greturi
Raspunsuri - Pagina 2
Marcelle spune:
Christina,
daca mai continua asa, starea de greata eu te sfatuiesc sa mergi la medic.
Eu cand am fost insarcinata, si mi s-a oprit sarcina din evolutie, aveam o stare de greata insuportabila.
Nu puteam sa mananc aproape nimic deoarece vomam acid cu foarte mare greutate, cu lacrimile in ochi. A fost ingrozitor.
Si cum eram si atunci in Franta si nu va aveam pe voi sa vad cat este de normal sa iti fie rau, nu am stiout cum sa reactionez. Doctorii mi-au spus ca e normal sa ai greturi, dar cat de normal .... ?
In Romania cand am ajus acasa, era prea tarziu, sarcina nu mai era, dar am intrat in spital si am gasit o tipa care avea aceleasi greturi insuportabile ca si mine si dupa cateva zile de glucoza intravenoasa si-a revenit.
Poate nu ai greturi asa de mari, mai ales ca ti-a trecut acum, ti-am spus ca sa stii ce sa faci, sa nu iti faci ganduri negative, ca nu e cazul, doar ca daca mai insista greturile, dute la medic si propune-i tu alimnentare intravenoasa, ca poate nici in Canada nu se practica.
Va pup,
Si sper sa intru si eu in randul vostru cat de curand.
malina_mircu spune:
salve eu sunt in 14 sapt. nu am avut greturi asa de mari. greturile sunt date si de scaderea glicemiei, deci cum incepe sa vi se faca greata mancati. chiar daca este mai greu (si asta e ultimul lucru pe care ati vrea sa-l faceti). La mine a mers: dispareau dupa ce mancam. de la 10 sapt au disparut, apoi a aparut seara, iar acum au disparut din nou. pupici si santate
Lorelai spune:
christina,
eu deocamndata nu sint dar lucram la problema. ceaiul de ginger il beau pt ca imi place gustul. de fapt sint topita dupa ginger ale dar are zahar asa ca beau ceai de ginger care are acelasi gust.
lorelai
Christina spune:
Marcelle,
la mine nu e deocamdata chiar atat de rau... si intr-adevar imi trec dupa ce mananc, problema e ca nu prea imi vine sa mananc. Ce ma enerveaza cel mai tare e ca nici doctorii nu par ca se implica destul. Am fost la doctorul de familie care mi-a confirmat sarcina si mi-a facut un control local si in rest nimic pana pe 24 noiembrie cand ma vad cu ginecologul. Vad ca in Romania se face eco imediat la 7-8 saptamani, aici ioc. Macar sa stii exact daca sarcina e prinsa unde trebuie, sau cum e situatia... Nici nu stiu daca as avea greturi atat de mari daca as avea unde sa cer perfuzii.
Lorelai spune:
christina,
sint de acord cu tine. e frustrant sa vezi ca doctorii nu fac nimic iar tu esti speriata. aici asa e obiceiul, sa nu te vada pina in saptamina 12-15. ei motiveaza ca 1 din 5 sarcini se pierd in primul trimestru si ca e ceva natural. daca totul e ok dupa primul trimestru atunci sansele sa se mai intimple ceva sint foarte mici. recunosc ca e un motiv total aiurea sa ii spui unei viitoare mamici dar nu prea avem ce face.
daca iti e rau in continuare te duci la doctorul de familie si iti da ceva pt greata. eu am avut probleme cind am fost insarcinata (din pacate am pierdut sarcina) si mi-a prescris ceva medicamente. a fost ok dupa ce am inceput sa le iau.
lorelai
Irinel spune:
Buna fetele!
Eu nu prea am greturi (inca?) insa toata lumea imi spune ca mai e timp (abia am intrat in saptamana a 6-a).
In Canada se prescriu medicamente pentru greturi, ei le folosesc cu succes de vreo 50 de ani si se pare ca bbitii nu au probleme. O prietena care trebuie sa nasca pe la sfarsitul lui Octombrie a avut greturi toata perioada sarcinii, acum sunt mai usoare, dar oricum... Ea a folosit mereu medicamente, bineinteles la recomandarea medicului.
Eu vreau sa incerc sa nu iau, insa daca o sa fie rau de tot, n-am incotro caci ce te faci la serviciu???...
Doctorul mi-a spus sa mananc des si putin ca sa nu am greturi si undeva pe internet (chiar pe site-ul asta s-ar putea, da nu mai stiu sigur) scria sa ai bicuiti sarati (sau niste ceai) si sa ii mananci inainte de a te da jos din pat.
O prietena mi-a spus ca ei ii mai trecea greata cand manca, desi era greu pana se hotara sa manance...
Cu drag ,
Irina si bebe(ii?) din burtica
Eryka spune:
Dar ce ma fac eu de ex, care nu pot manca mai nimik??Beau sucuri naturale dar parca si alea in scarba..
Eryka & sufletzelul din burtica ---„
Christina spune:
Da, Eryka si eu am fost la fel pentru cateva zile. Acum parca m-a mai lasat, dar incearca sa mananci carbohidrati (paine, cartofi, chestii de-astea). Mie, ieri mi-a prins foarte bine o tocana de cartofi. Incearca sa mananci alimente cat mai consistente ca sa nu te simti slabita...
Sanatate si ne mai auzim.
Eryka spune:
Azi am mancat un hamburger putin cam fortat dar bine ca am mancat.Am slabit un 1kg dar o sa pun eu kiar mai mult la loc.Nu stiu am sa incerc sa ma pun s mananc diseara am sa imi fac carnati cu piure ca se pare ca am pofta de carnatzi.Si deci poate ma dau pe breazda treptat treptat.
Eryka & sufletzelul din burtica ---„