele lacrimi de bucurie si mindrie din ochii sotului meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

La cezariana, am avut anestezie totala, si cum au zis si celelate fete pe aici iti pune in fata un paravan si nu vezi nimic. La paravanul pe care mi-l puse mie, era un pic rarita panza si anestezistul imi zice : uite pe acolo poti sa tragi cu ochiul! M-am distrat de asta pentru ca bineinteles ca nu se putea asa ceva. apoi a inceput , tot medicul anestezist, sa zica un banc si stiu ca la ultima replica am si adormit. Cred ca era un banc special pentru asa ceva. Dar daca ma taiati nu mai stiu ce banc a zis. Nu am auzit nimic, nimic, doar la un moment dat realizam ca ma trezesc, avand o senzatie ca sui in sus printre nistre cristale stralucitoare, spre lumina, moment in care am auzit spunandu-mi ca am o fetita de nota 10, frumoasa ca mama, dar seamana leit cu tata!!!! si atat am revenit din nou in starea de somn. Oricum medicul meu care m-a operat si anestezistul mi-au zis ca am nascut cu zambetul pe buze(cred ca se tragea de la ultimul zambet de la banc), iar aceasta a fost confirmata si de sotul meu care astepta in fata salii de operatie.
Cand m-am trezit complet, ma astepta un superb buchet de trandafiri rosii de la sotul meu, iar prima intrebare a fost : Unde-mi este fetita????
Operatia a durat 30 de minute, a fost ca un vis frumos dupa care m-am ales nu doar cu amintirea ci cu o fetita frumoasa in brate care seamana leit cu tata!!!! Pe bune!
Va doresc la toate "burticile" nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Am nascut cu cezariana acum 5 luni, la Giulesti...Anestezie generala, cica e mai buna...Sa stii ca erau momente cand auzeam tot ce se vorbea in jurul meu, insa parca aveam ochii lipiti, nu puteam sa-i deschid...Foarte ciudat...Am simtit cand au scos copilul, am simtit ca-mi umbla prin burta, era un fel de durere tare ciudata...resimtita ca prin vis...A fost scurta senzatia, dar cam naspa...Sau probabil desprindeau placenta, cum a spus cineva aici...cine stie? Apoi nu am mai simtit nimic, nu am mai auzit nimic, pana la sfarsit, cand am auzit "Unu', doi, trei si!...", m-am simtit luata de maini si de picioare si mutata pe patul cu rotile de la reanimare...Inca nu ma trezisem, auzeam ca prin vis...Auzeam rotilele patului...Apoi am auzit-o pe mama care-mi zicea ca am o fetita de 3,400 kg...M-am chinuit sa deschid ochii, parca-i aveam lipiti...Cand i-am deschis, am vazut totul in ceata...Asa se intampla dupa anestezia generala...Vezi in ceata vreo ora, cred...Nu mai stiu, ca am adormit, m-a trezit de cateva ori o senzatie de voma...Oricum, e foarte ciudat...nu mai ai notiunea timpului...Anestezia generala te ameteste rau de tot...Nu stiu cat am dormit, am inteles ca vreo 4 ore...Ma simteam tare ametita si tot creierul meu parca plutea in ceata...Oricum, senzatia de "ceata" dispare in cateva ore...

_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

si eu am experienta a doua cezariene
prima a fost facuta in ro. cu anestezie generala,nu am simtit nimic in timpul operatiei dar dupa...naspa!era sa-mi cante
a doua peste ocean cu epidurala la care la fel,nu am simtit nimic.la a doua a fost placerea ca am stat la palavre cu cei doi medici care ma "chirorau" si cu anestezistul care era un dulce de om mi s-a spart si o vena,am dat si-n tremurat dar una peste alta e superb cand iti vezi mogaldeata in prima secunda de viata!
daca ar fi sa o a 3-a cezariana as opta pt.epidurala
Cezariana usoara si sa faci alegerea cea mai buna pt. anestezie

ange,mamica de 2 ori

http://community.webshots.com/user/maiaioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

da click aici http://community.webshots.com/user/maiaioana si gasesti cateva poze din sala de operatie(de la a 2-a mea cezariana)
Bafta!

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanacaz spune:

Citind ce mai spuneti voi aici, cred ca sunt din ce in ce mai hotarata: epidurala si gata! Ca daca se intampla cumva sa ma doara ceva, macar ii pot spune medicului "Au". E si asta o chestie. Si vreau sa-l vad pe Bebe mic cat mai repede cu putinta. Imi vine sa ma duc zilnic la ecografii sa vad ce mai face, va imaginati ca atunci probabil o sa smulg paravanul ala! Ange, ai un bebe tare frumos si dulce! Sa-ti traiasca sanatosi amandoi copiii!

Mergi la inceput